22 Ocak 2009 Perşembe

FlightTrack ile Uçuş Bilgileri Cebinizde

Açıkçası sık uçan biri değilim, genelde otobüs kullanırım. En son uçağa bineli de neredeyse 10 sene oldu, bu yüzden uçak yolculukları ile pek ilgilenmiyordum. Fakat sık sık uçakla seyahat eden bir tanıdığımın cihazında FlightTrack isimli App Store uygulamasını görünce ve kendisi uygulamayı çok övünce bu konuya ilgim tekrar arttı :)

FlightTrack kısaca, Türk Hava Yolları da dahil olmak üzere dünya üzerindeki tüm Hava Yollarının uçuşlarını takip etmemizi sağlayan, kullanımı çok kolay fakat çok yetenekli bir iPhone uygulaması.

Uygulamayı ilk çalıştırdığımızda karşımıza, daha evvel bir uçuş eklemediğimiz için boş bir ana ekran çıkıyor. Bu yüzden ekranın sağ üst köşesindeki "+" seçeneğine tıklayarak uçuş Arama (Search) ekranına geçiyoruz.



Arama ekranının altında "By Flight" ve "By Route" olmak üzer 2 adet seçenek çıkıyor. "By Flight" ile Hava Yolu Şirketini ve Uçuş Numarasını bildiğimiz bir uçuşu sorgulayabiliyoruz. "By Route" ile ise kalkış ve iniş noktalarını girerek, mevcut uçuşları görüntüleyebiliyoruz.



FlightTrack'in en güzel yanı ise listelediğimiz uçuşlar hakkında oldukça detaylı bilgi sunması. Öyleki uçuşların ne kadar rötar yaptığından, o an havada hangi konumda olduğuna kadar her türlü bilgiyi bizlere sunuyor. (Harita üzerinde gösterilen gerçek zamanlı konum bilgisi şu an için sadece Amerika uçuşlarında mevcut.)



FlightTrack, tüm bu verileri FlightStats.com ve FlightView.com gibi saygın ve güvenilir sitelerden alıyor, dolayısıyla bu konuda profesyonel bir görüntü çiziyor.



FlightTrack bence, uçakla sık seyahat edenlerin ya da sık sık uçakla gelen misafirlerini karşılayanların iPhone'unda yüklü bulunması gereken bir uygulama. App Store'da 4.99$'a satılan bu uygulamayı aşağıdaki linki kullanarak da yükleyebiliyoruz.

3 comments:

Adsız dedi ki...

flight Tracker uygulaması usa da 2.99 $ ?

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Flight Tracker benzer işi yapan farklı bir uygulama. Bizim tanıttığımız FlightTrack. Sanırım isim benzerliğinden karıştı :)

Adsız dedi ki...

Pegasus yok :)

Izair yok :)

THY var :)

diğerleriyle uçmadığım için test etmedim..

t