30 Kasım 2008 Pazar

TapDefense

Geçtiğimiz haftalarda, AppStore'daki en popüler Kule Savunma (Tower Defence) oyunu olan Fieldrunners'ı tanıtmıştık. Bu sefer de geçenlerde AppStore'da denk geldiğim klasik ama çok başarılı bir savunma oyunu olan TapDefense'ten bahsetmeye çalışacağım. Bu tip oyunların fanatikleri için aslında çok fazla tanıtıma ihtiyaç yok, oyunun ismini vermemiz yeterli :) ama yine de birkaç ekran görüntüsü ile oyundan bashetmek istiyorum.

TapDefense'i App Store'dan ücretsiz olarak indirip ilk çalıştırdığımızda bizden lokasyon bilgimizi kullanmak için izin istiyor. Normalde lokasyon bilgisi oyun akışında hiç kullanılmıyor. Oyun un iTunes açıklamasında yazdığına göre TapDefense'in dünyada nerelerde oynandığını görmek için bu bilgiyi istiyorlarmış ve yakında açılacak olan (şu an yenileniyor) web sitelerindeki bir dünya haritasında o an kimlerin oynadığını göstereceklermiş. Dolayısıyla izin vermeyebilirsiniz.



Oyunun ana menüsü diğer oyunlardaki gibi basit ve navigasyonu kolay. "New Game" seçeneğinden sonra bir zorluk derecesi seçerek oyuna başlayabiliyoruz. Her zorluk derecesinde karşımıza farklı bir harita çıkıyor. Ayrıca oyunu yarıda kesip tekrar başlattığımızda bizi uyararak kaldığımız yerden devam etmek (Resume Game) isteyip istemediğimiz soruyor.

Oyun içindeyken de en altta 4 adet menü seçeneği çıkıyor. "Build" seçeneği ile savunma kulelerini seçip haritaya yerleştirebiliyoruz. Bir kuleyi harita üzerinde yerleştirdikten sonra sağ alt köşede çıkan "Finalize" seçeneği ile yerini sabitliyoruz.



Oyunun başında tum kuleler aktif olmuyor. Daha yetenekli kuleler için "Research" seçeneğini kullanarak yeni kuleleri araştırmamız gerekiyor. Bu araştırmalar için de orijinal ismi "halo" olan ışık halkalarından toplamak gerekiyor. Bu halkaları 7-8 level'de bir belli yaratıkları öldürünce çıkıyor. Bir de her seviye (level) sonunda o an elimizde bulunan altınımızın belli bir yüzdesi (interest rate) kadar daha altın kazanıyoruz. Dolayısıyla ileriki seviyelerde upgrade'ler için daha fazla altın biriktirdiğimizden interest rate'in seviyesinin arttırılması faydalı oluyor.

TapDefense'de, Fieldrunners'ta olduğu gibi çok şaşalı görsel ve ses efektleri yok ama kule çeşiti ve upgrade seviyeleri daha fazla. Ayrıca AppStore'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor. Klasik "Tower Defense" oyunlarını sevenlere kesinlikle tavsiye ediyorum.

0 comments:

t