23 Ocak 2009 Cuma

MyWisdom ile Ünlü Sözler Cebimizde

Şu ana kadar hiç sadece İngilizce bilen kullanıcılara özel bir uygulama tanıtmamıştım ama bugün App Store'da denk geldiğim MyWisdom'ı görünce açıkçası dayanamadım :) MyWisdom aslında, ingilizce "quote" diye tabir edilen ünlülere ait sözlerin yer aldığı bir bilgi hazinesi.

Maalesef uygulamadaki tüm özlü sözler ingilizce, bu yüzden bu uygulama sadece ingilizce bilenlere hitap ediyor. Fakat MyWisdom içerisinde Albert Einstein'dan,Winston Churchill'e kadar 350'den fazla ünlüye ait yaklaşık 1500 özdeyiş yer alıyor.



Uygulamanın içeriği kadar görselliği de çok hoş duruyor. Uygulamanın oldukça basit ama kullanışlı da bir ara yüzü bulunuyor. Ekranın sağında ve solundaki okları kullanarak yeni sayfa açabiliyor, "About the author" seçeneğini kullanarak da özdeyiş'in sahibine ait bilgilere Wikipedia'dan erişebiliyoruz. Sayfaları sırayla değil de rastgele okumak istersek sağ üst köşedeki "Zar" şekline, beğendiğimiz bir sayfayı favorilere atmak için de sol üst köşedeki "Yıldız" şekline tıklıyoruz.



Ayrıca ekranın alt kısmındaki "Authors" seçeneğini kullanarak özdeyişleri söyleyen kişilere göre, ya da "Categories" seçeneğini kullanarak da konularına göre listeleyebiliyoruz.

Ya da çok hoşumuza giden bir özdeyişi ekranın sağ alt köşesindeki "Send" seçeneğini kullanarak bir arkadaşımıza e-mail olarak gönderebiliyoruz.



Bir de uygulama, sol alt köşedeki "Quiz" seçeneğini kullanarak minik bir sınav yapıyor ki bu sınavı geçmek için uygulamadaki tüm özdeyişleri hatmetmek gerekiyor :)

Bence bu uygulama İngilizceleri yeterli olanların mutlaka almaları gereken bir iPhone uygulaması. Özellikle otobüste, vapurda, minibüste vakit geçirmek için ideal. Umarım birileri bu uygulamanın türkçe versiyonunu da yapar. MyWisdom, App Store'da 1.99$'a satılıyor ve aşağıdaki link yardımı ile indirilebiliyor.

0 comments:

t