9 Mart 2009 Pazartesi

Bilkom'un Sözlük Uygulaması App Store'da

Uzun zamandır Mac kullananlar, Apple'in Türkiye'deki yetkili satıcısı olan Bilkom'un yıllar önce Mac kullanıcıları için piyasaya sürdüğü Sözlük uygulamasını hatırlayacaktır. İşte bu Sözlük uygulaması, geçenlerde Valensas tarafından iPhone platformuna da taşındı.

Uygulama İngilizce'den Türkçe'ye ve Türkçe'den İngilizce'ye olmak üzere toplam 25.000 kelime barındırıyor ve aradığımız kelimeleri yazdıkça otomatik getirme özelliği bulunuyor.



Sözlük uygulaması internet bağlantısına ihtiyaç duymuyor fakat en altında reklam gösterdiği için eğer açıksa internete bağlanıyor. Uygulamada gösterilen sözcüklerin anlamları gayet sade ve uygulama da oldukça pratik, fakat uygulamanın göze batan birkaç yanı var.



En önemlilerinden bir tanesi açılışının tüm sözcükleri yüklediği için uzun (yaklaşık 20 saniye) sürmesi. Hızlıca bir kelimeye bakmak istediğimizde 20 saniye bir uygulamanın açılışı için çok fazla. Bir sonraki versiyonda düzeltileceğini düşündüğüm bir sorun da Türkçe - İngilizce kelime araması yaparken türkçe karakter girildiğinde uygulamanın kapanması.

Bir de sanırım orjinal uygulamaya sadık kalınmak istendiği için sol tarafta yer alan alfabetik kelime listesi ekranda yer bırakmamış. Çoğu kullanıcı arama özelliğini kullanacağı için bence iPhone'da yer almasına gerek yok. Ya da en azından gizlenebilir yapılabilir.

Sözlük uygulamasını aşağıdaki linki kullanarak App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

1 comments:

Adsız dedi ki...

bence google translate varken gereksiz bir uygulama.

t