21 Kasım 2008 Cuma

iPhone 2.2 İncelemesi

Uzun zamandır beklediğimiz, içinde Apple tarafından hazırlanmış Türkçe Dil Paketi de bulunan 2.2 versiyonu nihayet bu sabah yayınlandı. 2.2 versiyonunda bir çok yenilik ve değişiklik bulunmasına rağmen bence bizi en çok ilgilendiren birkaç çarpıcı yeniliği ekran görüntüleri ile paylaşmak istedik.



Tabii ki öncelikle Türkçe Dil Desteğinden bahsetmemiz lazım. Bunun için cihazımızı update ettikten sonra ilk olarak Settings -> General -> International -> Language menüsünden Türkçeyi seçmemiz gerekiyor. Ardından cihazımız tüm menüleriyle Türkçe oluyor.



Öncelikle şunu belirtmeliyim ki App Store'dan indirdiğimiz uygulamaların menüleri değil, iPhone'un cihazı ilk satın aldığınızda orijinal kurulu halde bulunan yazılım parçalarının ara yüzleri türkçeleştirilmiş durumda.

Uzun zamandır beklediğimiz ve türkçe dilini desteklemediği için yazı yazarken acayip canımızı sıkan otomatik düzeltme (Auto-Correction) seçeneğini 2.2 versiyonu ile birlikte kapatılabilir hale geldi. Bunun için Ayarlar -> Genel -> Klavye menüsünden Otomatik Düzeltme seçeneğinin "O" (OFF) konumuna getirilmesi gerekiyor.



2.2 sürümünde Google Map (Harita) uygulamasında da büyük yenilikler var lakin "Street View" gibi önemli yenilikler sadece Amerika'da çalıştığı için bize pek bir faydası dokunmuyor. Fakat Harita'daki bir konumun artık mail ile paylaşılabilir olması özelliğinin bizim için de çok faydalı olacağını düşünüyorum. Artık iPhone sahibi iki arkadaşın buluşmak için hep herkesin bildiği bir noktayı seçmesine gerek kalmayacak :)



StreetView'ın da nasıl göründüğünü merak edenler için NewYork'ta iki adres arasında yol tarifi ile birlikte ekran görüntülerini aşağıda paylaştım. Yol tarifi hem yayalar, hem özel araçlar hem de toplu ulaşım için mevcut Amerika'da.



Aşağıdaki ekranda iken yol üzerinde çıkan "->" şekline tıklayarak ilerleyebiliyoruz.




App Store'dan yüklediğimiz bir uygulamayı ana ekrandan silmek istediğimizde ise aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi uygulama hakkında bir değerlendirme (rating) yapmamız isteniyor artık. Sanırım bu geribildirimler daha sonra App Store'da yayınlacak. Safari'yi açtığımızda da artık adres çubuğunun hemen sağında Google Search alanı yer almakta. Bu yenilik sayesinde hızlıca arama yapmak mümkün.



Bir diğer güzelllik de SpringBoard'daki herhangi bir sayfada iken "Home" tuşuna bastığımızda artık direk ilk sayfaya geçiş yapılıyor. Özellikle çok fazla sayıda uygulama yükleyip SpringBoard'u 5-6 sayfadan oluşanlar için çok güzel bir özellik olmuş.

Bunların haricinde de 2.2 versiyonu ile birlikte Safari, Mail ve Telefon uygulamasında bir çok performans iyileştirilmesi yapılmış.

Bir de Türkçe dil aktifken YouTube uygulamasını açtığımızda aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi karşımıza "YouTube geçerli değil" mesajı çıkıyor fakat mevcut videoları gösteriyor. Tek sorun video aratamıyoruz. İşin ilginç yanı ise menü dilini tekrar İngilizce yapınca bu mesaj çıkmıyor ve YouTube sorunsuz çalışıyor.

GÜNCELLEME (28/11/2008) : Apple sorunu düzeltmiş görünüyor. Artık türkçeyken de YouTube sorunsuz çalışıyor.



ÖNEMLİ : Bu arada Türkiye'den (Turkcell, Vodafone, Teknosa, vs.) orijinal iPhone 3G alanlar 2.2 sürümüne, iTunes ile "Update" seçeneğini kullanarak sorunsuzca ve kolayca geçiş yapabilirler. Update işleminden sonra cihaz sıfırlanmadığı için hiç bir ekstra iş çıkmıyor.

iTunes üzerinden 2.2 versiyonuna geçiş için öncelikle Check For Update seçeneğine,



ardından çıkacak ekranda da "Download and Install" seçeneğine tıklamak gerekiyor.



Yurtdışından iPhone 2G getirtenlerin de aşağıdaki Unlock ve Jailbreak Rehberini takip etmeleri gerekiyor.

http://www.iphonedo.com/iphone-2g-unlockjailbreak-quickpwn-windows

Yurtdışından iPhone 3G getirtenler ise aşağıdaki Jailbreak Rehberini izlemeliler:

http://www.iphonedo.com/iphone-3g-jailbreak-quickpwn-windows

155 comments:

Adsız dedi ki...

Süperr. Akşam update edeceğim, ancak bu klavye yerleşiminde F düzeni bulunuyor mu, şimdi merak ettim. Bilgi verirseniz sevinirim.
Kolay gelsin.

Mustafa Tan dedi ki...

Maalesef bulunmuyor.

Adsız dedi ki...

En sonunda çıktı. Oh bee diyorum

Adsız dedi ki...

Bir ara bu F klavye yerleşimi bir şekilde yapılabiliyordu sanki :(

Adsız dedi ki...

arkadaslar update etmeye calisirken bir yazi beliriyor, ve yapamiyorum.."there was a problem downloading the iphone software for the iphone. The network connection timed out. Make sure your network settings are correct and your network connection is active, or try again later." yaziyor arkadaslar. anlamadim. Bu arada iphone'u turkcellden aldim. Yardimci olursaniz sevinirim.

Mustafa Tan dedi ki...

Selam taylan,

Update işlemini muhtemelen iş yerinden yapıyorsun ve iTunes update dosyasını indirmeye çalıştığı sırada firewall'a takılıyor.

Evden yaparsan sorun olmayacaktır.

Adsız dedi ki...

peki mustafa bey, firewall'i kapatmanin bir yolu yok mu, ya da baska bir yolu, çünkü baska yerden baglanmam gerçekten zor da..

Mustafa Tan dedi ki...

İş yerinizde firewall ile ilgilenen sistem yöneticisi ile görüşmen gerekir.

Adsız dedi ki...

merhab aarkadaşlar youtube turkçede çalışmıyor szdede aynı sorun varmı
ugureyup@hotmail.com

Unknown dedi ki...

2.2 update yaparken telefon kapandı bir daha açılmıyor ....13 diye hata çıkıyor.lütfen acil yardım

Mustafa Tan dedi ki...

Cihazınız Türkiye'den (Turkcell, Vodafone, Teknosa, vs.) alınma değil mi?

Unknown dedi ki...

Turkcellden aldım ve hala telefon açılmıyor yardım lutfen

Unknown dedi ki...

Bende de youtube dili turkce ayarlayinca youtube calismiyor. Ne anladim ben bu isten o zaman. Galiba bizde yasakli oldugundan dolayi etkileniyor.

Unknown dedi ki...

yardım yok galiba benim tlf yasal

Adsız dedi ki...

bir turlu street view'ı acmadım gormek icin amerika'da bir yeri misal.. nasıl acılıyor?

Mustafa Tan dedi ki...

@mengin85 Youtube geçerli değil mesajı çıksa da videoları gösteriyor.

@berkay StreetView Türkiye'de çalışmıyor. Amerika'daki tüm şehirlerde de yok zaten. NewYork'tan bir adres seçip pin (iğne) başlığının solunda yer alan adam simgesine tıklamak gerekiyor.

Sina. dedi ki...

arkadaşlar 1st gen iphoneunumu daha önce 2.0a yükseltip kırmıştım sonra update yoluyla sorunsuzca 2.2ye kadar çıktım ama 2.2de restore ettim şuan geri dönemiyorum. aklınızda bulunsun. :)

Adsız dedi ki...

Her ne kadar bu da bir gelişme olsada bence yetersizdir.İlk göze çarpan eksik Türkçeleştirme mail kelimesinin Türkçe karşılığı vardır,neden posta veya e-posta olarak çevirmezler anlamış değilim.Bir diğer ayrıntıda f klavye sorunu,halbuki seçeneklerde uluslararası klavyeler adlı bir seçenek var.Bu seçeneği koyanlar bizim Türk daktilo sporcularımızın uzun yıllar hemde açık ara ile hep yazı yarışmalarını birinci olarak kazandıklarından haberleri yok sanırım.
Bana öyle geliyor ki bu klavye sorunuda bizim operatörlerin yine bir eksiğinden başka bir şey olmasa gerek.

Unknown dedi ki...

Mustafa kardes. Tamamilk actiginda videolar varsa sayfada onlari dosteriyor ama. Mesala arama yaptigimda baska videolari bulamiyor. Yada mesala en cok izlenenlerde gecen hafta ve ya gecen aya tikladigimda gene hic bir video ya ulasilamiyor.

Mustafa Tan dedi ki...

@mengin85 Haklısınız. Ben hiç arama yaptırmamıştım. YouTube için dil seçeneğini tekrar ingilizce yapmak gerekecek.

Dil İngilizce olunca hiç bir mesaj çıkmıyor arama da yapıyor.

Adsız dedi ki...

turkiye'de calismadigini biliyorum zaten.. ny'da adres denedim.. pin koyuyorum ama yaninda adam cikmiyor pin'in..

directions bolumunde iki adres secip atiyorum JFK'den 4 km oteye bir route belirledim.. yine de olmadi..
bulamadim bir turlu uyuz oldum

Mustafa Tan dedi ki...

F Klavye olayının operatörlerle bir ilgisi yok aslında. Biliyorsunuz türkçemizde fazladan özel harfler var. Apple tuşların boyutunu değiştireceği için ı,ş,ğ,ç,ö,ü için ayrıca tuş eklemek istemiyor.

Bu yüzden de örneğin ş harfi s harfine uzun süre basılı tuttuğumuzda çıkıyor. F klavye için ise harflerin ekranda aynen çıkması lazım yoksa bir anlamı olmaz.

Apple, iPhone konusunda çok muhafazakar. Operatörlerin eli kolu bağlı. Apple ne derse o oluyor.

Adsız dedi ki...

Kırık telefonlarda F klavye var, gayette güzel oluyor, hiçbir sorun olmadan kullanılıyor.Siz de daha önce böyle bir uygulama tanıtımı yapmıştınız.Türkçedeki harflerin fazlalığı olayınada katılmıyorum.Peki japonca ve çinde de sorun nasıl halledilmiş çok merak ediyorum.
Ben sizin aracığılınızla sadece sesimizi duyurmak istiyorum .Yoksa amacım tartışma ortamı yaratmak değil.
saygılar.

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Sitemiz zaten tartışalım diye var :) Konu iphone ve medeni bir şekilde olduktan sonra tartışmaktan güzel bir şey yok.

Dediğiniz gibi eski versiyon jailbreak'li cihazlar için f klavye desteği gelmişti ve bu linkte tanıtmıştık.

Kendiniz de klavye bölümünden aktive ederek rusça ve çinceye göz atabilirsiniz. Az önce rusçaya baktım toplam 31 harf koymuşlar ve tuşlar biraz küçülmüş ama ucu ucuna sığmış.

Benzerini türkçe için yapmak gerekse toplam 32 harf gerekiyor. 29 adet türkçe harf + 3 adet ingilizceden harf (Q,X,W).

Aslında Q,X,W seçimli olarak dediğiniz gibi yapılabilir fakat hepsini koyarak 32 harf sığmaz bence.

Adsız dedi ki...

there was a problem downloading the iphone software for the iphone. The network connection timed out. Make sure your network settings are correct and your network connection is active, or try again later

bendede bu problem çıkıyor ve ben evden bağlanıyorum. ama bugün işyerinden bağlandım update etmedim. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler

Mustafa Tan dedi ki...

İş yerinde proxy kullanıyormusunuz. iTunes Internet Explorer'ın proxy ayarlarını kullanır. Evdeyken proxy seçili olmamalı.

Şu an için başka bir sebep aklıma gelmiyor açıkçası.

Adsız dedi ki...

firewall devredışı bıraktım ama sorun çözülmedi

Adsız dedi ki...

kullanılıyor bildiğim kadarı ile proxy ayarlarınımı değiştirmem gerekiyor şimdi peki

Mustafa Tan dedi ki...

Internet Explorer'ı açın.

Menü'den Tools -> Internet Options -> Connections -> LAN Settings'ten Proxy Server'ın kutucuğundan işareti kaldırın.

Adsız dedi ki...

kutucuk işaretli değildi. işaretledim tekrar deniyorum.

Adsız dedi ki...

inanılmaz yavaş birşekilde indirmeye başladı

Mustafa Tan dedi ki...

Zaten işaretli olmaması gerekiyordu aslında.

Bir şekilde direk bağlanmasını engelleyen bir program (firewall veya antivirus) mevcut sanırım.

Adsız dedi ki...

5mb indirdi ve tekrar aynı uyarıyı yaptı ne yapacağımı bilemiyorumn.

Adsız dedi ki...

antivirüs ve firewallı devre ddışı bıraktım. maalesef olmuyor bir sıkıntı var ama anlamış değilim 2.1 yine bu bilgisayarda daha salı günü yapmıştım hiç bir sorun çıkmadı. gerçekten anlam veremiyorum.

Adsız dedi ki...

Hocam Merhaba;

Belki gereksiz bir ayrıntı ama aklıma takılıp duruyor konu hakkında bilgin varsa yardımcı olursan çok sevinirim;

Bir arkadaşımda da iphone var onunun telefonunda Setting > Phone menüsüne girince aradaşın telefon numarası yazıyor en üstte ayrıca telefonu iTunes a bağlayınca da Serial Number altında Telefon numarası yazıyor ama bende ne menüde ne de itunes üstünde herhangi bir numara yazmıyor neden bende yazmıyor aklıma takıldı umarım yeterince iyi açıklayabilmişimdir.

hilal dedi ki...

merhabalar mustafa bey..
daha oncede problemimi birkac yerde dile getirdim ama sanirim gormediniz yada ben dogru yere yazmadim..umarim simdi gorursunuz:)
iphone 3G var bende ama bilgisayarla baglanti problemi oluyor malesef i tunes 8.0 bikackez silip tekrar yukledim ama sonuc hep ayni..."i tunes was unable to load dataclass information from sync service" bu uyari cikiyor surekli ve ben bilgisayarimdan iphone henuz hicbirsey yukleyemedim..burdaki apple magazasina goturdum bilgisayari ama ordaki yetkililerde cozum bulamadi belki sizin yardiminiz olur...olursa sevinirim:)

Adsız dedi ki...

mustafa bey;
"there was a problem downloading the iphone software for the iphone. The network connection timed out. Make sure your network settings are correct and your network connection is active, or try again later" yazisi ne yaparsam yapayim çikmaya devam etti, bende turkcelli aradim ve bana ekip göndereceklerini sölediler, ne zaman gelir bilmiyorum..

Adsız dedi ki...

turkcell'den bir calisan gönderdiler ve versiyon yüklendi. Aciklamalariniz için tesekkürler mustafa bey.

Unknown dedi ki...

ya bnm aleti 2.2 ye yükselttim artık no service diyor. amerikadan getirmiştim ama kaydını kaptırdım. yükseltir yükseltmez başladı bu sorun. direk onunla ilgili. naapmam gerekiyor
? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkür ederim...

Mustafa Tan dedi ki...

@mutlu yazımızda sürekli uyarmıştık aslında yurt dışından getirenler update için acele etmesinler diye :)

Bir süre daha bekliyceksiniz unlock yazılımı çıkıncaya kadar.

interferon dedi ki...

arkadaşlar bnm telim turkcell den alında fakat ben kırdım ve üzerinde bir sürü yazlım var ve versiyon 2.1 bunu 2.2 ye update edersem yazılımlarım gidermi (çoğu kaçak:D)

Mustafa Tan dedi ki...

Update işlemi yaptığınız anda doğal olarak jailbreak kalkar ve kopya uygulamalar, vs. silinir :)

Unknown dedi ki...

kisa surede gelen yanitiniz icin tesekkurler mustafa bey. bi an telefonu bi daha hic kullanamayacagimi sanmistim. ilgilendiginiz icin sagolun

Osman Bicim dedi ki...

http://rapidshare.com/files/166439508/QuickPwn22.zip adresinden Windows için Quickpwn 2.2 indirip jailbreak yapabilirsiniz arkadaşlar.

Sina. dedi ki...

app storeda da bir sürü yenilik var, kategoriler içinde 'paid' ve 'free' applicationları ayırabiliyorsunuz vs..

Unknown dedi ki...

Mustafa Bey,
Yukarıdaki linkte görünen Quickpawn ile jailbrake işlemini yaptım. Ancak Cydia ve Installer görünmüyor. Dev team in sitesini incelediğimde Pawn Tool ve Quick Pawn ı kullanarak jailbreak yapmamız gerektiği ve sadece Quickpawn kullanarak jailbreak yapmaktan kaçınmamız gerektiği yazıyor. Pawn Tool dosyası inmedi ve yarım kaldı. Bu durumda ne yapmam lazım.

bdemir55 dedi ki...

Selamlar hocam

Benim cihaz iphone 3g 8gb
Yurt dışından satın alındı.
cihazı 2.2 ye update ettiğimde
waiting for activation this may take some time yazıyor. Diğer tüm özellikler çalışıyor fakat telefon özelliği çalışmıyor. cihazın yanında gelen at&t sim kartı da taktım fakat sonuç aynı. Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Unknown dedi ki...

osman beyin linkine tıklayıp kurduktan sonra telefon hiç açılmamaya başladı. sanırım gene yanlış bişi yaptım elma var sadece bütün gün elma bana ben elmaya bakıyorum:)

mrcool dedi ki...

app storeda böyle daha güzel olmuş

bdemir55 dedi ki...

hocam cevap yok hala sizden...

bdemir55 dedi ki...

arkadaslar kimsenin bi ilaci yokkmu yareme

Osman Bicim dedi ki...

@bdemir55
Update öncesi TurboSim ya da benzeri bir şekilde mi kullanıyordun? 3G cihazın Software oalrak unlock muydu? Cevap verirsen yardımcı olmaya çalışayım.

bdemir55 dedi ki...

evet efendim ciha ile birlikte gelen turbo simi kullaniyordum. daha once de versiyon 2.1 e yukseltmistim at&t nin sim cardini turbo sim siZ taktigimda sim kilidi bir sure sonra aciliyordu ama 2.2 de nafile. soz konusu uyari geliyo. yardim eder misiniz?

Can dedi ki...

evet 2.2 yükledik telefonda yurt dışında gelmişti şimdi kaldık böyle Unlock durumu varmıdır bu sürümün burdan takip edebilirmiyim ??

Unknown dedi ki...

Quickpawn ı birkaçkere yüklememe rağmen ve restore yapmama rağmen Cydia ve Installer hala görünmüyor. Ayrıca Appstore dan yüklediğim bazı programlarda ekranda görünmüyor. Super lig isimli program ise telefon dili Türkçe seçildiğinde açılmıyor, İngilizce seçildiğinde ise çalışıyor. Sanırım jailbrake için bir süre daha beklememiz gerekecek. Dev team in resmi bloğunda bazı yorumcularında bazı programların ekranda görünmemesi ile ilgili şikayetleri olduğu görülüyor.

Adsız dedi ki...

merhaba

henüz yüklemedim yeni versiyonu ama tanıtımdan anladığım kadarıyla hala mms desteği yok. ayrıca sms.leri de editleyemiyoruz. ne önemi var denebilir. ancak işim gereği çok fazla yazışma oluyor ve herkes mail kullanmıyor. sms ile gelen bir adresi başka birisine göndermek için tekrar yazmak gerekiyor.

app store da uygun programlar henüz yok.

bu arada iphone.u turkcell'den aldım.

Bit-coin dedi ki...

Selamlar. İlk nesil iphone sahibiyim. 2.1' sizin yazınıza uygun olarak itunes dan update yapmıştım. (cydia vslerden vazgeçmiştim) Şimdi de bu şekilde update yapabilir miyim acaba? Bir sorun çıkar mı?

Adsız dedi ki...

arkadaşlar selam,

dubaiden alınmış 3G yi ne yazıkki ilk update edenlerdenim. 2.2 den sonra kilitlendi. jailbreak ile kiliti çözdüm ama Turkcell gözükmüyor. no servise durumu var. bi halt ettik. nasıl düzeltebiliriz....
bilgisi olanlardan yardım bekliyorum....

Veli Kabayel dedi ki...

Turbo Sim Kullananlar Update etmesin. Broadband olmadigindan QuickPWN de jailbreak islemini yapsaniz dahii sebeke bulamayacaksiniz. QuickPWN resmi sitesinde bu uyariyi veriyor zaten

Adsız dedi ki...

merhaba ben telefonu TURKCELL'den aldim. galiba benimki 2.1'in alt versiyonu. ne zaman pc'ye taksam mavi ekran sorunu ile karsilasiyorum. ne yapmaliyim??

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar Turkcell 2.1 versiyonu 2.2 yapınca üzerindeki kurulu programlara bişey oluyor mu? Resimler, müzikler, videolar, telefon rehberi, notlar vs. siliniyor mu? Yoksa onlara herhangi bir şey olmuyor mu?

Can dedi ki...

2.2 nin jailbreak çıkmama durumu varmı ?
bu arada 2.2 den 2.1 sürümüne indire bilirmiyim ?
teşekkürler..

Unknown dedi ki...

Jailbrake yaparak yüklediğiniz programlar dışında diğerleri olduğu gibi kalıyor.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Ben az önce 3g orginal iphone numu 2,1 den 2,2 ye yükselttim ve daha sonrada problemsiz bir şekilde jailbreak yaptım. Ancak şöle bir durum oluştu eski sürümümde (2,1) den indirdiğim catagorise
programı içinde klasörler oluşturup tüm program ve oyunlarımı orda depolamıştım. Şuan itunesda onların kapladığı yeri görebiliyorum ancak onlara nerden ulaşacağımı bilmiyorum. Çünkü updateden sonra catagorise cydia nın programı oldugundan otomatik olarak kalktı masa üstünden..ama kapladığı megabayt duruyor:S ne yapacağımı şaşırdım sayın arkadaşlar...

Denediklerim : Cydia dan tekrar catagorise i yükledim.. catagories yerinde yeller esio.. :) sanki hiç yüklememişim gibi ikonu bile yok masaüstünde..
Açıklama : Catagorise içindeki program ve oyunlarımın neredeyse tamamını applestore dan indirmiştim. yani silinmemesi gerekenlerdi.
İtunes application dan tekrardan sync yaptım programları.. ama sync çok kısa sürüyor çünkü zaten hepsi içinde var görünüyor... ama gelgörki bulamıyorum iphonun içinde onların ikonlarını...
bi çare ?

Unknown dedi ki...

Bendede yasal programların 49 tanesinden 24 tanesi görünmüyordu. Ayrıca App Storedan yeniden yüklemek istediğimde yüklü görünüyorlardı. Ayrıca Cydia ve Installer da görünmüyordu. Restore işleminden sonra backup işlemini yaptırmayıp iphonu yeni bir cihaz olarak tanıttım. Sorun düzeldi. Herşey çalışıyor.

Adsız dedi ki...

cevabınız için teşekkür ederim orhan bey.. Benimde şuanda yeni bi cihaz gibi gösterme şansım varmı acaba? var ise nasıl yapabilirim? Tel defterim vs bilgiler siliniyorlarmı ?
Teşekkürler..

Adsız dedi ki...

şuan 2,2 jailbreak yapılmış durumda.. bu durumdayken tekrar baştan 2,2 yi restore edip bu kez yeni telefon olarak tanıtmamımı önerirsiniz? Bu durumda tel defterim ve diğer notlar vs gidermi?

Unknown dedi ki...

Evet var. iTunes tan restore islemini yaptirin. Islem bittikten sonra cikan ekranda Continue yazan yere tiklayin. Sonraki ekranda ustteki satirin basindaki kutuyu isaretleyip devam edin. Alttaki satiri isaretlerseniz. Onceki bilgileri geri yuklemis olursunuz. Mail kutunuzun tankmini yeniden yapmaniz gerekecek bir de kisileriniz siliniyor. Yalniz kisiler outlookta kayitli ise tanimlama islemi bittikten sonra senkronize islemi sirasinda video, muzik ve fotograflarinizla birlikte tekrar yukleniyorlar.

Unknown dedi ki...

Notlarinizi yeniden girmeniz gerekebilir.

Adsız dedi ki...

Çok Teşekkür ederim artık son ihtimal onu denemekten başka çare kalmıyor.. Son olarak zamanınınz var outlook a senkronizasyondan bahsedebilirmisin...

Unknown dedi ki...

Telefonunuza eski telefonunuzdan kişileri outlook expres veya yahoo adres book kullanarak yüklemiş olmanız lazım. İşlem bittikten sonra ıtunesta telefonunuz bilgisayara bağlı iken şnfo seçeneğindeki Sync contacts with kısmını işaretleyip outlook, yahoo, Windows adress book veya Google contacts tan hangisine kişileri yüklediyseniz onu seçip Apply ve Sync kutularına sıra ile tıklayın. Yükleme yapılacaktır.

Adsız dedi ki...

Orhan Bey dediğiniz gibi yaptım. Herşey eskisi gibi çalışıyor.. ellerinize sağlık...

Unknown dedi ki...

Yardımcı olabilmeme sevindim. Güle güle kullanın.

Can dedi ki...

Yardımmmmmmmmmmmm
benim telefon yurt dışı girişli, 2.2 sürümünü yükledim makinamı Unlock edemediğim gibi sürümünüde 2.1 çekemiyorum konu ile ilgili olarak net cevapları verebilecek biri varmı 2.2 sürümü kullanıma açamayacakmıyız.

Unknown dedi ki...

sevgili can sanirim bi sure i pod touch la idare etmek zorunda kalicaz kardesim:)

bdemir55 dedi ki...

2.2 yi killanima acabilen varsa llutfen yardimini esirgemesin nolur. yurt disindan alindi benimki de.

Adsız dedi ki...

i phone 3g kullanıyorum türkcell den almıştım ve içindeki numaralar kaybolmadan yeni çıkan programı yklemek istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz ? :)

Mustafa Tan dedi ki...

Selam emre,

Turkcell'den aldıysa yazının sonunda da belirttiğimiz gibi cihazını iTunes'a bağlayıp Check for Update dedikten sonra gelen menu'de Download and Install seçeneğini kullanarak update yapabilirsin.

Update işlemi ile hiç bir bilgin kaybolmaz.

Logitech dedi ki...

@hakan
cihazım yurt dışıkaynaklı 3g 2.1 den 2.2 upgrade yaptıktan sonra no service yazısı çıkmakta bunun nedeni ise modem frimware 02.11.07 'den 02.28.00 çıkmasından dolayı
sorun ise 02.28.00 frimware hiçbir şekilde 02.11.07 alamamış olmam DFU modunda 2.1 tekrar aldık ama modem frimware geri alamıyorum bunun için yardımcı olacak arkadaşlarımın yardımını bekliyorum. şimdiden teşekürler

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Yurt dışından iPhone getirtenlerim 2.2 versiyonuna geçiş ile ilgili sık sık soruları oluyordu. Türkçe unlock ve jailbreak rehberleri ile meşhur www.iphonedo.com 2.2 ile ilgili rehberlerini yayınladı:

iPhone 2G için 2.2 Unlock ve Jailbreak Rehberi

iPhone 3G için 2.2 Jailbreak Rehberi

Bilginize

Adsız dedi ki...

iphone yurt dısından geldi we bende 2.2 surumunu yukledim suanda telefonumu kullanamıyorum napmam lazım YARDIMM EDİNN LUTFEEEN...

Mustafa Tan dedi ki...

Yazının sonunda yer alan linklerdeki rehberleri kullanarak cihazınızı unlock edebilirsiniz.

bdemir55 dedi ki...

sayın mustafa tan. verdiğiniz linklerde iphone 3g 2.2 versiyonunun sim kilidi kırmak için yani unlock etmek için hiç bir yazı ve yönerge yok. verdiğiniz likler sadece,

a) 2.2 versiyon 3g cihazı jailbreak etme (unlock değil).

b) 2.2 versiyon 3g cihazı jailbreak ve unlock etme.

benim de yurt dışından gelen 3g cihazım var. 2.2 ye yükselttim. iphonem canavar gibi çalışıyor telefon özelliği hariç. çünkü sim kilidi yüzünden bizim kartlarla çalışmıyor.

bu 3g cihazı unlock etme şanzımız var mı? lütfen yazın... bu arada diğer konularda yaptığınız katkılardan dolayı teşekkürler...

bdemir55 dedi ki...

özür dilerim yanlış oldu düzelterek yeniden yazıyorum

bdemir55 dedi ki...

sayın mustafa tan. verdiğiniz linklerde iphone 3g 2.2 versiyonunun sim kilidi kırmak için yani unlock etmek için hiç bir yazı ve yönerge yok. verdiğiniz likler sadece,

a) 2.2 versiyon 3g cihazı jailbreak etme (unlock değil).

b) 2.2 versiyon 2g cihazı jailbreak ve unlock etme.

benim de yurt dışından gelen 3g cihazım var. 2.2 ye yükselttim. iphonem canavar gibi çalışıyor telefon özelliği hariç. çünkü sim kilidi yüzünden bizim kartlarla çalışmıyor.

bu 3g cihazı unlock etme şanzımız var mı? lütfen yazın... bu arada diğer konularda yaptığınız katkılardan dolayı teşekkürler...

broker&dealer dedi ki...

.."there was a problem downloading the iphone software for the iphone. The network connection timed out. Make sure your network settings are correct and your network connection is active, or try again later."

bu problemı bende yasıyorum cozen arkadaslar bılgı verir mi acaba?

Adsız dedi ki...

selamlar Mustafa Bey,
Internet Explorer'ı açın.

Menü'den Tools -> Internet Options -> Connections -> LAN Settings'ten Proxy Server'ın kutucuğundan işareti kaldırın.

bunun türkçe açılımım neresidir ? ve bendede aynı sorun var 3 gündür bir türlü inmedi 2.2 ya sonlarda kesiyor yada başlarda :(
son çare virüs programını inene kadar kapatıcam
başka bir çözümü varsa ve yardımcı olursanız sevinirim
iyi çalışmalar...

Adsız dedi ki...

Proxy kutucuğu işaretli değil
virüs programıda devre dışı
ama yinede inmedi 2.2
yoğunluk sebebiyet verebilir mi acaba ?

Adsız dedi ki...

Günaydınlar,
Sanırım yoğunluktan 2.2 yi yüklüyemiyordum sonunda dün yükledim.
gayet de güzel çalışıyo hiç bi sıkıntı yok.

Logitech dedi ki...

iyi akşamlar iphone 3g 2.1 neyi vardıda 2.2 geçtik sanki ! 1 hafta oldu turbo sim yüzünden telefonumuzu kullanamıyoruz. bununla ilgili bir haber çıkarsa bu blog 'a yaza bilirmisiniz. İyi Akşamlar

The Snowbird dedi ki...

Selam, Network problemi ile ilgili Turkcell den gelen kişi ne yaptı da 2.2 ye upgrade probleminiz çözüldü? yardımcı olursanız sevinirim

Adsız dedi ki...

TEK OGRENMEK ISTEDIGIM BU YURTDISI GIRISLI 3G LERIN 2.2 VERSIYON UPDATE I SONUCU KILITLENMESININ BIR COZUMU OLACAKMIDIR???

Adsız dedi ki...

arkadaşlar
dev team baseband downgrade yapana kadar iphoneların telefon özelliğini unutun. bende hepiniz gibi bekliyorum. şu an için çözüm yok. dev team üzerinde çalıştığını belirtti. bu da birşey.

Unknown dedi ki...

Eger 3G nizi 2.2 (Modem Versiyon 02.28.00) e update ettiniz ve turbo sim ile calıştıramıyorsanız benimle irtibata gecin.

vkabayel@gmail.com

Adsız dedi ki...

iPhone 3G telefonunuzu itunes ile 2.2 versiyona yukselttiniz ve telefonunuz turbo simler ile calışmıyor mu?
Birçok forum sitesi gezdiniz ve cözümün beklemek olduğunu öğrenince hayal kırıklığınamı uğradınız?
iPhone nizi iPod Touch olarak kullanmak istemiyormusunuz ?
Fazla Beklemeyin. Turkiye de Bir ilk
iPhone Versiyon 2.2(5G77) ve Modem Firmware 02.28.00 olarak baseband ni yukseltiğiniz iphonelerinizi Turbosim ile kullanabileceksiniz!!!
Kart tipleri No Cut yani kartınızı kesmenize veya delmenize gerek yoktur.


Guvenli alışveriş icin www.gittigidiyor.com adresini tercih edebilirsiniz..

http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=14297497

viking dedi ki...

mustafa kardesim ben yurtdisindan getirmistim iphone u yanlislikla update ettim diger mesajlarda biraz daha bekliyceksiniz demistin tahminen ne kadar surer???

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Eğer cihazınız 3G değil de ilk nesil iPhone'lardan ise yazının sonundaki linkleri kullanarak unlock ve jailbreak edebilirsiniz.

3G sahipleri ise sadece jailbreak yapabiliyorlar.

Adsız dedi ki...

slm mustafa hocam nasılsınız bı rıcam olacak hocam benım iphone 2 g 1.1.4 versıyon onu en kolay şekılde nasıl 2.2. ye çevire bilirim iphonedo dakı yontem çok zor daha kolay bir yontem yokmu mesela ziphone gibi yardımcı olursanız sevinirim

nzmgkc dedi ki...

Merhaba arkadaşlar,siteyi biraz araştırdım ama sorunum ile ilgili bir çözüm bulamadım,daha dogrusu böyle birşey yok=)

Benim sorunum şöyle,normalde telefon ipod kısmındayken,aleti yan çevirdiğimizde birçok artwork ün yanyana durması gerekiyor.. Fakat bende tek bir artwork çıkıyor ve dolasıyla saga sola da sürüklenmiyor.. Bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardımcı olurlarsa cok sewinirim.. iyi bayramlar

Adsız dedi ki...

bende iphone 2G var 1,1,4 sürümlü. Acaba 2,2 sürümünü yüklersem internete otomatik girermi ( edge ayarları 2,1 sürümü gibi otomatikmi) bende internet paketi yokta.

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaslar;

bu yaziyi buyuk bir saflikla arastirmadan update ettigim yurt disindan aldigim iphone 3G ile yaziyorum. yarim saattir iphone touch olarak kullanmak zorunda kaldim. su ana kadar yazilan butun yorumlari okudum.

Bu durumun bir cozumu var mi? lutfen yardimci olabilir misiniz?
tesekkurler

okanookan@hotmail.com

Adsız dedi ki...

itunes üzerinde upload yok, download var.onda da hiçbi sonuca varamıyorum. ya nasıl türkçeleşecek bu meret anlamadım ki..sürüm 2.0.2 görünüyo :(

Hasan ÇEVİK dedi ki...

arkadaşlar iphone 1.1.4 ümü 2.2. sürümüne yükslttim sonra aradan 2 hafta geçti bir mesaj geldi. diyo ki "telefonunuzun imei numarası kayıtlı değil bir hafta içinde kapatılacak satıcınıza başvurun" bide numara göndermiş. numaralara baktım hepsi tutuyor fakat sonunda bir numara fazla. aradan bir hafta geçti telefonum kapandı. ne yapmam gerekiyor lütfen bir yardım pliiiss. e mail adresim: hasantariq_lee@hotmail.com

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Sanırım cihazınız 1.1.4 iken kopya IMEI kullanıyordunuz ve 2.2'ye custom bir firmware kullanmadan geçtiniz. Dolayısıyla IMEI'niz orijinale döndü ve TK'ye kayıtlı olmadığı için kapandı.

Hasan ÇEVİK dedi ki...

Peki Mustafa Abi tlefonu aldigim arkadasa ulasamiyorum. Buna baya para verdim. Ne yapmami onerirsin? Senide yoruyoz ama :)

Adsız dedi ki...

arkadaşlar selam.
iphone 3G 2.2 için gittim 39 ytl ye 2.2 uyumlu turbosim aldım. keşke daha önce alsaymışım. bu kadar beklemeye değmezmiş. bütün fonksiyonlar süper çalışıyor. beklemeyin, yok devteam miş falan diye. ben aldım, tavsiye ederim.

Unknown dedi ki...

nerden aldın hocam , sööle biz de alalalım

Adsız dedi ki...

MERHABA,
BENİMDE İPHONE 3G YURTDIŞINDAN ALINMA ,ANCAK BURDA KAYDINI YAPTIRDIM.BENDE İSTEMEDEN UPDATE ETTİM,KİTLENDİ.2.2 TURBOSİM TAKTIM TELEFON ÇALIŞIYOR ANCAKK MAALESEF İNTERNET BAĞLANTIM OLMUYOR.NE YAPMAM LAZIM AÇİL LÜTFEN YARDIMMM EDİN LÜTFEN........

Adsız dedi ki...

iphone 3g yanlışlıkla update edildi.Şuan 2.2 unlock turbosim ile çalışıyor ancak eskisi gibi interneti kullanamıyorum.Egde yok oldu.Wirelles görebiliyorum ancak yinede net baglantısı olmuyor.Ayarlarımda sanırım bir hata yapıyorum.Lütfen bir bilen bana ayarlamam konusunda yardımcı olsun.

Adsız dedi ki...

yaaa acıl yardım beklıorummmm ı phonemu 2.2yukledıkten sonra telımdee no sım servıs yok demeye basladı ve telım hıc bısekılde arama yapmıoo sebekem gıttı benım telım kacaktı ve kayıtlıydııı suan telımı arama yapmak ıcın kullanamıorum ne yapacagımmmm

Adsız dedi ki...

arkadaşlar,
size erken bilgi vermişim. aldığım turbosim fos çıktı. baz istasyonu değiştiğinde servis kayboluyor. sim kartı başka bir telefona takıp, aktive edip, tekrar turbosim ile takınca çalışıyor. anlayacağınız saçma bir durum. 3G 2.2 için turbosimleri beklemenizi öneririm.

Adsız dedi ki...

aynen bende 2.2 (baseband 02.28.00)' ye uygun turbo sim aldım devamlı evde durunca sorun yok baz istasyonu değişince aynı sorun devam...çözüm bulan arkadaşlar yazsın gerçekten çözüm bulanlar varsa kendisine ulaşabileceğimiz bir şekilde yazarsa daha mantıklı olur...tşk

Adsız dedi ki...

aynen baz istasyonu degistiginde patliyor bence 2.2 turbo sim almayı dusunen varsa almasın alayı fake artık dev team i bekleyecez

Unknown dedi ki...

ben de(iphone 3g 2.2) rebel sim card siparişi verdim gelicek bir kaç güne, sonucu buradan yazıcam arkadaşlar. takip edin...

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar iphone 3G 2.2 baseband 02.28.00 rebel sim card v54i ile çalışmaktadır. Hat trcell.

Adsız dedi ki...

slmlar ben iphone 2g kullanıcısıym almanyadan almıştım bilinçsizce 2.2ye yukselttım şu an aktive olmak için gecerli bir sim kart istiyor ipod touch olarak bile kullanılamaz halde yani acınca aktive edin isareti cıkıyor bunun cozumunu bilen arkadaslar yardımcı olursa cok sevinirim

Unknown dedi ki...

arkadaşlar gene ben. siapriş ettiğim rebel simcard no cut se (2.28 baseband için olanı 2.2 sürümü)tüm öperatörlerde denememe rağmen
maalesef çalışmadı gene no sim gene no sim. lütfen başka bir çözüm yolu bulursanız buraya yazın

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar turbo sim gerek yok iphone dev team takip etmiyormusunuz YELLOWsn0w 0.9.5 sürümü çıktı artık iphone 2.2 2.28.00 basebandlı telefonlar sim kartsız unlock olarak çalışacak..
- benim telefonum romanyadan gelme turbosim çalıştırıyordum 2.2 orjinal itunes 'den yüklemiştim yaklaşık 2 aydır kullanmıyordum ama artık çalışıyor.

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

iPhone 3G'nin artık yazılımsal olarak nasıl unlock edilebileceği ile ilgili yöntem ve bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

iPhone 3G Unlock Guide

Dev Team Blog

Mustafa Tan dedi ki...

Aşağıdaki link iPhone 3G'nin nasıl unlock edileceğine ekran görüntüleri ile adım adım daha güzel anlatıyor:

How to unlock your 3G iPhone

Unknown dedi ki...

ya bu da olmadı bu dev teamın da sitesi foz çıktı ne cenabet adamım ben ya.yok mu bi çözğm..

Adsız dedi ki...

arkadaşlar gitti gidiyordan 3g 2.2 v02.28.00 uyumlu turbo simleri sipariş edebilirsiniz.%100 garantili, risk yok, rebel sim card taki gibi programmer gerekmiyor.

http://urun.gittigidiyor.com/Iphone3g-2-2-surum-v-02-28-00-turbo-sim-card_W0QQidZZ15000942

Adsız dedi ki...

yaw arkadaşlar bende itunes , harita gibi şeyler çalışmıyor ve uptade etmeye çalıştığımda da bu zaten 2.2 diyor lütfen yardım edin...

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

iPhone'daki iTunes maalesef Türkiye Store'u için aktif değil. Harita uygulamasını açtığınızda ise ne hata alıyorsunuz?

Adsız dedi ki...

mustafa bey,

yellowstone ile 3G yi açtım. ancak SErvis bir süre sonra tekrar gidiyor. benim telefonun içinde turbosim var. dubai den aldığımda, kendi kartımı taktığımda hemen çalışmıştı. büyük ihtimalle içinde turbosim var. acaba bu nedenden dolayı mı çalıştıramadım. bu turbosim i söktürmem gerekir mi. ne dersiniz.
tşk.

Adsız dedi ki...

benim de yurt dışından gelen 3g cihazım var. 2.2 ye yükselttim. iphonem canavar gibi çalışıyor telefon özelliğide dune kadar calısıyodu fakat bu sabahtan ıtıbaren calısmamaya basladı sebeke yok dıyor

lütfen yardımcı olursanız sevınırım

Hasan ÇEVİK dedi ki...

selamunaleykum. Bitane 2g iphone aldim bi arkadasimdan. Oda yurtdisindan almis bunu 2.2 ye yukselttim buseferde kacak konumuna dustu bunu nasil yasal yapabilirim. Bi ara vardi sanirim parayla imei kayit yaptiriyorduk sanki? Bilen var mi?

nzmgkc dedi ki...

turbosimle kullanıpta 2.2 ye güncelleyenler ölsün mü şimdi=)) dev team fln hikaye mi şimdi????

merve aytaç dedi ki...

selam
ben ıphone mu turkcellden aldım suan 2.1 versıyonu update etmek ıstıorum yukluyor uzunca bır sure yuklemesı bıttıkten sonra bır sure bekledıkten sonra tıme out uyarısı verıyor
3-4 kez denedım fakat update edemedım
napmalıyım ?

osoben dedi ki...

iTunes, iPhone uyum sorunum var sanırım. iPhone umu bagladıgımda ekrana " This iphone cnnot be used because the required software is not installed. Run the iTunes installer to remove iTunes, than istalled iTuns again." diyor. Sildim tekrar yaptım, olmadı. iPhone 3G ve 2.2 sürümüm. Lütfen ne yapmam gerekiyor yönlendirir misiniz?

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar Özlem Hanım,

Sorun iTunes'un versiyonu ile ilgili olabilir. Acaba yüklediğiniz iTunes'un versiyonu nedir?

MerSer dedi ki...

arkadaslar iphonu 2.2 surumu ile update yaptim ve iphonum kilitlendi, iphonu yurtdisindan almistim ve calisiyordu,, update yaptiktan sonra kilitlendi, sadece acil arama yapiyor. ne yapmaliyim?

Adsız dedi ki...

ben yukledım bunu surumu ama iphone kıtlendı ve sadece acıl arama dıyor ne yapa bılırım ve en kısa zamanda cevap yazarsanız teşekur ederım

Mustafa Tan dedi ki...

Muhtemelen siz de cihazınızı yurt dışından getirttiniz. Cihazınızı QuickPwn programı ile unlock yapmanız gerekiyor.

Unknown dedi ki...

SN. Mustafa Tan Bey;
Iphone 3G 2.2 versiyonunda "Installer" uygulaması upload'dan sonra kendi kendine yükleniyor mu? Turkcell'den Iphone 3G alacağım ve App Store'den başka özgürce uygulamaya yüklemek istiyorum...Bunu nasıl münkün kılabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürker sayenizde bende Iphone Çılgınlığına katılıcam...

Mustafa Tan dedi ki...

@acu

Hayır yüklenmiyor. Cihazınızı aldıktan sonra önce iTunes'tan update ederek son versiyona (şu an 2.2.1) getiriyorsunuz.

Ardından da App Store harici uygulama yükleyebilmek için, Quickpwn kullanarak cihazınızı jailbreak yapıyorsunuz.

Fakat unutmayın jailbreak Apple'ın onayladığı bir işlem değildir.

Adsız dedi ki...

Iphone da youtube da video arama, acma , ve yuklenmesi cok uzun suruyor nedeni ne olabilir? Arama video arama en az 1 dakika suruyor

ali dedi ki...

ARKADASLAR BEN I PHONUMU SIFIRLADIN VE BILGISAYARA FORMAT ATTIM SIMDI MUZIK VE VIDEO YUKLEMEK ISTIYORUM AAMA YUKLEYEMIYORUM VIDEO VE MUZIK YERI GORUNMUYOR I TUNES TA NE YAPMAM GEREK VIDEO OYNATICIN OKUYAMIYO YAZIYO NE YAPMAM GEREK NEDEN OLDU BOYLE

ali dedi ki...

acaba ben sarj bitmeden bilgisayara takiyorum malum bilgisayara takildigi zaman sarj oluyor bunun telefona zarari varmi acaba?

ali dedi ki...

arkadaslar ben bilgisayara format attim ve telefonumu sifirladin i phonu ama suanda i tunes a baglandiigimda video ve muzik yeri gorunmuyor ne yapmam gerekk muzik ve video aktaramiyorum lutfen yardimci olurmusunuz ne yapmam gerek tsk ederim simdiden yardimlariniz icin

ali dedi ki...

birde bilgisayara baglandigimda malum sarj dolduruyor acaba sarj bitmeden yaridayken veya fulken bilgisayara taktigimda cikarip taktigimda acaba bataryasina bir zarari varmi ikidebir takip cikardigimda tsk ederim

ali dedi ki...

ARKADASLAR BEN TELEFONUMU SIFIRLADIM VE SUANDA BILGISAYARIMA FORMAT ATTIM BILGISAYARIM BITTIKTEN SORNA I PHONU TAKIYORUM AMA MUZIK VE VIDEO YERI GORUNMUYOR YANI VIDEO VE MUZIK YUKLEYEMIYORUM NEDENI NE ACABA LUTFEN YARDIM EDIN HIC IBRSEY YAPAMIYORUM

Adsız dedi ki...

meraba
burda okuduguma göre benimle aynı sorunu yaşayan bircok insan var ama hicbiri bir cözüm bulamamış benim iphone 3G dubaiden aldım imei ve turkcell kaydı var ama turkiyeye geldiğimden beri 1aydır no service diyor sürümümü 2.2.1 e yanlısıkla yükselttiğim için. telefon özelliğini kullanabilmem için ne yapmam nereye götürmem gerekiyor? bunu halledebilcek bildiğiniz bir servis varmı?

Unknown dedi ki...

2,2 kurmak istiyorum fakat direk olaraka 2,2,1 güncellemesi cıkıyor suan telefonum 2.1 güncellenmis en son aldıgımdan beri öyle şimdi 2.2.1 yüklemesini istiyorum fakat onuda en sona gelioyor yükleme bittikten sonra hata veriyor. Nasıl 2.2 güncellemesi yapabilirim

ahmet dedi ki...

selam arkadaşlar iphone mi update ettim yanlışlıkla sadece ıtunes resmi ekranda ve acil aramalara sadece açık iphonemi kulanamıyorum lütfen yardım edin neler yapmalıyım teşekürler.

ahmet dedi ki...

selam arkadaşlar iphone mi update ettim yanlışlıkla sadece ıtunes resmi ekranda ve acil aramalara sadece açık iphonemi kulanamıyorum lütfen yardım edin neler yapmalıyım teşekürler.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar cevaplar uzamış gitmiş.Arada yazılmaşta görmediysem kusura bakmayın.Benim sorum şu.Yurt dışından iphone getirdim.İşlemini yaptırdım burda.Fakat telefonumda servis yok yazıyor.yani telefon özelliği yok şuan.bu nasıl halledilebilir?

ilke dedi ki...

arkadaslar sürümü 2.2.1 olan ve iphone u cekmeme sorunu yasayanlar http://www.unlockediphone.info/ adresinden rebel sim card alsın. benımkı cok ıyı calısıyor. avea ve turkcell kullanıyorum tavsıye ederım. benım sorunum ise dun basladı. ekranım hıcbırsey olmadan anıden karardı. telefonu arayınca calıyor ancak ekran acılmıyor siyah gozukuyo. menu tusuna basmak etkı etmıyo. napabılırım bu sorunu daha once yasamıs biri varsa cozumu anlatsın lutfen admin?

Adsız dedi ki...

mustafa bey iphone 3G turkcellden aldım.
sabah iphone u acınca itunes a baglamamı telefonun etkinleşmesi gerektiğini soyledi yaptım ve sorunum duzeldi ancak bunun nedenini merak ediyorum sizce ne olabilir

Adsız dedi ki...

ya iphone da diyelim ki muzik olsun video olsun nasil sile biliriz???? denemek icin video ve dolu muzik attim ama silemiyorum ...cvp bekliyorum...pls..

Adsız dedi ki...

biri bana yardım edebilir mi kişi listesini kopmle silemiyorum kalbe_batmayan_igne@hotmail.com

aycin dedi ki...

merhaba,ben gecen gun iphonumu itunes uzerinden 2.2 ye yada 2.2.1 e getirdim ve telim kitlendi soora servislerden birine goturdum ve telefonumun unlock olması icin daha programın cıkmadıgını solediler.hersey calısıyor ama sim kartı tanımıyor ve arama yapamıyorum.yurtdısından almıstım 3g. bununla ilgili bilgisi olan ve yardım edebilecek birisi var mı?

Hasan ÇEVİK dedi ki...

Istanbul zincirlikuyuda servisi var herturlu duzeltirler ama 100 tl ni alirlar

aycin dedi ki...

oraya goturdum zaten ve adamlar teli actılar ama telefon ozelligini acamıyorlar.bunun icin baska bir programa daha ihtiyac oldugunu,daha cıkmadıgını beklemem gerektigini,istersem turbo sim taktırabilecegimi solediler,bende sizlere danısmak istedim bole birsey var mı ,bu programdan bilgisi olan varmı?

Adsız dedi ki...

Iyi gunler arkadaslar.
Iphone 2.2 var bende iphone PC suite indirdim fakat usb baglantisini calistirdigimda (please connect your iphone to the computr first!)yazisi cikiyor.Iphone Dubaiden gondermisler.
PC suite baglanmam icin yardimci olursaniz sevinirim.Afganistandan sevgilerle

t