28 Mart 2009 Cumartesi

İş Bankasından Bir Uygulama Daha - İş'te Yatırım

Açıkça söylemeliyim ki iPhone uygulamaları konusunda İş Bankasının öncü olacağını ve bu kadar yatırım yapacağını hiç tahmin etmemiştim. Bu konuda öncülüğü, internet bankacılığını yıllardır severek kullandığım ve her sene dünya çapında ödüller alan bankamdan bekliyordum.

İş Bankası daha evvel paylaştığımız İş Cep'ten sonra şimdi de Yapı Kredi'nin ilk olarak yayınladığı finans uygulamasına benzer bir uygulama ile App Store'da kendini gösterdi. İş'te Yatırım ismindeki bu uygulama ile İş Bankası müşterisi olmaksızın tüm iPhone kullanıcıları IMKB verilerine anında ulaşabiliyor.



Öncelikle şunu söylemeliyim ki uygulamanın görsel tasarımı şahane. Daha evvel tanıttığımız Bloomberg uygulaması kalitesinde olmuş açıkçası. Özellikle İş Bankası'nın ilk uygulaması olan İşCep ile karşılaştırınca. Umarım İşCep'in tasarımı da en kısa sürede düzelir ve İş'te Yatırım uygulamasında olduğu gibi iPhone'a yakışır bir estetiğe kavuşur.

Uygulamayı ilk açtığımızda karşımıza IMKB100, IMKB30 gibi temel indeksler çıkıyor. Ayrıca bu indekslere ait grafik de ekranın altında gözüküyor. Ayrıca ekranımızı yatay pozusyana getirdiğimizde bu grafikler ekranın tamamını kaplıyor.



Fakat şunu belirtmeliyim ki bu yan çevirme hareketi tam düzgün çalışmıyor. Farklı versiyondaki cihazlar ile test etmeme rağmen her seferinde farklı hatalar ile karşılaştım. Örneğin 2.1 versiyonundaki iki farklı cihazda hep "Veriler yükleniyor, lütfen bekleyiniz" tarzında bir mesajla karşılaştım ama grafik hiç bir zaman çıkmadı.

Uygulamayı ilk kurduğumuzda bir çok hisse hazır tanımlı olarak geliyor olsa da ekranın üst köşelerindeki seçenekleri kullanarak istediğimiz hisseleri ekleyip çıkarabiliyoruz.



Uygulama genel olarak gayet başarılı fakat, döviz bilgilerinin ve dünya piyasalarının gösterilmemesi gibi temel eksiklikleri bulunuyor. Eminim ileriki versiyonlarda bu eksiklikler giderilecektir. Bu arada İş'te Yatırım, güncel verileri Foreks'ten alıyormuş ve uygulamayı Teknopazar geliştirmiş.



Ne diyelim darısı diğer bankalarımızın başına. Örneğin ben kendi bankamdan hala bir bankacılık uygulaması bekliyorum :) İş'te Yatırım uygulamasını aşağıdaki linki kullanarak App Store'dan indirebilirsiniz. Bu linki kullanarak da kendi sitesinden uygulama hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

0 comments:

t