27 Ocak 2009 Salı

iPhone 2.2.1 Güncellemesi Yayınlandı

Apple bugün, daha çok kritik hataların düzeltildiği 2.2.1 versiyonunu yayınladı. Update dosyasının büyük olması (246,4 MB.) ve bir çok kullanıcının aynı anda indiriyor olması nedeniyle ancak 3 saatlik beklemeden sonra cihazımı güncellemeyi başarabildim.



Açıkçası yeni versiyonu kabaca incelediğimde bariz bir değişiklik gözüme çarpmadı. Fakat sürüm notlarında, Safari'nin daha sorunsuz bir hale geldiği ve bazı mail eklerinin, albüme düzgünce kaydedilememesi sorununun giderildiği bilgisi yer alıyor.



This update contains bug fixes and improvements, including the following:
• Improved general stability of Safari
• Fixed issue where some images saved from Mail do not display correctly in the Camera Roll
Bir de Apple, Dev Team tarafından geçenlerde unlock edilebilir hale getirilen iPhone 3G'yi tekrar unlock edilemez hale getirmiş. 2.2.1 versiyonunu kurar kurmaz da diğer gözümüze çarpan değişiklikleri paylaşacağız.

GÜNCELLEME (15/12/2009) : 2.2.1 versiyonu artık jailbreak edilebiliyor. Bu linkte gerekli program ve bilgiler mevcut. Fakat yurtdışından iPhone 3G getirtip unlock etmesi gerekenlerin hala 2.2.1 versiyonuna geçmemeleri gerekiyor. Yurt dışından ilk nesil iPhone 2G getirtenler ise update edebilirler.

32 comments:

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Versiyon (2.2.1) yüklemesinden sonra mı oldu bilmiyorum ama, dün iphone 3g cihazımdan maps uygulamasını (açık havada) çalıştırdığımda daha önce rahatlıkla yaptığı noktasal konum tespitini yapamadığını gördüm. Bölgesel olarak (geniş bir daire göstermek suretiyle) yapıyor. Ne yapabilirim?
Hilmi

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Açık alanda nokta şeklinde GPS tabanlı konum göstermesi gerekiyor. Eğer cihazınızı kapatıp açıp hala açık alanda GPS devreye girmiyorsa restore işlemini deneyebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

246,4 MB gerçekten büyük bir boyut.
Şimdi başladım indirmeye 80dak veriyor bitme süresi olarak.
:(

Onur Gökakın dedi ki...

Merhaba arkadaşlar, bende turkcell'den alınma bir iphone var ve geldiğinde 2.0 dı cihaz 2.2'e geçerken kilitlendi bende Apple'dan destek alarak sağlıklı bir şekilde 2.2'ye terfi ettirdim. Bu yeni sürüm olan 2.2.1'i sizce yüklemem gerekirmi yine aynı kilitlenme olur korkusuyla elmeyeyim diyorum, yani yeni yama sizce gereklimi yada yeni gelen eklemeler neler göze çarpan? Sizden bu konuda yardım ve gördüğünüz temel farkları paylaşmanızı diliyorum, sizden gelecek yorumlara göre yine Apple'dan destek isteyebilirim, kendim yüklemeye çekiniyorum açıkçası Itunes üzerinden...

Adsız dedi ki...

Selam, Onur gönül rahatlığıyla yükle. Ben yükledim hiç bir problemle karşılaşmadım.

Adsız dedi ki...

Mustafa Bey,

2 gün önce teknosepetten genpa garantili bir iphone aldım.aldığımda telefon sadece vodefonla çalıştığını yapmam gerekenleri söyeldir.Vodefon müşteri hizmetlerini arayıp bir iphone aldığımı ve bunu turkcell hattımda kullanmak istediğimi belirtim ordan bir işlem yaptıktan sonra artık turkcell hattımla kullanabileceğimi söylediler.Şimdi ben bu 2.2.1 versiyonuna geçersem herhangi birşey olurmu müşteri hizmetlerini arayıp sordum olmayacağını belirtiler ama emin olamadığm için size sormak istedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bilal

Adsız dedi ki...

yazmayı unuttum telefonumun versiyonu şuan 2.1

Bilal

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Bildiğim kadarı ile Vodafone'da artık iPhone 3G'leri unlock'lı satıyor. Yani Turkcell'de de çalışması lazım.

Zaten çalışmıyor olsa versiyon farketmez. 2.1'de çalışmayan 2.2.1'de de çalışmayabilir. Cihazınızı Türkiye'den aldığınız için gönül rahatlığı ile update edebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim mustafa bey içimi rahatlattınız:)bir kaç gün daha böyle kullanırım ve sonra bu yeni versiyona geçerim. Peki bu 2.2.1 versiyonda da türkçe dil paketi mevcut değilmi ben ingilizce kullanabildiğimden dil her ne kadar önemli olsa da öncelikle bu yazılarla hataların giderilmesi daha önemli. Tekrar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Bilal

Adsız dedi ki...

Mustafa bey,

Affınıza sığınarak bir şey daha sormak istiyorum. Şimdi update yapmadan önce restorayı yapmak mecburimi bu işlem nasıl gerçekleştirilecek yanlış bir şey yapıp dönülmez sonuçlar almak istemiyorum. Her yerde farklı farklı şeyler yazılıyo açıkcası bu şekilde telefonumu kullanabiliyorum yeni versiyona geçmelimiyim yoksa acele etmeyip bi süre beklemelimiyim siz ne dersiniz. Teşekkür ederim.

Mustafa Tan dedi ki...

Türkçe dil desteği 2.2 versiyonu ile geldi. Detaylı bilgiyi bu linkten alabilirsiniz.

Cihızınızı restore (sıfırdan kurma) etmenize gerek yok update (güncelleme) etmeniz yeterli. Dediğiniz endişeler unlock ihtiyacından dolayı yurt dışından getirtilen cihazlar için geçerli.

Adsız dedi ki...

ben affınıza sığınıyorum bu konulara oldukça yabancıyım şimdi 2.2 versiyonuyla geldi demek 2.2 ve sonraki sürümlerde türkçe dil desteği var demek mi oluyor.bu konularda herhalde benim kadar beceriksiz ve endişeli biri daha yoktur sanırım.

Bilal

Adsız dedi ki...

Mustafa Bey Selamlar,
Benim cihaz turkcell den alınma.Tüm updateleri tamam.fakat şöyle bi sıkıntı var. 5gb free alan olmasına rağmen App stordan yüklediğim programları açmıyo.
1.6 gb müzik dosyam var onu azalttığımda açıyor programları.
sebebi veya desteği varmıdır.
Şimdiden teşekkürler.

Sonat dedi ki...

Herkese Merhaba,

Ben iphone un icindeki muzik ver filmlerimi hem is hem de ev bilgisayarim da senkronize etmek istiyorum fakat bu sadece evdeki bilgisayarimda mumkun olabiliyor. Internetten yabanci sitelerden arastirdim ve itunes daki .xml ve .itl dosyalarinin ilk senkronize olunan bilgisayardaki dosyalarinin ID numaralarinin degistirilmesi ile mumkun olacagi soyleniyor fakat 2.2.1 yazilimi ile bu artik gecerli degil sanirim cunku senkronizasyon halen mumkun degil. Iphone 'unu birden fazla bigisayardan senkronize eden varsa tavsiyelerini bekliyorum.

Saygilar,

Sonat

Adsız dedi ki...

evet bende sonat arkadaşımızın söylediklerini katılıyorum ve bilgisi olanın paylaşmasını istiyorum. bende şuanda laptop ile yapıyorum ama evimdeki masa üstü pc de bunu yapmak istiyorum.neden itunes birden fazla bilgisayarda kullanamıyoruz.

bilal

Adsız dedi ki...

selamlar ,
2.2.1 versiyonu jailbreak yapılamıyormu henüz? Başka bir blogda quickpwn 2.2.5 sürümü ile yapılabildiği yazıyor ama aklım karıştı. Size daha çok güvendiğim için bu husuta fikrinizi rica ediyorum. NOT: Telefonum turkcell den alınmadır.

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Artık 2.2.1 jailbreak yapılabiliyor. Kullanıcıların acele etmemesi için özellikle bu notu düşmüştüm. Yazıyı tekrar güncelledim.

Adsız dedi ki...

Mustafa bey hasseten teşekkürü bir borç bilirim. Soruma çok hzlı cevap verip bizi her şekilde aydınlattığınız için...
Yazılarınızı ilgiyle akip etmeye devam edeceğim. Bizi aydınlattığınız gibi sizide aydınlatanlarınız çok olsun

Ömürden dedi ki...

Merhaba,

Versiyon 2.2.1'i yükledim ancak cihaz Reset oldu, tüm Contact ve diğer bilgilerimi kaybettim. Daha önc free oluşturduğum Account ile AppleStore'dan program Install etmeye çalıştığımda "Your account is only valid for purchases in the Turkish iTunes Store" uyarısı veriyor. Ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum.

Adsız dedi ki...

restore işleminde cihazın ekranındaki install daha yarıya gelmedi ancak itunes da restorenin tamamlandıgını soyledi bir sorun olur mu

Adsız dedi ki...

Slm abicim mustafa abi beni msn eklermisin. BEkliyorum.


Berkantgolhan@hotmail

Unknown dedi ki...

selam ben doğubanktan 16 gb iphone 3g aldım kaydının yapıldığı söylendi kontrol ettik yurt dışından gelen ve kaydolan cihaz olarak gözüküyor. versiyonu 2.2 olan cihaz itunes un yönlendirmesi ile 2.2.1 versiyonunua geçtim ve cihaz kilitlendi internetten 2.2 crack aldım ama crack 2.2 yi destekliyor tekrardan 2.2 yi nasıl yükleyebilirim yada ne yapmam gerekiyor yardımlarınız için teşekkürler

berk dedi ki...

sayın Mustafa bey bende serdar bey gibi 2.2.1 i yükledim iphone ve daha önce ne jailbreak nede baska bisey yaptım orta duzeyın uzerınde bılgısayar kullanıcısıyım bu ıslemı yapabılır mıyım veya cıhaz yurt dısı ve turkcell e kayıtlı pasaporta yanı turkcell e gıtsem yardımcı olurlar mı ne yapmalym cevabınızı beklıyorum sımı acmak mumkun mu daga dogrusu su anda itunes e baglayın yazısı cıkıyor orada da itune ile uyumlu sım kart ıstıyor ne yapmalıyım acıl yardım lutfen

Adsız dedi ki...

Slm oncelikle bende 2.2.1 i yukledim ve yukledikten sonra telefon ise yaramaz hale geldi hicbi uygulamayi acmiyo onceden yuklu olanlari bile ve cok kasiyo artik napmam gerekiyo acil yardim ederseniz sevinirim

Serdar dedi ki...

Merhaba;

2 gün önce iphone 2g 16gb 1.1.4 sürüm cihazımı, itunes ile 2.2.1 sürüme geçirmek istedim, ilgili dosyayı yükledikten sonra sim kilidinden dolayı sorun olduğunu belirten mesaj çıktı sim kilidini açmama rağmen bu sefer de simi tanımamaya başladı ve halen yalnızca acil arama için açık olduğunu belirtir konumda tepede itunes logosu aşağıda usb bağlantısının ucunun resmi var ve o şekilde kaldı.

Ne yapmam gerek tavsiyeniz bilginiz çok önemli lütfen..

Unknown dedi ki...

merhaba, büyük bi hata yaptim ve ekranda cikan 2.2.1 i yükledim. yurtdisinda yasiyorum, telefonumda buradan alindi ve 1.1.4 tü. simdi telefon hicbi karti kabul etmiyo ve acilmiyo. eski versiyonda kartsiz bile calisiyodu. sadece acil cagri yaziyo tüm dillerde, ama o bile yapilmiyo. ne yapmam lazim, lütfen yardim edin....cok mutlu olurum.
tesekkürler simdiden nilay.

Unknown dedi ki...

tekrar nilay ben.
itunes ta söyle biey yaziyo.
"the sim card inserted in this iphone does not appear to be supported. only compatible SIM cards from a supported carrier may be used to activate iphone. please isert the SIM card tahat came with your iphone or visit a supported carrier`s store to receive a replacement SIM card."
anlayamiyorum olanlari teknik bilgimde o kadar saglam deil. yüklemeye basladigimda hersey normaldi. hem turkcell hemde yurtdisinda kullandigim kartimla calisiyodu. panik halindeyim lütfen yardim edin.

Unknown dedi ki...

arkadaşlar devteam hala 2.2.1 in crack edilmesi için çalışıyor hiçbir site den bulamadım başka bir çözüm. bende geçici olarak sim kar bloğunu kaldıran bir chip taktırdım bulunduğum ülkede (kosova) 15 € ya aldım şimdi devteam in bu sorunu çözmesini bekliyorum

neon dedi ki...

çok teşekkürler

aycin dedi ki...

arkadaslar ne yaptınız bu sim kilidi icin benimde aynı sorunum var ,hala cıkmadı mı bu unlock programı ?

scharer dedi ki...

2.2.1"den 3.0.1"e yukseltiyim derken evdeki bulgurdan da oldum, simdi iphoneum hic acilmio nilay hanimdaki SIM kilidi sorunundan muzdaribim, telefonun dedigi gibi PINsiz girdim olmadi,PINli girdim yine olmadi. Iphoneumu nasil acabilirim, en kisa surede yardimci olursaniz cok sevinirim, yoksa kafayi yicem artik...

Unknown dedi ki...

yapmanız gereken bir telefoncuya gidip önce 3.0 versionunu yükletmeniz olacak şu an tüm iphone tamiri yapan dükkanda 3.0 versiyonuna jailbreak yapılabiliyor

t