13 Mart 2009 Cuma

iPhone'dan Hotmail'e Erişim Artık Tüm Dünyaya Açık

Microsoft eskiden Hotmail'e erişimde, uygulamaların POP3 protokolünü kullanmalarına izin vermiyordu. Bu yüzden iPhone'un Mail uygulaması üzerinden Hotmail'deki mail hesaplarımıza ulaşamıyorduk. Bu sorunu aşmak için de yaklaşık 3 ay evvel tanıttığımız mBoxMail isimli paralı bir uygulamayı kullanıyorduk.

Microsoft da daha evvel kısıtlı sayıdaki ülkeye açtığı POP3 desteğini nihayet bugün tüm dünyaya açtı. Dolayısıyla eğer @hotmail.com, @live.com veya @msn.com uzantılı mail adresleriniz var ise aşağıdaki yöntemi kullanarak artık Mail uygulaması üzerinden elektronik postalarınıza ulaşabilirsiniz.

1) Öncelikle ana sayfadaki Ayarlar (Settings) ikonuna, ardından da aşağıdaki gibi menüden Mail, Kişiler, Takvimler seçeneğine tıklayın. Ardından gelen ekranda da menüden "Hesap Ekle" seçeneğine tıklayın.



2) Hesap Ekle ekranında karşınıza popüler posta servislerinin listesi çıkacak. Bu ekranda "Diğer" seçeneğine tıklayın ve bu sefer karşınıza çıkacak ekranda (sağ alltaki ekran görüntüsü) Ad kısmına adınız ve soyadınızı, Adres kısmına @hotmail.com veya @live.com uzantılı mail adresinizi (Örneğin ahmet_123456@hotmail.com), Parola kısmına da hotmail şifrenizi yazınız ve ardından sağ üst köşedeki Kaydet düğmesine tıklayınız.



Mail uygulaması verdiğiniz mail adresinin uzantısına bakarak POP3 ve SMPT ayarlarını otomatik olarak yapacak, ayrıca bir ayar yapmanıza gerek kalmayacaktır. Artık Mail uygulamasını kullanabilirsiniz, hayırlı olsun :)

Ayarlar otomatik olarak yapılıyor ama gene de bu ayarların ne olduğunu merak ediyorsanız:

POP : pop3.live.com (Port 995)
SMTP : smtp.live.com (Port 25)
SSL Kullan: On

3) Hotmail hesabımız çalışır durumda ama ilk defa Mail uygulamasının kullananların maillerin ne sıklıkta otomatik olarak kontrol edileceğini ayarlamasında fayda var. Bunun için de ilk ekran görüntüsünde yer alan, Ayarlar menüsü altındaki "Yeni Verileri Al" seçeneğine tıklıyoruz ve aşağıdaki gibi kendimize uygun bir ayarı seçiyoruz.



Unutmayın ne kadar çok sıklıkta mail kontrolü yaptırırsanız cihazınızın pili o kadar çabuk bitecektir. Eğer "Elle" ayarını seçerseniz otomatik olarak yeni mesaj kontrolü yapılmaz. Bunun için manuel olarak sizin uygulamayı çalıştırıp yeni mail var mı diye bakmanız gerekir. Ayrıca "Anında İlet" seçeneği Hotmail'de için çalışmaz.

Microsoft'u geç de olsa POP3 desteğini açtığı için tebrik ediyoruz :)

20 comments:

batuhan dedi ki...

tesekkurler bilgilendir me icin Mustafa bey

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim, yine harika bir paylaşım olmuş. Fakat benim bir sorum olucak;

@hotmail ve @live ı kullanabildigimiz gibi @msn i de kullanabiliyormuyuz acaba?

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

@msn uzantılı mail adresleri de Microsoft'a ait olduğu için muhtemelen çalışacaktır. Fakat deneme şansım olmadı.

ADA dedi ki...

Ben hotmail uzantili mailimi yukledim. Ancak bazi maillerde "Bu ileti sunucudan yuklenemedi" yazisi cikiyor. Ilk basta yuksek mb eklerden olabilir mi diye dusundum. Ancak normal yazi icerikli olan maillerde de ayni sorun olabiliyor.

Bu sorun giderilebilir mi? Tesekkurler

Adsız dedi ki...

arkadaşlar güzel bi paylaşım çok sağolun... ama sadece gelen maillere bakabiliyoruz...

Adsız dedi ki...

@msn de başarılı oldum fakat, ilk açtığımda bütün mailler okunmadı olarak karşıma çıktı. Tek tek okumak zorundamıyım ben bunları yahu şimdi bi daha :/

Adsız dedi ki...

mustafa bey,herzamanki gibi süper bilgi paylaşmışsınız.sonsuz teşekkürler.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Bilgisayar Proje Ekibi dedi ki...

teşekkürler fakat bende @msn.com olmadı.. pop hesabı doğrulanamadı diyor..yazdığınız pop3 ve smtp ayarları da aynı ama olmuyor!.

emre dedi ki...

mustafa bey bişey sorucam ben iphone dan wi-fi ye giremiyorum lütfen itunesle girin diye uyarı veriyo itunese bağlayıp yine girmeyi deniyorum olmuyo hesabı silip tekrar girmey denedim yine olmadı güncelleme yapamıyorum 10 mb büyük uygulamaları artı uyuz oldum yaaa önceden böyle yapmazdı bi yardım ne olur hocam saygılar

brkn dedi ki...

merhabalar benim adresim windowslive.com uzantılı fakat e postalarımı alamadım hotmail hesabı denediğimde sorunsuz oldu windowslive.com uzantılı nasıl kullanıcağımı söylerseniz çok sewinirim teşekkürler..

brkn dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

bu gelişme oldukça iyi oldu,haberi duyurduğunuz için teşekkürler...
Italy olarak ülkeyi değişitirip zaten kullanıyordum hotmail'den push-mail özelliğini ama saat dilimindeki fark bazen karşıklığa yol açıyordu, iphone'da hiç bir değişiklik yapmadan gene ülke seçimini Türkiye yaptım, sorunsuz ve TR saati ile çalışmaya devam ediyor,gönderip-alıyor...

Adsız dedi ki...

Güzel haber için öncelikle çok teşekkürler.
@MSN.COM kullanıyorum ve sorunsuz şekilde ayarlar oldu.
Fakat maillarımın çoğu okunmamış olarak gözüküyor.
Bilg. bakınca hepsi okunmuş...

mithatcan dedi ki...

Mustafa bey,

hotmail.com uzantılı adresimi hem iPhone 3g'ye hem de iPod Touch(1.nesil)'a yuklemeye calistim. Fakat pop3 sunucusuna baglanırken sürekli sorun yaşıyor.
Bi ara iPod'a 11 tane mail senkronize etti fakat o kadar, ondan sonra hicbir sey yuklemedi.

Acaba hala Turkiye'de sorun yasaniyor mu Pop3 ile ilgili?

Yigit Kacar dedi ki...

Ben hem @msn.com hem de @hotmail.com uzantılı mail adreslerime anında erişebiliyorum. Yani buralara gelen maillerim en geç 15 dakika içerisinde otomatik olarak iphone düşüyor. Ancak bendeki sorun şu: Bunları okuyorum, siliyorum. Ancak internetten girdiğimde hala silinmemiş ve okunmamış olarak hesabımda duruyorlar. Halbuki Gmail de böyle bir sorun yok. iphone daki maili sildiğimde internetteki mailim de siliniyor. Bu Hotmaildeki sorun ne olabilir acaba?

Mustafa Tan dedi ki...

@av.yigit

Hotmail mesaj silme ayarı yorumunuza istinaden, detaylı bir yazı yazdım herkesin yararlanabilmesi için.

Bu linkten sorununuzun cevabına ulaşabilirsiniz.

Unknown dedi ki...

Bir adresimi kolaylıkla ekledim ama diğerini ekleyemiyorum. Ekleyebildiğim hotmail adresinde ülke olarak United States olarak belirtmiştim sorunsuz olarak ekledi, diğerinde ise ülke Türkiye seçiliydi onu eklemiyor ne yaptıysam.....

Adsız dedi ki...

arkadaşlar ben iphone dan msn e giremiyorum aslinda msn e girme warmı onuda bilmiyorum eger bilgisi olan warsa yardımcı olursa sewinirim şimdiden tşkler

neon dedi ki...

öncelikle eline sağlık bu çok işime yaradı.. bu işlemi mynet içinde yapabiliyormuyuz acaba..? ama yinede verdiğin bilgiler için teşekürler yazıların devamını beklıyoruz..

t