20 Kasım 2008 Perşembe

zynga ile Live Poker

Online olarak uzun zamandır hizmet veren zynga'nın iphone uyugulaması "Live Poker" artık Appstore'dan ücretsiz olarak indirilebilir. Uygulama ile oyun oynamak için gerçek para kullanmanıza gerek yok ama çipleriniz bittikten sonra tekrar almak için para vermeniz gerekebiliyor. Uygulamamızı asıl tanıtılmaya değer kılan ise server üzerinden dünyanın heryerinden insanlarla poker oynayabiliyorsunuz. Uygulama ilk açıldığında sizden bir isim ve email adresi soracak. Bunları gerçek bilgiler ile doldurmanıza gerek yok. Uygulamayı her açtığınızda şifre kullanmadan kullanabiliyorsunuz. Uygulamamız çok kapsamlı ve detaylı şimdi ana sayfa üzerinden kısaca anlatmaya başlayalım.




Ana sayfada solda ve sağ alt köşede bazı linkler göreceksiniz. Bunlardan ilki "Play Now", isminden de anlaşılacağı gibi hemen oyuna başlamanızı sağlıyor. İlk oyuna girenlere sanal olarak 4000$ değerinde çip veriliyor. İlk oyunlarda hepsini kaybetseniz bile tekrar girdiğinizde yarısı kadar çip almaya devam ediyorsunuz. Uygulamaya bağlandığınız hergün için de 1000$ değerinde çip alıyorsunuz. Kalan paranızı sağ alt kısımda isminizin bulunduğu yerden görebilirsiniz. Buradaki rakamın çok gerçekçi olacağını sanmıyorum. Bu konuda bazı sorunlar olduğunu söyleyebilirim.





Diğer menu "Select Table" kısmında ise 5 ya da 9 kişilik masa seçeneklerinden birini seçebilirsiniz, ayrıca burada masadaki arttırım miktarını da belirleyebilirsiniz. Bu ne kadar büyük bir masada oynamak istediğinize göre miktarlar ile oynayabilirsiniz.



Büyük oynamak isteyenler için bir seçenek de gerçekten para ile sanal para satın almak. Bunun için "Get More Chips" seçeneğinden 9.99$ karşılığında 40.000 sanal çip alabilirsiniz.



"Play Poker Buddies" seçeneği ile arkadaş olarak eklediğiniz arkadaşlarınız ile aynı masada oynayabiliyorsunuz.



Şimdi geçelim sağ alt kısımdaki menülere. "Stats" altında o ana kadar oynadığınız, bir elde en fazla ne kadar kazandığınız ve şuana kadarki en yüksek elinizi görebilirsiniz.



"Options" kısmında oyun sırasında ses isteyip istemediğiniz, chat yapıp yapmak istemdiğiniz ve titreşim isteyip istemediğinizi seçebiliyorsunuz.











"Help" kısmında ise oyunun kurallarına ulaşabilirsiniz. 3 adet yardım menüsünde Kontroller(Controls), Görünüm(Interface) ve El Detaylarına(Hand Rankings). Detayları bilenler biliyordur sanırım. :)
Bilmeyenler için ise açıklamalar gayet yeterli.




Herhangi bir şekilde "Play" tuşuna basarsanız yukarıdaki ekran gelecek karşınıza. Buarada 3 seçenek ile oynayabilirsiniz.





Bir diğer özelliğimiz de facebook accuntunuz ile bağdaştırabiliyorsunuz. Bunun için sağ kısımdaki bilgilerinizin üzerine tıklamanız gerekiyor. Açılan sayfadan ise facebook sayfasına yönleniyorsunuz. Buradan facebook üzerinde bulunan zynga uygulamasında bulunan bilgilerinize ve çiplerinize ulaşabiliyorsunuz.

Oyunumuz ismi "Live Poker" Appstore'da Ücretiz olarak indirilebilir.

0 comments:

t