18 Ocak 2009 Pazar

Anket Sonuçları : Jailbreak Kullanımı

Yazılarımızı düzenli takip edenler geçen ay yayınladığımız ve Jailbreak'i anlattığımız yazımızı hatırlayacaklardır. Bu yazının hemen ardından da "iPhone'unuzu jailbreak'li mi kullanıyorsunuz?" başlıklı bir anket yayınlamıştık. Bugün, toplam 583 iPhone kullanıcısının katıldığı Jailbreak anketimizi de sonuçlandırdık.

Çıkan sonuçlara göre kullanıcıların sadece %32'si cihazlarını jailbreak yapmış. Açıkçası ben bu oranın daha yüksek çıkacağını düşünüyordum. Sanırım kullanıcılarının yaklaşık dörtte birinin henüz jailbreak'ten haberdar olmaması bu oranın düşük kalmasında en büyük etken. Ayrıca güvenlik, kitlenmeler, cihazın garanti dışı kalma ihtimali gibi handikapları nedeniyle kullanıcıların jailbreak'ten çekiniyor olmaları da muhtemel.

İşte sonuçlar:


Yanıtlar



Oylar%


Hayır.




240
41,17%

Evet.




18631,9%

Jailbreak nedir bilmiyorum.



15726,93%







583



Yeni anketimiz ise EDGE kullanımı ile ilgili. Bildiğiniz gibi, bağlı olduğu GSM operatöründen herhangi bir internet paketi/tarifesi kullanmadan EDGE üzerinden internete çıkan iPhone kullanıcıları yüksek faturalarla karşılaşıyor. Bu konuyla ilgili detaylı bir yazı yazmayı da planlıyoruz ama öncesinde bir anket düzenleyip mevcut durumu görelim istedik. Sitemizin sağ üst köşesindeki mini anketimize katılabilirsiniz.

Not: Geçen yaz EDGE ile ilgili benzer bir anket daha yapmıştık. Fakat o zaman Türkiye'de henüz resmen iPhone satışı başlamamıştı. Ankete sadece yurt dışından kendi imkanları ile cihaz getirenler katılmıştı.

3 comments:

Adsız dedi ki...

bence iphone kullanıcıları hala jailbreak garanti dışı bırakır korkusu içinde bu yüzden oran düşük çıkmış.bence jailbreaksiz iphone hiçbir şey.ama ben basarım parayı appstore u zengin ederim diyosanız o zaman başka.

Adsız dedi ki...

Jailbreak kullanmayanlar gayet iyi yapiyorlar. Jailbreak iPhone kullanirken App Store disindan alinip yuklenen programlarin bilginiz disinda hangi bilgilerinize erisip erismeyecegi, telefonunuzu nasil kullanip kullanmayacagi hakkinda hicbir garanti verilemez. Belkide bedava jailbreak programlar haberiniz olmadan butun telefon konusmalarinizi kaydediyor, listenizde kayitli telefon numaralarini, isimlerini caliyordur. Kim bilir..

Unknown dedi ki...

Bencede Jailbreaksis Iphone hicbir ise yaramiyor...
bazi yorumlarda okuyorum insanlar garantisi kaybolur diye korkuyorlar, ama bu yanlis düsünce iphoneda bir problem oldugu zaman restore yaparsin tekrar eski halini alir ve sana hic kimse ispat edemez jailbreak yaptigini

t