3 Aralık 2008 Çarşamba

Batak Oyunu App Store'da

Geçenler'de Okey'i geliştiren Adikus.com'un iPhone için bir de meşhur kağıt oyunu Batak'ı geliştirdiğini ve yakında App Store'da yerini alacağını duyurmuştuk. Bugün de resmen App Store'da yerini aldı ve hemen ekran görüntüleri ile oyunu paylaşalım istedik.

Öncelikle Batak'ın da multiplayer özelliği yok sadece iPhone'a karşı oynanılıyor. Fakat Adikus.com yapay zeka ve algoritma konularında çok başarılı olduğu için, oyundaki sanal rakiplerimiz gayet başarılı.



Uygulamayı ilk çalıştırdığımızda karşımıza direk oyunun ana ekranı çıkıyor. Oyuna başlamadan evvel sağ üst köşedeki "i" seçeneğine tıklayarak ayarlarımızı yapabiliyoruz. Oyunun ihaleli ve ihalesiz olmak üzere iki adet modu var. (Batak oyununa ve Ayarlar ekranındaki seçeneklere yabancı olanlar yazının sonundaki linklerden oyunun kurallarını öğrenebilirler) İhalesiz modda koz hep batak oluyor, diğer modda ise en yüksek eli alacağını beyan eden istediği kozu seçebiliyor.



Uygulama gayet sade ve oynanabilirliliği yüksek. Kağıt oyunlarını sevenler için Batak, App Store'da 0.99$'a satılıyor. Kozlu kağıt oyunlarını seviyorsanız mutlaka tavsiye ediyorum.

Oyun Kuralları için de:

http://www.cur-cuna.com/tr/eglence/oyun/oyun0011.html
http://www.hemenoyna.org/ihale-nasil-oynanir.php

6 comments:

Adsız dedi ki...

Tek kelimeyle mükemmel. Bir server aracılığla online oynanabilse süper olur. Adikus eline sağlık hakkaten nefis.

King bekliyoruz :)

CoQuEtTiSh dedi ki...

yanlız benmki turkçe olmuyo.resimlerdeki turkce nasıl yaptıgınızı söylerseniz sevinirm

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Cihazınızın versiyonu nedir. Benim ki 2.2 ve dil ayarları türkçe olduğu için oyun da otomatik türkçe oluyor. Özel bir ayar yapmıyorum.

Eski versiyonlarda nasıl yapılıyor bir araştırayım.

CoQuEtTiSh dedi ki...

tamam anladım versiyon 2.2 ama telefon dili ingilizce.ondan oda ingilizcedir.ben ayarlarda türkce secenegi gibi bşy var diye düşünmüştüm.tel diliyle alakalı sanırım.teşekkürler

Adsız dedi ki...

Selamlar

2.2 versiyon cihazlarda oyun cihazın genel dil ayarını kullanıyor.

İyi yorumlarınız için herkese teşekkür ediyorum

Adsız dedi ki...

ilk önce tebrik ediyorum , güzel en sevdigim oyunlardan birsi gayetde basarili ... ama düzeltilmesi gereken yerler var,.. mesela kozla cakilan kagiti büyütmek zorunda degilim benim bildigim batakda.. veya 2 li oynadiginda hemen birli cikabiliyor.. yanu papazin her zaman el yapiyor.. birde batagin cesitleride zamanla gelse cok güzel olur , gömmeli veya esli oynanabilenleri... cok sey istiyor olabilirim ama biz isteyelim adikus yapsin :))) tekrar tebrikler. halk arasindaki 81 ,51 veya 101 olarak oynanan oyunuda isteriz.. okey oluyorsa 51
oyunuda olur öyle degilmi adikus yetkilileri..saygilar

t