19 Kasım 2008 Çarşamba

iPhone'da Kahve Falı - Tasseology

Her geçen gün, App Store'a yeni eklenen uygulama sayısı artıyor. Ev hanımlarımızın vazgeçilmezi olan Kahve Falı da bir uygulama olarak iPhone'a taşınmış. Her ne kadar uygulamanın geliştiricisi yabancı olsa da Kahve Falı'nın hem ingilizce hem de türkçe bir arayüzü bulunuyor.

Öncelikle uygulamanın çok profesyonelce hazırlandığını söylemeliyim. Çünkü günlük falımız sadece yazılı metin olarak değil, diksiyonu gayet düzgün bir bayan tarafından da anlatılıyor. Uygulamayı ilk yüklediğimizde karşımıza ingilizce bir arayüz ve anlatım çıkıyor. Bu yüzden ilk iş olarak ekranın sağ alt köşesindeki klasik "i" seçeneğini kullanarak Ayarlar ekranına geçiyoruz ve "Prediction language" seçeneğini "Türkçe" yapıyoruz. Ardından sağ üst köşedeki "Done" seçeneğine tıklıyor ve ana ekrana geri dönüyoruz. "Kahve" veya "Çay" falından birini seçmeden evvel de çemberi çevirerek burcumuzu işaretliyoruz.



Eğer kahve falını seçersek ekranda içi dolu bir kahve beliriyor ve üzerine her tıkladığımızda bir yudum içiyoruz. Kahvemiz bitince de fincan kapatılıyor.



Fincan tekrar açıldığında ise kahvenin dibinde geleceğimiz ile ilgili üç önemli nokta işaretleniyor. Bu üç noktadan her birini sırayla tıklayarak önümüzdeki günlerde bizi nelerin beklediğini öğrenebiliyoruz :)



İncelediğim kadarı ile Kahve Falı ile Çay Falı arasında fincanların değişmesi haricinde pek bir fark yok. Ayrıca uygulamanın başından sonuna sürekli sesli bir anlatım mevcut. Sesli anlatımı devre dışı bırakmak için Ayarlar ekranından "Spoken instructions" seçeneğini "OFF" konumuna getirmek gerekiyor.



Kahve Falı uygulaması App Store'da 3.99$'a satılıyor. "Fal'a inanmam ama falsız da kalamam" diyenler (özellikle de bayanlar) için ilginç bir uygulama. Ben açıkçası sırf türkçe olduğundan ve sizinle paylaşmak istediğim için indirdim, yoksa fala inanmam :)

Bu linkte ayrıca uygulama hakkında detaylı bilgi mevcut.


1 comments:

hilal dedi ki...

merhabalar mustafa bey..
daha oncede problemimi birkac yerde dile getirdim ama sanirim gormediniz yada ben dogru yere yazmadim..umarim simdi gorursunuz:)
iphone 3G var bende ama bilgisayarla baglanti problemi oluyor malesef i tunes 8.0 bikackez silip tekrar yukledim ama sonuc hep ayni..."i tunes was unable to load dataclass information from sync service" bu uyari cikiyor surekli ve ben bilgisayarimdan iphone henuz hicbirsey yukleyemedim..burdaki apple magazasina goturdum bilgisayari ama ordaki yetkililerde cozum bulamadi belki sizin yardiminiz olur...olursa sevinirim:)

t