7 Mart 2009 Cumartesi

Clarifi ile iPhone'da Makro Çekim

Hepimizin bildiği gibi iPhone'un en çok eleştiri alan noktalarından bir tanesi kamerası. Her ne kadar 2 MegaPiksel'lik kamerası çoğu kez işimizi görse de maalesef makro diye adlandırılan yakım çekimlerde oldukça başarısız. Bu da kamerası daha yetenekli bazı akıllı cihazlarda bulunan barkod, kartvizit, yazı, vs. okuma uygulamalarının iPhone'da düzgünce çalışmamasına neden oluyor.



Fakat iPhone'un bu eksikliğini Griffin firmasının geliştirdiği Clarifi isimli ürün çok güzel kapatıyor. Clarifi aslında klasik bir iPhone kılıfı. Fakat tam kameranın bulunduğu noktada bir adet kapatılıp açılabilen bir lensi bulunuyor. Bu lens devrede iken de yakın çekimlerinin görüntüleri çok başarılı oluyor.


İnternet'teki çeşitli platformlarda herkesin Clarifi'yi tavsiye ettiğini görünce ve güzel bir kılıfa ihtiyacım olduğu için Clarifi'den ben de bir tane edindim. Edinir edinmez de hemen lensiyle bir test yaptım.



Öncelikle yukarıdaki fotoğraftaki gibi Clarifi'nin lensini kullanmadan kutusu üzerindeki bir yazıyı çektim. Görüldüğü gibi iPhone'un kamerasındaki standart lensler küçük boyutlu yazıları düzgünce çekemiyor.



Fakat yukarıdaki ekran görüntüsündeki gibi Clarifi'nin lensini kullanarak çektiğim fotoğrafta yazılar gayet net çıktı. Dolayısıyla iPhone 3G'si ile yakın çekim yapmak isteyen kullanıcılar için Clarifi gayet pratik bir çözüm.

Clarifi'nin kutusundan 2 parçalı kılıf, bir adet ekran temizleme bezi, bir adet de ekran koruyucu çıkıyor. Clarifi, iPhone 2G diye adlandırılan ilk nesil cihazlara uygun değil, sadece iPhone 3G için kullanılabiliyor. 2 parçalı kılıfı da çok rahat takılıyor ve parçalar biribirini sıkı sıkıya tuttuğu için de cihaz üzerinde gayet sağlam duruyor.



Ben ürünü GittiGidiyor.com'dan hiç açık arttırmaya girmeden direk kapanış fiyatından (79.90TL) aldım ve bir gün içinde kargo ücreti vermeden elime ulaştı. Fakat aldığım stok'taki son ürünmüş ve satıcının söylediğine göre yeni ürünler 2 hafta içinde gelecekmiş. Eğer siz de bu ürüne hemen sahip olmak isterseniz ElmaSepeti'nde de alabilirsiniz ama fiyatı farklı olabilir.

Ürün hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linklerden kolayca ulaşabilirsiniz:

http://www.griffintechnology.com/products/clarifi
http://www.elmasepeti.com/product.php?pID=9418

4 comments:

eezd dedi ki...

ewet ya bir fotograf meraklısı olarak bu tip eklentilerin geliştirilmesi çok daha önemliydi. en kısa zamanda edinmek ümidiyle.. sonuçlar mükemmel.

Adsız dedi ki...

Ebay.co.uk de 25-26 pound a gelio. Daha ucuza yani.Ebay hesabiniz varsa kacirmayin!

Adsız dedi ki...

http://urun.gittigidiyor.com/Griffin-Clarifi-Mercekli-IPHONE-3G-Kilifi_W0QQidZZ16851077

Süper bişi..yukarıdaki linkte var.

neon dedi ki...

eline sağlık bu çok işime yarayacak.. bu aparatla daha iyi fotograf çekebilecem. verdiğin bilgiler için teşekürler yazıların devamını beklıyoruz..

t