13 Nisan 2009 Pazartesi

Catcha Mouse 2 ile Wi-Fi Köşe Kapmaca

Geçtiğimiz ay App Store'da ücretsiz oyun kategorisinde üst sıralara yerleşen, kapanlarımızla şirin fareyi köşeye sıkıştırmaya çalıştığımız Catcha Mouse oyununu hatırlamayan yoktur herhalde. O zaman tanıtma fırsatı bulamadığım Catcha Mouse'un bugün, Wi-Fi üzerinden oynanabilen ve yeni bölümler içeren multiplayer versiyonunu görünce paylaşmadan edemedim.



Aynı ilkinde olduğu gibi bu versiyonda da görsel efektler ve sesler şahane. Ayrıca bu versiyonda da tek başımıza oynayabileceğimiz 3 zorluk derecesinde toplam 200'ün üzerinde yeni seviye (level) mevcut.

Catcha Mouse 2'nin ilkinden ayıran en büyük özelliği ise, Wi-Fi üzerinden aynı lokal ağdaki diğer bir iPhone kullanıcısına karşı oynama imkanı vermesi. Hem de Multiplayer olan adlandırılan bu modda bir kişi fareyi yönetirken, diğeri kapanları yönetiyor. Bunun için aynı Wi-Fi ağına bağlı her iki iPhone kullanıcısı "Options" menüsünden "Multiplayer" seçeneğini "ON" konumuna getiriyor ve Fare olmak isteyen de "Play as Mouse" seçeneğini "ON" konumuna getiriyor.



"BACK" seçeneğini kullanarak ana menüye dönen iki kullanıcı da bu sefer "NEW" seçeneğine tıklıyorlar ve listede karşılarına rakiplerinin cihaz isimleri çıkıyor. Herhangi bir tanesinin rakibinin seçmesiyle oyun otomatik olarak başlıyor.

Ayarlar (Options) menüsünde bir de zorunlu olmayan Facebook Connect seçeneği var ki bu sayede oyunda geçtiğimiz seviyeler (level) Facebook'taki hesabımız ve statusumuza yansıyabiliyor. Tabii bu seçeneğin internet üzerinden Catcha Mouse oynama ile hiçbir ilgisi bulunmuyor. Oyun maalesef sadece Wi-Fi üzerinden oynanabiliyor.



İki kişilik moddayken el bize geçtiğinde ekranın en altında "Your turn" ifadesi çıkıyor. Ayrıca sağ alt köşedeki "W" kaç el kazandığımızı, "L" de kaç el kaybettiğimizi gösteriyor.

Catcha Mouse'u daha evvel hiç oynamadıysanız mutlaka bu linkteki ücretsiz olan ilk versiyonu bir oynayın. Eğer ilk versiyonu oynadıysanız ve beraber oynayabileceğiniz bir arkadaşınız var ise de Catcha Mouse 2'yi mutlaka oynayın derim. 0.99$'a satılan Catcha Mouse 2'yi aşağıdaki linki kullanarak indirebilirsiniz.


Not: Daha evvel tanıttığımız iPong oyununun, ücretsiz ve türkçe olan Top Avı isminde basit bir versiyonu yayınlanmış. Bu bahaneyle paylaşayım istedim.

2 comments:

Adsız dedi ki...

Merhaba lar konuyla alakası yok ama şöyle bir sorunum var :)

kredi kartımı yazarak bir apple id olusturdum. şimdi hesabımdan kredi kartını silerek free hale getirmek istiyorum. konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Kredi kartınızı silerek bu işlemi yapamazsınız. Daha evvel yayınladığımız Kredi Kartsız Apple ID başlıklı yazımızdaki adımları izleyerek kredi kartsız apple id alabilirsiniz.

t