29 Ocak 2009 Perşembe

TouchCloset ile Gardrobunuz Cebinizde

iPhone, bayanların da çok tercih ettiği bir cihaz olmasına rağmen uygulamaların çoğu genelde baylara hitap ediyor. Bu yüzden çok sık olmasa da zaman zaman sadece bayanlara hitap eden, Amerika'da çok talep görmüş App Store uygulamalarını da incelemeye çalışıyoruz. Zaten yazılarımızı uzun zamandır takip edenler Style.com uygulamasını tanıttığımız "Paris Modası iPhone'la Cebinizde" başlıklı yazımızı hatırlayacaklardır.

Geçenlerde de özellikle Amerikadaki bayan iPhone kullanıcıları arasında çok ilgi gören TouchCloset uygulamasına inceleyince, eşimin ve MorDolap.com blogunun yazarı arkadaşımın yardımı ile sizinle de paylaşayım istedim. TouchCloset kabaca, gardrobunuzun başına geçmeden bir sonraki gün hangi kıyafetleri giyeceğinize karar vermenize yardımcı olan, bir kıyafeti daha evvel ne kadar ve hangi zaman giydiğiniz söyleyen, özellikle çalışan bayanlar için çok pratik, ücretsiz bir App Store uygulaması.



Uygulama ilk başta biraz kompleks gibi duruyor fakat bir süre kullandıktan sonra çok basitleşiyor. Uygulamayı ilk çalıştırdığımızda "Add New Item" seçeneğine tıklıyoruz ve parça parça kıyafetlerimizi, fotoğraflarını çekerek renklerine ve kategorilerine göre ayırıyoruz.



Kıyafetimizin resmini çektikten sonra "No Color" seçeneği ile rengini, "Not Categorized" seçeneği ile kategorisini seçiyoruz. (Alt kategoriler çok sayıda olduğu ve ingilizce olduğu için ilk başlarda sözlük gerektirebiliyor.) Eğer kıyafetimiz kendimizin ise "I own this item" seçeneğini, eğer beğenip de daha sonra almak için kaydettiysek "On my wish list" seçeneğini işaretliyoruz. Eğer bu kıyafet çok sevdiğimiz bir kıyafet ise sağ üst köşedeki "Favorite" seçeneğini işaretliyoruz.



Sağ üst köşedeki ok işaretli seçeneğini kullanarak da aşağıdaki işlemleri yapabiliyoruz:
I wore this item : Kıyafeti giydiğimiz zamanları notlar düşerek girdiğimiz ekran.
View wear history : Kıyafetin geçmişini (hangi zamanlar giymişiz) görebildiğimiz ekran.
Delete item : Kıyafeti silebildiğimiz seçenek.
Save to photo album : Kıyafeti fotoğraf albümüne kayıt edebildiğimiz seçenek.



Her bir kategoriye (Şapkalar, ayakkabılar, takılar, üst ve alt giysileri, vs.) ait kıyafetimizi gardrovumuza "Closet" giriş yaptıktan sonra her bir kategoriye ait parçayı kullanarak da biribirine uyumlu bir takım "Outfits" oluşturabiliyoruz. Bence bu uygulamayı bayanlar açısından en cazip kılan özelliği de bu :)



Her bir parçayı tek tek ekleyerek ve ekranda resimlerinin yerlerini istediğimiz gibi değiştirerek dışarıda giyeceğimiz bir takım oluşturabiliyoruz. Tabii ki tek bir takımla sınırlı değiliz, uygulama farklı farklı kıyafet kombinasyonları ile istediğimiz kadar takım oluşturmamız izin veriyor.

TouchCloset'i isterse baylar da kullanabiliyor çünkü erkekler için de kıyafet kategorileri bulunuyor. Fakat bu uygulamaya bayanların daha çok ilgi göstereceğine eminim. Uygulamayı aktif bir şekilde kullanmadığım için :) daha fazla uzatmadan yazıyı burada noktalıyorum.

Aşağıdaki linki kullanarak TouchCloset'i App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

0 comments:

t