5 Şubat 2009 Perşembe

Analytics ile Web Sitemizin İstatistikleri Cebimizde

Web sitelerinin vazgeçilmez istatistik aracı olan Google Analytics'in web sitesi Flash tabanlı olduğu için iPhone'dan istatistik raporlarına bakılamıyor. Bu ihtiyacı karşılamak da iPhone geliştiricilerine düşüyor. Bundan yaklaşık 4 ay evvel tanıttığımız myAnalytics uygulaması bu işi ilk olarak basit de olsa karşılayanlardan. Fakat myAnalytics'in yetenekleri çok kısıtlı. Bugün bahsedeceğimiz geçenlerde yayınlanan Analytics uygulaması ise nerdeyse Google'un Flash tabanlı web sayfasını hiç aratmıyor.

Uygulamanın en güzel yanlarından biri, multiple account ve multiple site desteğinin bulunması. Tek bir uygulama ile birden fazla sayıdaki web sitemizin istatistiklerine bakabiliyor olmak gayet güzel.



Uygulamanın diğer güzel bir özelliği de "Today" başlığı altında o günlük raporu özel bir ayar yapmadan sunması. Zaten çoğu Google Analytics kullanıcısı anlık raporları daha çok kullanır.



Uygulama ayrıca girilen iki tarih aralığındaki istatistikleri de gösteriyor.



Uygulamanın tek sevmediğim yanı 5.99$'lık diğer App Store uygulamalarına kıyasla yüksek olan fiyatı. Muhtemelen ciddi bir rakibi olmadığı için böyle yüksek bir fiyat belirlemişler ve kısa süre sonra fiyatının ineceğine eminim. Bu tip uygulamalardaki en büyük endişe de Google hesap bilgilerimizin uygulama geliştirici tarafından saklanıp saklanmadığı. Analytics uygulamasının geliştiricisi de bu konuda garanti vermiş ve şifrelerin sadece cihazımızda saklandığı uygulamanın direk Google Analytics'e bağlandığını belirtmiş:
Your privacy is important, so Analytics App only stores your Google Analytics login credentials on your device and only transmits them directly to Google to get your data.
Ben gene de ne olur ne olmaz deyip bu işler için raporları görecek şekilde yetkilendirdiğim yedek gmail hesabım kullanıyorum. Böylelikle şifresi ele geçse dahi bir sorun olmaz.

Aşağıdaki linki kullanarak indirebileceğiniz Analytics uygulamasını, web sitesi sahiplerine şiddetle tavsiye ediyorum :)

0 comments:

t