25 Mart 2009 Çarşamba

Hürriyet Gazetesi de App Store'da

Geçenlerde duyurduğumuz Sabah Gazetesinin uygulamasından sonra Hürriyet Gazetesinin, iHurriyet ismindeki uygulaması da App Store'da yerini aldı. Uygulamanın en büyük özelliği, Yazarlar da dahil olmak üzere www.hurriyet.com.tr'deki önemli kategorilerin çoğunu içermesi.



iHurriyet'teki haber özetleri gayet başarılı bir şekilde listeleniyor, ayrıca haber detayları da gayet rahat okunuyor. Fakat uygulamanın açılışı çok uzun sürüyor tüm haberler bir seferde yüklenmeye çalışıldığı için. Uygulama web tabanlı olduğu için de daha evvel okuduğumuz haberler cihaz üzerinde saklanmıyor. Dolayısıyla uygulamayı her açtığımızda tüm haberler tekrar yükleniyor. Bu da bence uygulamanın açılışını geciktiren faktörlerden.



Uygulamanın alt menüsünde her ne kadar 4 ana kategori var gözükse de aslında şu an için 6 ana kategori (Anasayfa, Spor, Ekonomi, Yazarlar, Magazin, Sinema) bulunuyor. Diğer kategorilere de "More" seçeneğine tıklanarak erişilebiliyor. Ayrıca alt menüdeki 4 kategoriyi sürükle bırak yöntemi ile değiştirebiliyoruz.



iHurriyet uygulamasını aşağıdaki linki kullanarak App Store'dan indirebilirsiniz. Fakat uygulama sadece 2.2.1 versiyonlu cihazlarda çalışacak şekilde hazırlandığı için 2.0, 2.1 ve 2.2 versiyonundaki cihazlarda çalışamıyor.

4 comments:

Adsız dedi ki...

BEN ALFANZO
HER SEY ICIN TESSEKKUR EDERIM INAN HER SABAH SAPIRSIZLIKLA SENIN SAYFANI OKUYOM HER GUN BIR YORUMUNU BEKLIYOM

MadisoM dedi ki...

iHürriyeti indirdim ve kurdum. Öncelikle açılmak istediğinde 45 sn. kadar bekliyorsunuz. Bu bence aşırı bir kayıp sabahınki anında açılıyor. ve yanı sıra hürriyette 5 tane haber okudum kaç kb harcadığını kontrol etmek istedim (sonuçta herkesin paketi olmayabilir) 1.5 MB harcamış bu bir telefon için olağan üstü bir rakam ücretlendirmesini hesapladığınızda acayip fazla çıkıyor. ben her haber okuduğumda turkcele para kazandıracaksam ne manası kaldı. internet varken aynı testi bir alternatifi olan Sabah'ın kinden yaptım ve uçurum bir fark var 300kb. harcadı. kesinlikle hürriyeti bir daha kullanmam. resmen Turkcele çalışıyor.

Mustafa Tan dedi ki...

Kesinlikle haklısınız.

Açılışta tüm haberleri indiriyor, bu yüzden uzun sürüyor. Her haberde resimler var. Bunlar da data trafiğinin yüksek olmasına neden oluyor. iSabah uygulamalasında örneğin haber özetlerinde resim yok.

MadisoM dedi ki...

Açıkcası haber özetinde resmi görmektense başlığın daha etkili olmasını tercih ederim dikkatimi çeken kısmı başlığı olacaktır. ama sonuç çok kötü 1.5 MB bir cep telefonu bir uygulama bu kadar data harcarsa nolur o fatura web de bile 1.5 mb indirmiyoruz artık bunu düşünmeleri gerekiyordu bence. üstelik 4-5 mesaj okuduktan sonra baktım bu rakama eğer devam etseydim kimbilir ne kadar olacaktı.

t