1 Şubat 2009 Pazar

Google Translate'in Türkçe Desteği Sonunda Çıktı

Normalde blogumuzda iPhone harici yazılar yazmıyoruz fakat bugün bir sitede, Google'un online tercüme hizmeti olan Google Translate'e türkçe desteğinin geldiğini okuyunca, iPhone fanatikleri ile paylaşmadan edemedim.

Bildiğiniz gibi iPhone ile ilgili kaynakların, haberlerin çoğu ingilizce. Google Translate sayesinde bu haberleri kimseye ihtiyaç duymadan anında türkçeye çevirmek mümkün. Doğal olarak bu hizmet yeni olduğu için çeviriler çok başarılı değil ama zamanla iyileşeceğini düşünüyorum.



Bu hizmetten yararlanmak için öncelikle http://translate.google.com adresine tıklıyoruz ve yukarıdaki ekran görüntüsündeki gibi sayfanın ortasındaki "Enter text or a webpage URL" kutusuna tercümesini istediğimiz ingilizce web sitesinin adresini giriyoruz. Ben bu yazıyı hazırlarken örnek olması için iPhone'a Flash desteğinin geleceği ile ilgili haberin bulunduğu bu linki kullandım.

Ardından da dil seçeneklerinden "English > Turkish" seçip "Translate" düğmesine tıklıyoruz. Ardından da tercümenin yapıldığı bu linkteki gibi yeni sayfa açılıyor. Yazının başında da belirttiğim gibi tercüme çok başarılı olmasa da en azından konu hakkında genel bir fikir elde edebiliyoruz.

Google'u geç de olsa bu hizmeti Türkçemiz için de vermeye başlamasından dolayı kutluyorum. Bu hizmet sayesinde inglizcesi yeterli olmayan kullanıcılar iPhone ile ilgili ingilizce haberleri kolayca takip edebilecekler.

2 comments:

Adsız dedi ki...

yeminli sözlük yetiyor bana

Unknown dedi ki...

tesekkurler Mustafa TAN cok guzel acaba gelen mailleri cevirebiliyormu? eger boyle bir uygulama varsa bilgilendirirseniz cok sevinirim. Mustafa Eruyan

t