20 Ocak 2009 Salı

Ekolay.net App Store'da

Apple'ın katı kuralları nedeniyle iPhone için uygulama geliştirme hem yüksek maliyetlidir, hem de bakımı zordur. Bu yüzden yurt dışındaki bir çok web portalı, web sitelerini bakımı ve geliştirilmesi daha kolay olan, App Store uygulamaları içinde gösterilen web sayfaları şeklinde geliştirir.

ekolay.net de bugün benzer bir mantıkla kendi portalini, App Store uygulaması olarak yayınlamış. Her ne kadar bu tip uygulamalara çok ısınamamış olsam da, ekolay'ın uygulaması oldukça kullanışlı ve sade olmuş.



Uygulama Güncel, Spor, Finans, Sinema, Şehir ve Astroloji olmak üzere toplam 6 ana ekrandan oluşuyor. Uygulamanın bence en faydalı kısmı gündemdeki haberlerin yer aldığı "Güncel" ekranı. Haberlerin başlıkları ve detaylar iPhone'a göre optimize edildiği için kolayca okunuyor. Spor ekranında da Turkcell Süper Lig fikstürü, maç sonuçları ve puan durumu yer alıyor.



Finans ekranında da ülkemizdeki ve dünyadaki ekonomik göstergelerin bir özeti yer alıyor. Sinema ekranında da il il sinema solanlarına ve gösterimdeki filmlere göz atabiliyoruz. Uygulamanın sağ alt köşesindeki "Fazlası" ekranınını ve açılan ekranın sağ üst köşesindeki "Düzenle" seçeneği kullanarak, alt menüde gözükmesini istediğimiz 4 ana ekranın kısa yolunu sürükle-bırak yöntemi ile kendimiz belirleyebiliyoruz.

ekolay.net'i iPhone'undan takip etmek isteyenlerin çok işine yarayacağını düşündüğüm ekolay iApp, App Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Uygulama ekolay.net için İstanbul MassMedia 'nın Yeni Medya departmanı olan Sevenice.com tarafından hazırlanmış. Muhtemelen önümüzdeki günlerde, diğer web sitelerin iPhone uygulaması haline getirilmiş versiyonlarını daha fazla göreceğiz.

0 comments:

t