15 Kasım 2008 Cumartesi

iPhone'da Türkçe Adam Asmaca

App Store'da yeni yayınlanan Adam Asmaca türündeki kelime oyunlarını yakından takip edenler yaklaşık 1 ay evvel ingilizce olarak piyasaya sürülen iHangman isimli oyunu hatırlayacaklardır. Oyunu ilk incelediğimde dikkatimi ilk çeken nokta geliştiricisinin isminin Halil Şen olmasıydı :) Hatta o zaman kendi kendime "Umarım bu arkadaşımız Türkçe içerikli uygulamalar da geliştirir" demiştim.

Halil Şen, bu dileğimizi duymuş olacak ki iHangman oyununu türkçeye uyarlamış ve Adam Asmaca ismiyle App Store'da yayınlamış. Açıkçası da gayet güzel bir ürün ortaya çıkmış.



Adam Asmaca hepimizin bildiği klasik bir oyun olduğu için nasıl oynandığına pek değinmeyeceğim. Bunun yerine Adam Asmaca'da bulunan birkaç enteresan özelliği vurgulamak istiyorum. Öncelikle Adam Asmaca'nın 50.000'i geçen zengin bir kelime deposu bulunuyor. Ayrıca bu kelimeler hepimizin bildiği klasik kelimelerden oluşmuyor. Sanatçı Adlarından, Yabancı Film adlarına kadar enteresan özel kelimeler ile elime deposu zenginleştirilmiş. Bu sayede Ayarlar ekranından Kelime Kategorisi seçilip farklı kelime türleri ile oyun oynanabiliyor.



Adam Asmaca'daki diğer bir enteresan özellik de kelimelerin anlamlarının da yer alması. Hem de bu kelime anlamlarını görebilmemiz için cihazımızı sallamamız gerekiyor :)

Adam Asmaca'daki diğer güzel özellik de yaptığımız skor'ları internette yayınlayabiliyor olmamız. Ayarlar ekranınındaki Skorları Göster seçeneği sayesinde en yüksek skor yapmış ilk 10 oyunucuyu ve tüm sıralama içeresindeki konumumuzu da görebiliyoruz.



App Store'da 0.99$ gibi çok uygun bir fiyata satılan Adam Asmaca'nın kendi sitesinde de detaylı bilgi mevcut. Eğer adam asmaca oyunlarını seviyorsanız mutlaka cihazınızda yüklü olsun derim.
Adam Asmaca, 50.000'den fazla Türkçe kelime ve anlamlarıyla, 9 ayrı kelime kategorisiyle, online puan sistemiyle, tek ve çift kişilik oyun moduyla, kronometre ayarıyla, ses efektleriyle, grafik ve animasyonlarıyla geleneksel kağıt kalem oyununu iPhone ortamına taşıyor.

Adam Asmaca programının başlıca özellikleri

  • 50.000'den fazla Türkçe kelime ve anlamları
  • 9 ayrı kelime kategorisi
  • Tek kişilik ve çift kişilik oyun modu
  • Online Puan Sistemi
  • 4 ayrı kronometre/zaman seçeneği
  • Ses efektleri
  • iPhone'nunuzu sallayarak/çalkalayarak kelime anlamlarını görebilme seçeneği
  • Çift kişi modunda oyuncu adlarını, tur ve puanları takip etme özelliği
  • Özel geliştirdiğimiz puan sistemiyle, dünyadaki tüm Adam Asmaca oyuncuları ile yarışabilme özelliği

  • http://www.xtremize.com/adamasmaca/

    4 comments:

    Adsız dedi ki...

    Mustafa'cığım yorumun için çok teşekkürler.

    Adam Asmaca ile ilgili soru ve her türlü önerilerinizi burda, iPhoneTurkey.biz'de, paylaşabilirsiniz. Bundan sonra beni burda sık sık göreceksiniz :)

    Türkçe iPhone uygulamalarının sayısının artmasını istiyorsak, uygulamaları yapan firma ve programcıları, ürünlerini satın alarak desteklemeleyiz. Bu sadece Adam Asmaca için değil, iPhone'daki tüm Türkçe programları için geçerli. iPhone Türkiye App Store satış rakamları, diğer ülke store'larıyla karşılaştırıldığında inanılmayacak derecede komik rakamlarla dönüyor. Buda birçok firma ve programcıyı Türkçe pazarından uzaklaştırıyor.

    Tabiki bunda Apple'ın iPhone ve iTunes'de Türkçe desteğinin olmamasının da çok büyük etkisi var. Bakalım 1-2 haftaya kadar çıkacak olan iPhone 2.2 sürümündeki tam Türkçe desteğinin geliyor olması nasıl bir etki yapacak.

    Tekrar Adam Asmaca'yı destekleyen tüm arkadaşlara iPhoneTurkey.biz vasıtasıyla teşekkürlerimi iletiyorum.

    Adsız dedi ki...

    selamlar , arkadaslar oyunu okuduktan sonra büyük bir hevesle indirdim ama malesef ingilizce , ve türkceye ceviremedim.. yardimci olursaniz sevinirim...saygilar... not almanyadan yaziyorum..

    Mustafa Tan dedi ki...

    Selamlar,

    Adam Asmaca'yı indirdiğinize emin misiniz. Oyun ismi gibi türkçe.

    Yanlışlıkla ingilizce versiyonu olan iHangman'i indirmiş olabilir misiniz?

    Adsız dedi ki...

    ilk önce hemen cevap verdigin icin tesekkürler mustafa arkadasim.. bu sitenin sayesinde cok sey ögrendim.. bunun icinde ayrica tesekkür ederim..evet haklisin jeton sonra düstü ingilizse olanini indirmisim , ginede tesekkür ederim.sizi ilgiyle takip ediyorum.. türkce programlara agirlik verilirse cok iyi olur.. saygilar

    t