2 Kasım 2008 Pazar

Fieldrunners

Sizi bilmem ama benim "Tower Defence" diye bilinen, savunma binaları kurarak, hakımızı düşmanlardan koruduğumuz oyunlara karşı çok büyük ilgim var. Ne zaman yeni bir "Tower Defence" oyununa denk gelsem mutlaka bir göz atarım. Genelde Flash tabanlı ve ücretsiz olan bu türdeki oyunları bulmak da çok zor olmadığı için internet dünyasında epey popülerdirler. Öyle ki bazıları dünyada milyonlarca insan tarafından oynanmıştır.

iPhone'da da uzun zamandır benzer bir oyun arıyordum fakat şu ana kadar yayınlananlar pek güzel olmadığı için ilgimi çekmemişti. Geçenlerde denk geldiğim Fieldrunners ile ise, bekleyişim sona erdi :)



Fieldrunners'ın en dikkat çekici yanı muhteşem grafikleri ve bu grafiklere rağmen hiç takılmadan oynanabilirliliği. Oyunun en sevdiğim yanı ise uygulamayı kapatıp açtığımızda kaldığı yerden devam etmesi. En büyük eksikliği ise ses efektlerinin henüz çalışmıyor olması. (Güncelleme: Son versiyonla birlikte artık ses efektleri de çalışıyor, hem de muhteşem bir şekilde.)



Şu anki versiyonda tek bir harita, 3 zorluk derecesi ve 4 adet savunma silahı bulunuyor. Harita tek ama düşmanların geçtiği tek bir yol yok. Yolun nasıl olacağına, yerleştirdiğimiz silahların yerine göre biz belirliyoruz. Savunma silahlarımız da maksimum 3 defa upgrade oluyor. Bir de savunma silahlarımız hem yer hem de hava ünitelerine saldırabiliyor.



Oyunun başında toplam 20 canımız oluyor ve savunduğumuz sağ taraftaki binaya kaçırdığımız her bir düşman ünitesi için bir canımız gidiyor. Oyunun başında özellikle hava üniteleri epey canımızı götürebiliyor.

"Tower Defence" tarzı oyun seven iPhone sahiplerine Fieldrunners'ı şiddetle tavsiye ederim. Fieldrunners, App Store'da $4.99'a satılmakta. Eğer daha evvel bu tip oyunlar oynamadıysanız ve para harcamadan evvel bir test sürüşü yapmak isterseniz bu linkteki ücretsiz, web tabanlı flash oyunlarına bir göz atabilirsiniz.

4 comments:

Adsız dedi ki...

Düşmanları, halkımızdan korumak mı :) Halkımızı, düşmanlardan korumak olmalı yanılmıyorsam :) Olur öyle ;P

Mustafa Tan dedi ki...

:) Haklısınız düzelttim. Teşekkürler.

Unknown dedi ki...

super bi oyun gercekten. bu sizin skor mu? max kac yaptiniz. ben o kadar oynayamadim. 45 teki buyuk aleti bi turlu olduremedim.

Mustafa Tan dedi ki...

70'lere kadar geldim :)

t