16 Şubat 2009 Pazartesi

OldBooth ile Nostaljik Vesikalıklar

Normalde App Store'da üst sıralara çıkmış uygulamaları, zaten herkes biliyor diye ayrıca pek tanıtmam ama bu sabah iş yerinden bir arkadaşım OldBooth ile hazırladığı, arkadaşlarına ait resimleri gösterince blogda ayrıca paylaşmadan edemedim. OldBooth, yüzümüzü, 1920'li yıllardan bu yana çekilmiş nostaljik fotoğrafalardaki yüzler ile değiştirmemizi sağlayan çok eğlenceli bir uygulama. Uygulama ortaya öyle komik vesikalıklar çıkartıyor ki saatlerce gülüyorsunuz. :)

Uygulamayı çalıştırdığımızda ilk olarak, karşımıza çıkan ekranın en altındaki "Create photo" yazısına tıklıyoruz. Ardından açılan ekranda da bayan mı (Female), yoksa bay (Male) fotoğraflarını kullanıp kullanmayacağımıza karar veriyor. Bu ekranda ve bundan sonra karşımıza çıkacak bir çok ekranda sol üst köşede bulunan "Back" seçeneğini kullanarak bir önceki ekrana dönebiliyoruz.



Cinsiyet seçimini yaptıktan sonra karşımıza çıkan ekran uygulamanın paralı ve ücretsiz versiyonlarında farklılık gösteriyor. Çünkü ücretsiz versiyon bayanlardan 4, baylardan 4 olmak üzere toplam 8 adet fotoğraf şablonu bulunuyor. Halbuki 0.99$'lık paralı versiyonda toplam 80 adet fotoğraf şablonu bulunuyor. Dolayısıyla bu uygulamadan gerçekten zevk almak için paralı versiyon şart oluyor :)



Kendimize uygun bir saç modeli :) seçtikten sonra da karşımıza bu modele uygun fotoğrafı seçme ekranı geliyor. Kullanacağımız fotoğrafı istersek kamerayı kullanarak o an çekebiliyoruz, ya da fotoğraf albümünü kullanarak daha evvel çektiklerimizden bir tanesini kullanabiliyoruz. Burda dikkat edilmesi gereken, fotoğrafın vesikalık gibi yakından çekilmesi. Çok uzaktan çekilen fotoğraflarda yüzler seçilemediği için pek güzel olmuyor.



Çektiğimiz fotoğrafın tam orta kısmı, siyah beyaz fotoğraf şablonunun tam yüz kısmında beliriyor. iPhone'un multi touch (çoklu dokunuş) özelliğini kullanarak suratı büyültüp/küçültüp , sağa/sola kaydırıp şablona uyacak şekilde ayarlıyoruz. Eğer suratın açısı eğimli ise başın etrafındaki çemberi çevirer eğimi düzeltebiliyoruz.

Ayrıca çektiğimiz fotoğraf ile şablondaki resimin ışık efektlerinin biribirine kaynaşması için sol alttaki "Brightness" yani parlaklık ayarı ile oynuyoruz. En sol alttaki insan şekline tıkladığımızda şablonun, bir daha tıkladığımızda ise fotoğrafımızın parlaklığı ayarlanabilir oluyor. Parlaklığı da ayarladıktan sonra sağ alt köşedeki "Done" seçeneğine tıklayıp nihayi vesikalığımızın Fotoğraf Albümüne kaydedilmesini sağlıyoruz.

Eğer ortaya nasıl resimler çıkıyor diye merak ediyorsanız bence mutlaka uygulamayı indirin. Bu linkten ücretsiz, bu linkten de paralı versiyonunu indirebilirsiniz. Yok ben illa örnek görmek istiyorum diyorsanız aşağıda bazı örnekler mevcut.



Bu fotoğraflar çok meşhur olmak isteyen bazı arkadaşlarıma aittir :) Yolda görseniz tanıyamayacağınız için fotoğraflarının kullanılmasına izin verdiler :)



OldBooth'u kullanarak arkadaşlarınıza süpriz de yapabilirsiniz. Neşeli dakikalar :)

0 comments:

t