9 Şubat 2009 Pazartesi

Yerli Şarkıcılar da App Store'da Boy Göstermeye Başladı

Yaklaşık bir ay önce Amerikalı ünlü hip hop yıldızı Akon'un iPhone uygulamasını App Store'da görünce, o zaman kendi kendime "Acaba bizim şarkıcılarımız da bu işe el atarlar mı" demiştim.



Bugün de Ege Çubukçu'nun uygulamasını, App Store'da görünce, yerli müzik dünyasının da iPhone'un potansiyelini yakından takip ettiğini anladım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki estetik açıdan uygulama gayet başarılı. Ayrıca Akon'un uygulamasına da çok benziyor. Fakat Akon'un uygulamasında olduğu gibi video'lar uygulamanın içinde oynatılmıyor, uygulama kapatılıp direk YouTube uygulaması açılıyor.



Bu arada yanlış beklentiye girilmesin, bu tip uygulamalarda genelde şarkıcıların parçalarının tamamı yayınlanmıyor, sadece ilk 30 saniyeleri veriliyor. Ayrıca istenirse her şarkının yanındaki alışveriş sepetine tıklanarak ilgili şarkı online olarak satın alınabiliyor. Fakat videolar YouTube'dan gösterildiği için tamamı izlenebiliyor.



Bence gayet güzel bir girişim. Bakalım bir sonraki sanatçımız kim olacak iPhone'da boy gösteren. Bu arada Ege Çubukçu uygulaması aşağıdaki linki kullanarak App Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

4 comments:

Adsız dedi ki...

bence de güzel bi uygulama da ege çubukçu yerine bi başkasının olsaymış çok süper olurmuş:D

Ahmet Ziyal dedi ki...

şimdi iTunes store'da sezen aksu, tarkan, serdar ortaç gibi sanatçıların mp3'leri de satılmaya başlandı, ama us accountuna özel.

Adsız dedi ki...

Ege cubukcu olmasina cok sevindim, bilginiz icin tesekkurler"!

Adsız dedi ki...

selamlar, haber icin tesekkurler, eger uygulamayla ilgili gelistirilmesini / eklenmesini istediginiz veya hosunuza gitmeyen ozellikler varsa her zaman paylasabilirsiniz, yeni versiyonda mutlaka dikkate alinacaktir.

t