10 Kasım 2008 Pazartesi

Eposta yazarken geniş klavyeniz olsun: Firemail

Eposta yazarken iPhone'u hiç yan çevirip klavyeyi yatay kullanmak istediniz mi? O zaman Firemail tam size göre. Bu uygulama sayesinde artık epostalarınızı yatay klavye kullanarak yazabileceksiniz.


Programın 3 çeşit kullanımı mevcut:
Yeni bir eposta göndermek için programı çalıştırıp yazmaya başlamanız yeterli. Yazdığınız epostayı göndermek için klavyedeki "Q" tuşunun üzerinde yer alan "Reply" tuşuna dokunmanız ve açılan menüden "Send to MobilMail"i seçmeniz yeterli.


Açılan ekranda epostayı kime göndereceğinizi ve eposta başlığını da düzenledikten sonra epostanızı gönderebilirsiniz.


Peki bir epostaya yanıt verirken nasıl Firemail'i kullanacağınızı soruyorsanız, işte bu da ikinci kullanım özelliği Firemail'in. Bu da en az ilki kadar basit:

  • Mail programı içerisinde bir epostayı açın ve "Reply"ı seçerek yanıtlama ekranına geçin.
  • Daha sonra "Home" tuşuna basarak ana menüye dönün.
  • Firemail programını çalıştırın ve eposta içeriğini sitediğiniz gibi düzenleyin.
  • Son olarak yine "Yanıtla" tuşu ve ardından "Send to MobileMail"e dokunarak eposta programına dönün.


Artık bu ekranda epostanın kime gideceği ve başlığının ne olacağına ek olarak, eposta içeriğinin de otomatik olarak dolduğunu göreceksiniz. "Send" tuşuna basarak epostanızı gönderebilirsiniz.

Son özellik ise benim sıkça kullandığım ve sevdiğim bir özellik: Bookmark. Bu özellik sayesinde bazı metinleri taslak olarak kaydedebilyor ve daha sonra başka bir eposta yazarken de yeniden kullanabiliyorsunuz.


Örneğin "Merhaba X Bey," ve "Saygılar" gibi sık kullanılan bazı kalıpları "Bookmark" olarak ekleyerek biraz daha hız kazanabilirsiniz. Aslında bu özelliğin bir nevi "Copy&Paste" yani "Kopyala&Yapıştır" mantığında olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz.


Bu şekilde birçok kısayol eklemek mümkün. Ancak dikkat etmekte fayda var, programı yazan kişinin gözünden kaçmış olacak ki, 4'ten fazla Bookmark eklendiğinde, ilk eklediğiniz Bookmark ekrana sığmıyor ve yukarıda kalıyor. Tekrar erişmek için sonradan eklediklerinizden birini silmeniz gerekiyor.


Gördüğünüz gibi program oldukça basit ve çok rahat kullanılıyor. Firemail sayesinde hem telefonu yatay şekilde tutmanın rahatlığını yaşayabilir hem de yatay klavyedeki geniş tuşlar ile çok daha rahat, hızlı ve hatasız yazabilirsiniz. Firemail uygulamasını App Store üzerinden ücretiz olarak iPhone'unuza yükleyebilirsiniz. Tüm bu güzelliklerin üzerine uygulamanın bir de ücretsiz olması, tam da ekmek kadayıfı üzerindeki kaymak gibi oluyor desem yanlış olmaz sanırım :)

Eposta yazarken oldukça faydalı olan uygulamanın ardından benzer bir uygulamayı SMS için de bekliyorum. Gözüm her ne kadar yollarda kaldıysa da beklemekten vazgeçmeyeceğim. Ne dersiniz, sizce de SMS için benzer bir uygulama hoş olmaz mıydı?

2 comments:

renklibulut dedi ki...

Kesinlikle çok hoş olur. :) Benim gibi bir elktronik özürlü insanın bir iphone si olursa ve bu sayfa gibi bir sayfaya takılırsa inanın ciddi tecrübe sahibi oluyor. teşekkür ederim. aslında soracağım çok şey var ama bu web alanında nereye yazacağımı bilmiyorum.

Adsız dedi ki...

EasyWriter daha kullanışlı,
onu denemenizi tavsiye ederim.

t