26 Ocak 2009 Pazartesi

TV Forecast ile Amerikan Dizileri Takipte

Lost'dan bir bölüm izleyip de fanatiği olmayan ya da yeni bir bölümün yayınlanacağı günü iple çekmeyen herhalde çok az kişi vardır. Hatta Serdar Abimiz gibi bazı fanatikler, dizinin her karesini detaylı inceler :) Hal böyle olunca "Acaba bizim dizinin yeni bölümü ne zaman yayınlanacak?" sorusu çok sorulur olur. Fakat App Store'da 0,99$'a satılan TV Forecast uygulaması sayesinde bu sorunun cevabı iPhone kullanıcıları için çok basittir.

TV Forecast aslında, bir Amerikan dizisinin yeni bölümünün ilk yayınlanacağı tarihi, saati ve özetini gösteren çok basit uygulama. Fakat dizi fanatikleri için bence çok yararlı bir uygulama. Uygulamanın en altında yer alan "Previously" seçeneği ile yakın zamanda oynamış bölümleri, "Upcoming" seçeneği ise yakında oynayacak bölümleri görebiliyoruz. Herhangi bir dizinin üzerine tıkladığımızda ise o bölüme ait özet bilgileri görebiliyoruz.



TV Forecast, hali hazırda Lost, Heroes, Prison Break, vs. gibi popüler diziler için kayıtlı geliyor. Listede olmayan diziler için ise ekranın sağ üst köşesindeki "+" seçeneğini kullanarak yeni dizi ekleyebiliyoruz. Ekranın sağ alt köşesindeki "i" seçeneği ile de normalde Amerika'nın zaman dilimine göre ayarlı dizi saatlerini, iPhone'daki yerel zaman dilimine göre ayarlanmasını sağlayabiliyoruz.



TV Forecast açıkçası çok beklediğim uygulamalardan biriydi. Eğer siz de Amerikan dizilerini yakından takip ediyorsanız sadece 0.99$'a satılan bu uygulamayı kaçırmayın derim.

0 comments:

t