14 Ocak 2009 Çarşamba

YKB Finans

Türkiye'deki iPhone kullanıcıların uzun zamandır biri birilerine "Kurumsal firmalarımızın uygulamalarını App Store'da ne zaman göreceğiz?" sorusunu soruyordu. iPhone için uygulama geliştirmenin ve Apple'ın süreçlerinin zorluklarından olsa gerek, uzun süredir büyük firmalarımızın hiç birinden ses seda çıkmıyordu. Ta ki bugün Yapı Kredi Bankası'nın YKB Finans isimli uygulaması App Store'da yayınlananıncaya kadar.



YKB Finans, Yapı Kredi'nin finansal bilgilerini online olarak paylaştığı bir App Store uygulaması. YKB Finans'ın en büyük özelliği de IMKB Bilgilerini bize online olarak sunması. İngilizce olduğu için Bloomberg'i saymazsak daha evvel iPhone'da IMKB'yi takip edebileceğimiz bir uygulama olmaması açısından YKB Finans gayet başarılı olmuş. IMKB Bilgileri ekranındayken sağ üst köşedeki "Düzenle" seçeneğini kullanarak istediğimiz hisseleri ekleyip kaldırabiliyoruz. Herhangi bir hisse seçili iken de cihazımızı yan çevirdiğimizde aşağıdaki gibi hisse bilgilerini detaylı olarak görebiliyoruz.



Uygulamanın diğer sevdiğim bir yanı da Döviz Hesaplama Ekranı. Bu ekranda Amerikan Dolarından, Norveç Kronu'na kadar bir çok dövizin çevrimini yapabiliyoruz. Ayrıca Faiz ve Ücretler Ekranında da Yapı Kredi'ye ait tüm faiz oranlarını ve işlem masraflarını görebiliyoruz.



Hesaplama Araçları Ekranında da güncel faiz bilgilerini kullanarak, Bireysek Kredilerden, Repolara kadar her türlü faiz hesaplaması yaptırabiliyoruz.



Son olarak Piyasa Haberleri ekranında da güncel finans bilgilerini de izleyebiliyoruz.



Uygulama genel olarak gayet başarılı fakat finans dünyasındaki faiz, komisyon, vs. gibi veriler çok sık değiştiği için "Hesaplama Araçları" ve "Faiz ve Ücretler" ekranları sunucuda hazırlanıp uygulama ekranlarında gösteriliyor. Yani bir nevi web sayfası şeklinde çalışıyor bu ekranlar. Bu yüzden özellikle EDGE'den bağlandığımızda sayfalar biraz geç yüklenebiliyor.

YKB Finans, daha evvel tanıttığımız RadyoD ve SlowTurk uygulamalarını geliştiren Valensas tarafından geliştirilmiş ve App Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

GÜNCELLEME (16/12/2008) : Uygulamanın adı App Store'da YAPI KREDI olarak değiştirilmiş.

6 comments:

Berkay dedi ki...

Gerçekten çok başarılı olmuş..

Adsız dedi ki...

Gerçekten kaliteli bir uygulama; diğer kurumlara örnek olmasını dilerim. İnceleme ise 4/4'lük, yapan arkadaşa teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

"Hizmette sınır yok" sloganına yakışır, başarılı bir çalışma olmuş. Emeği geçenlere teşekkürler.

Semazem dedi ki...

Çok iyi çok güzel de YKB bankacılık işlemlerini hala iPhone ile yapamıyoruz ; ne anladım ben bu işten. Bir de lastik basıncı olçen program yayımlasalardı bari...

Adsız dedi ki...

Selamlar. Yaziniz cok hosuma gitti. Bende blog yazari oldugumdan izinsiz icerik kopyalanmasina karsiyim. Sitenizin linkini vererek yaziyi blogumda yayinlayabilirmiyim? www.bogapiyasasi.com dan siteme bakabilirsiniz.

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar Burak Bey,

Öncelikle güzel düşünceleriniz için teşekkürler. Kaynak gösterdiğiniz sürece yazılarımızı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

t