13 Ocak 2009 Salı

İnceleme: Sennheiser MM50

iPhone ile müzik dinlemeye meraklı kullanıcılardan biriyseniz orijinal kulaklığın size yeterli gelmemesi çok normal. Özellikle bass seslerin zayıflığı beni bir süredir iyi bir alternatif aramaya itmişti.

Gün içerisinde telefonla konuşmak için de kulaklığı kullandığımdan dolayı arada sırada kablonun dolaşması ve (daha beteri) bir yere takılması olayını birkaç defa yaşadım ve sonunda beklenen oldu. :( Geçtiğimiz hafta mikrofonun bulunduğu noktada bir temassızlık nedeni ile ses kaybı ve konuşma sırasında yankılanma olmaya başladı. Hemen kulaklığı değiştirmek gerekiyordu...

Yaklaşık 2-3 saatlik bir inceleme sonrası Sennheiser MM50 modelinde karar kıldım ve siparişimi verdim. Hepsiburada.com ürünü gerçekten çok hızlı teslim etti. (Cumartesi öğlen sipariş ettim, Pazartesi 11'de masamdaydı.)



2-3 gündür kullanıyorum. Şu ana kadar ki yorumlarım:

  • İş müzik dinlemeye geldiğinde MM50'nin performansı gerçekten çok iyi. Öncelikle bass'ların gücü ve temizliği gerçekten etkileyici. Aynı performansı tiz seslerde de almak mümkün.

    MM50 ile birlikte 3 farklı boyutta kulaklık ucu geliyor. Size uygun olanı seçip kulağınıza yerleştirdiğinizde tasarımı sayesinde dışarıdan gelen sesleri büyük oranda kesiyor. Biraz da sesi açtınız mı tamamdır.

    Ses kalitesini evdeki diğer kulaklıklarla karşılaştırdığımda da iyi bir sonuç aldım. Sony kulaklıktan çok daha temiz bir ses verdiği kesin. (Sony'nin ortasında ses ayar düğmesi olan ve yapısı itibari ile kablosu kolay kolay dolaşmayan kulaklığı da ayrı bir efsanedir bu arada, bilgisayar çantamda hala o var.)

  • Telefonla konuşma için de kulaklığı aynı orijinal kulaklık gibi kullanabiliyorsunuz. Burada çok önemli bir fark yok. Mikrofonu gayet kaliteli. Mikrofon unitesi sol kulaklığa yakın, yani orijinal kulaklığa göre ters tarafta bulunuyor. İlk anda garip geliyor ama hemen alışıyorsunuz. Yok olmaz derseniz kulaklıkları ters takabilirsiniz ne de olsa şekilleri aynı.

  • Diğer önemli bir özellik ise hem müziği hem de konuşmayı kontrol edebildiğiniz mikrofon düğmesi. Orijinal kulaklık için geçerli olan tüm komutları aynen kullanmak mümkün.

    Mikrofon bölümünün arka yüzünde bulunan bu düğmenin kullanımı 2-3 defa tıklama işlemi açısından orijinal kulaklığa göre daha kolay. Bunun yanında yerine alışmanız biraz zaman alabilir çünkü tıkladığınız alan sadece ufak bir bölüm ve bunu hissederek bulmanız gerekiyor.


Genel olarak ürünü çok beğendim. Mikrofon unitesinin üzerinde ek olarak bir de ses ayarı olsaydı tam olurdu ama sorun değil, böyle de rahat kullanılıyor.

Ürünü hepsiburada.com'dan 69USD+KDV'ye alabilirsiniz. Yurtdışındaki sitelerle karşılaştırdığımda fiyat bana mantıklı geldi ama müzik dinlemek için fazla kullanmayacaksanız daha ekonomik bir modele yönelmeniz mantıklı olabilir.

Zaten dedim ya, gün içinde telefonla konuşmak için de kullandığımdan takılma, kopma gibi kazalara davetiye çıkartmış oluyorum. Açıkçası bu pek almak istediğim bir risk değil bu nedenle kısa zaman içerisinde daha ekonomik bir alternatif bulup sizlerle paylaşmayı planlıyorum. Tabi o alternatif daha çok telefon konuşmalarına yönelik olacak.

Umarım işinize yarar. Sorularınız olursa yorum olarak gönderin, hemen cevaplayama çalışırım.

7 comments:

Gökçe dedi ki...

Benim I-phone alir almaz edindigim ilk aksesuar bu olmustu zaten normalde de Sennheiser kullanan biri olarak dukkandan almistim. Cok memnunum hem ses hem dayaniklilik acisindan su an Iphone da rakipsiz bir urun...

Adsız dedi ki...

Bende ses konusunda hassas biriyim ve tabiki orjinal kulaklık bu cihazın en büyük eksikliği bence...Ben Motorola S9 Bluetooth kulaklık kullanıyorum tabii iphone'da A2DP özelliği olmadığından Sony Stereo Transmitter TMR-BT8iP (tabii bu Türkiye'de yok İngiltere'den getirdim)ile birlikte kullanıyorum , sonuç çok iyi tavsiye ederim.Başka bluetooth kulaklık önerisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim

Adsız dedi ki...

Bende ses konusunda hassas biriyim ve tabiki orjinal kulaklık bu cihazın en büyük eksikliği bence...Ben Motorola S9 Bluetooth kulaklık kullanıyorum tabii iphone'da A2DP özelliği olmadığından Sony Stereo Transmitter TMR-BT8iP (tabii bu Türkiye'de yok İngiltere'den getirdim)ile birlikte kullanıyorum , sonuç çok iyi tavsiye ederim.Başka bluetooth kulaklık önerisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim

Adsız dedi ki...

İyi günler şimdi bu mm50 serisi kulaklığa baktım birde buna eşdeğer cx 400 yada cxl 400 var iphone için kulaklıklı mikrodon ona ne dersiniz sizcedaha iyi olabilirmi birde ben kayarken filan müzik dinliyorum sizce gönül rahatlığıyla ses kalitesine güvenerek alayım mı çok teşekkür ederim çok güzel bir site

U.C. dedi ki...

Merhaba,

Ses kalitesi olarak çok memnun kalacağını tahmin ediyorum.

Ben koşarken kullanıyorum. Kulaklıkların yapısını nedeni ile spor esnasında kulanımı çok rahat. Kayak yaparken de kullanabilirsin ama dışarıdan gelen sesleri duymana engel olacak kadar sesi açmamanda fayda var :)

Uğur "vigo" Özyılmazel dedi ki...

selamlar, incelemeniz üzerine bu ürünü almaya karar verdim. aynı orijinal kulaklıkta olduğu gibi pause/play, forward/backward ( bunlar müzik dinlerken ) ve call geldiğinde cevaplama ya da red ettme olayları var değilmi?

U.C. dedi ki...

Merhaba. Evet, aynı orijinal kulaklık gibi tüm bu işlemleri yine mikrofon butonu ile gerçekleştirebilirsiniz.

t