11 Mart 2009 Çarşamba

iSabah ile Sabah Gazetesi de App Store'da

Yaklaşık 3 ay evvel App Store'da yerini alan RadyoD uygulamasından bu yana ülkemizin önde gelen yayın kuruluşlarından ses çıkmıyordu ki, bugün Sabah Gazetesi bu sessizliği bozdu. Artık iSabah ismindeki uygulama sayesinde www.sabah.com.tr adresindeki haberleri Safari'yi çalıştırmaya gerek kalmadan okuyabiliyoruz.



Uygulamanın en güzel yani haber içeriklerinin tamamının uygulama içerisinde gösteriliyor olması ve haberlerin çok hızlı bir şekilde yüklenmesi. Tabii bunda uygulamanın oldukça basit ve sade bir şekilde hazırlanmış olmasının ve haberlerin üzerindeki reklamlar haricinde resim dosyalarının gösterilmiyor olmasının etkisi de oldukça büyük. Bu yüzden de uygulamanın oluşturduğu veri trafiği çok yüksek değil.



Haberlerin detayları da iPhone'un ekranına göre formatlanıp gösterildiği için haberlerin çoğunda yazıları büyütmek veya sağa sola kaydırmak zorunda kalmıyoruz. Uygulamada gördüğüm en büyük eksiklik ise Ana Sayfa kategorisinden girildiğinde haberlerde resimlerin gözükmemesi. Bir de ana ekranda menüyü aşağıya doğru kaydırdığımızda bazen görüntü sıçrama yapabiliyor.


Eğer Sabah Gazetisinin müdavimlerindenseniz, sürekli www.sabah.com.tr'yi ziyaret etmektense iSabah'ı kullanmak hem daha hızlı hem de daha ekonomik olacaktır. iSabah'ı aşağıdaki linki kullanarak App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Uygulamanın resmi duyurusuna da bu linkten ulaşabilirsiniz.

2 comments:

mike dedi ki...

insanlar bu aleti seviyor:))

MadisoM dedi ki...

1.1 versiyonu çıkmış yazarlar falan eklenmiş...

t