25 Aralık 2008 Perşembe

Animoto İle Görsellerinizi Sunuma Çevirin

Animoto uzun zamandır görsellerinizi kullanarak sunumlar öncesinde ve arasında kullanabileceğiniz videolar yaratmanızı sağlayan bir servis. Bu servis ile gönderdiğiniz fotoğrafları algılayarak seçtiniğiniz müzikle senkronize bir şekilde bir video yaratıyor.

http://animoto.com adresinden ulaşabileceğiniz bu servis küçük boyutlu videoları ücretsiz sunuyor. Eğer profesyonel videolar istiyorsanız her video için 3$ veyahut yıllık sınırsız 30$ vermeniz gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Animoto şirketi bu servisi iPhonelarınız için bir uygulama ile Appstore'da yayınladı. Şimdi kısaca uygulamamızdan bahsedelim.


"Create Video" seçeneğini seçtikten sonra karşımıza öncelikle fotoğraf seçme sekmesi geliyor. Burada ekrandaki fotoğrafların üzerilerine tıklayarak istediğiniz fotoğrafları seçebilirsiniz. Seçilen her fotoğraf için üst kısımda kaç tane seçtiğinizi gösteren sayı artıyor. Bu aşamada seçilen fotoğrafları 9 ila 18 olması gerekiyor. Devam seçeneğini seçtiğimizde fotoğrafların sırası ile ilgili bir ekran geliyor.


Fotoğrafların yerlerini değiştirme ekranını aynı ana ekranımızda ikonların yerlerini değiştirir gibi yapıyoruz.


Sonrasonda sıra müzik seçme seçeneğine geliyor. Burada belirtilen müzik türlerinden birini seçtikten sonra seveceğeniz müziği seçebiliyorsunuz. Orjinal sitesinde ise isterseniz bilgisayarınızdan müziklerinizi yükleyebiliyorsunuz.


Devam ettiğinizde program fotoğraflarınızı kendi sunucularına yüklemeye başlıyor, bu aşama biraz uzun sürebilir.


En son olarak finalize etme aşamasında gene Animoto sunucusunda animasyonunuzun yaratılıyor. Bu aşamadan 30 dakika kadar sürebilir. Bittikten sonra ana ekranda bununan "My Videos" bölümünden videolarınızı görebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta animasyonları her izlemeye çalıştığınızda uygulama tekrar ve tekrar animoto sunucusundan download yapıyor. EDGE ile bağlı iseniz dikkat etmeniz gerekecektir.


Videonuz tamamlandıktan sonra "Play" bölümünden izleyebilir, "Share" bölümünden arkadaşlarınıza ve/veya kendinize gönderebilir, "Rename" bölümünden videonuzun ismini değiştirebilir, "Remix" bölümünden yarattığınız videonun yeniden oluşturulmasını sağlayabilir, "Edit" bölümünden başa dönerek videonuzu baştan yaratabilir ve "Delete" bölümünden beğenmediniğiniz videolarınızı silebilirsiniz.

Videolarınızı sadece telefonunuzdan değil ayrıca bilgisayarınızdan da görebilirsiniz. Bunun için videoyu mailinize göndermeniz yeterli. Mail içerisinde linki explorer sayfanızdan açabilirsiniz. Animoto tam tersi için de bir çözüm bulmuş. Eğer telefonunza gönderilen maillerin içinden linki tıklarsanız uygulamanız ayaklanarak videonuzu izleyebiliyorsunuz. Bunun için yukarıda bahsedilen "Share" bölümünü kullanmanız gerekiyor.



Herşey tamamlandıktan sonra karşınıza yukarıdaki gibi bir görüntü gelecek. Tamamını izlemek isterseniz bu 30 saniyelik versiyon'a House M.D. adresinden ulaşabilirsiniz

Uygulamamıza App Store'dan ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.

1 comments:

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle süper!

t