10 Aralık 2008 Çarşamba

iTunes Ödeme Sorunu - Billing Problem

Kredi Kartsız Apple ID değil de benim gibi Kredi Kartı kullanarak Apple ID alanlar, iTunes'tan ücretsiz veya ücretli bir uygulama indirmek istedikleri zaman aşağadıki hata mesajı ile karşılaşabiliyorlar.
There is a billing problem with a previous purchase. Please enter your Apple ID and password, then click Purchase History to view and correct the problem.
App Store'dan ücretli bir uygulama indirdiğimizde Apple, bunun parasını kredi kartından hemen çekmeye çalışmıyor, işlemi genelde 24 saat içinde gerçekleştiriyor. Dolayısıyla o an kredi kartımızın limiti dolmuş olsa da uygulamayı indirebiliyoruz. Lakin Apple daha sonra kredi kartımızdan parasını alamayınca yukarıdaki hata mesajını verip bizim App Store'dan hiç bir işlem yapmamıza izin vermiyor. Bu sorunu gidermek için de, adım adım aşağıdaki işlemleri yapmamız gerekiyor:

1) Öncelikle kullandığımız kredi kartının bir şekilde limitini arttırmamız gerekiyor. Ben sanal kart kullandığım ve internet üzerinden limitini kolayca değiştirebildiğim için çok sıkıntı yaşamıyorum bu mesaj karşısında. Normal kredi kartı kullananların ise ya kart borçlarının bir kısmını kapatmaları ya da bankalarını karayıp kredi kartı limiti arttırımı istemeleri gerekiyor. Ya da aşağıdaki 4 numaralı adımda başka bir kredi kartı tanımlamaları gerekiyor.

2) Kredi Kartımızın limit problemini hallettikten sonra hata mesajının çıktığı mesaj kutusuna aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi Apple ID'imizi ve şifremizi yazarak "Purchase History" düğmesine tıklıyoruz.



3) Ardından karşımıza aşağıdaki ekran görüntüsündeki ekran çıkıyor ve "Billing Info" düğmesine tıklıyoruz. (Bu yazıyı hazırlayabilmek için Sanal Kartımın limitini bilerek sıfırladım ve 0.99$'lık bir uygulama satın aldım. Aşağıdaki ekran görüntüsünde Billing Info seçeneğinin hemen üstünde kırmızı ile belirtilen "Amount you owe: 0.99$" mesajı ne kadar borcumuz olduğunu gösteriyor.)

Lütfen büyütmek için resmin üzerine tıklayınız.

4) Yukarıdaki adımda Billing Info seçeneğine tıkladıktan sonra karşımıza bu sefer aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi Kredi Kart bilgilerimizin bulunduğu ekran geliyor. Eğer 1 numaralı adımda, mevcut kredi kartımızın limit problemini çözdüysek, bu ekranda tek yapmamız gereken sağ alt köşedeki "Done" düğmesine tıklamak. Yok çözmediysek o zaman yeni bir kredi kartı girip ondan sonra "Done" düğmesine tıklamamız gerekiyor.
Lütfen büyütmek için resmin üzerine tıklayınız.

5) Eğer kredi kartımızda bir soru yok ise son adımda karşımıza, kırmızı renkli hiç bir mesajın bulunmadığı aşağıdaki ekran görüntüsü geliyor:


Lütfen büyütmek için resmin üzerine tıklayınız.

Bu ekranda da sağ alt köşedeki "Done" düğmesine tıklayıp, sorunsuzca App Store'dan diğer uygulamaları indirmeye devam edebiliyoruz.

2 comments:

MUKU dedi ki...

kardeşim benim itunes de
Cannot Connect to the itunes Store
The iTunes Store is not supported in this country diyor çözümü nedir??
Trşekkürler

ozgur dedi ki...

Ben bu sorunu yaşadım ve kredi kartsız olarak indirmek istiyorum ne yapmalıyım?

t