16 Mart 2009 Pazartesi

Brushes ile Resim Atölyeniz Cebinizde

Şu ana kadar bizzat tecrübe etmeden tanıttığım hiç bir uygulama olmadı, bundan sonra da olacağını hiç düşünmüyordum. Lakin bugün FriendFeed'de denk geldiğim, Jorge Colombo isimli sanatçının iPhone ile hazırladığı resimleri görünce, bu resimleri hazırlamakta kullandığı Brushes isimli uygulamadan kabaca da olsa bahsetmek istedim.

Brushes aslında App Store'da 4.99$'a satılan, oldukça profesyonel ve çok sayıda kullanıcı kitlesi bulunan bir resim uygulaması. Açıkçası Brushes ile hazırlanmış aşağıdaki birkaç resim görünce, bunların iPhone'da hazırlandığına inanmadım.



Fakat sonradan bu linkteki hazırlanış videosunu izleyince ikna oldum. :) Sonra zaten Flickr'daki yüzlerce Brushes kullanıcısının paylaştığı resimleri görünce ağzım açık kaldı. Örneğin aşağıdaki resim tam bir sanat eseri.



Uzun lafın kısası, eğer iPhone'unuz ve resim yeteneğiniz var ise aşağıdaki ekran görüntülerindeki gibi Brushes'ın özelliklerini kullanarak siz de orijinal resimler yapabilirsiniz.



Başta da belirttiğim gibi Brushes oldukça profesyonel hazırlanmış ayrıca bu linkte uygulamanın kullanımını örnekler ile anlatan 26 sayfalık bir doküman mevcut. Eğer uygulama ilginizi çektiyse aşağıdaki link yardımıyla 4.99$ ödeyerek App Store'dan indirebilirsiniz. Resim yapmaktan hiç anlamadığım için açıkçası paraya kıyı satın alamadım :)

Ayrıca isterseniz, Brushes ile hazırlanmış ve Flickr'da paylaşılmış resimlere (slideshow) aşağıdan göz atabilir:

Created with flickr slideshow.

Ya da aşağıdaki videodan direk Brushes ile resimlerin adım adım nasıl hazırlandığını izleyebilirsiniz.

0 comments:

t