8 Nisan 2009 Çarşamba

Dictionary.com App Store'da

Dünyaca ünlü ingilizce sözlük sitesi Dictionary.com'un ücretsiz iPhone uygulaması, bugün App Store'da yerini alınca ben de hemen paylaşayım istedim. Dictionary.com, zengin kütüphanesi sayesinde arattığımız herhangi bir ingilizce kelimeyle ilgili çok detaylı ingilizce açıklamalar sunuyor.



Dictionary.com gayet güzel hazırlanmış ve oldukça hızlı çalışıyor. En sevdiğim özelliği ise kelimelerin ingilizce okunuşlarını da sesli olarak oynatması. Kelimelerin ingilizce anlamları da oldukça detaylı bir şekilde gösteriliyor.



Theasurus menüsünde de, kelimelerin eş anlamlarını da gösteriliyor, hem de bol bol :) Recent menüsünde ise en son arattığımız keliemeler listelenirken, Word of the Day menüsünde de her gün rastgele seçilen farklı bir kelime anlamı ile birlikte gösteriliyor. Tabii bu kelimeler genelde ingilizcede az kullanılan, çok orijinal kelimeler oluyor.



Uygulamanın en büyük özelliği, birkaç menüsü hariç, internet bağlantısına ihtiyaç duymadan sözcüklerin anlamlarını gösterebilmesi. Bu yüzden uygulamanın büyüklüğü yaklaşık 37MB. Dictionary.com bir tek sözcüklerin ingilizce okunuşlarını oynatmak ve Günün Sözü (Word of the Day) özelliği için internete bağlanıyor. Eğer bu sırada internet bağlantısı yoksa karşımıza, "Internet Connectivity Required" şeklinde bir mesaj çıkıyor.

Dictionary.com, 270.000'in üzerinde tanım ve 80.000'in üzerinde eş anlamlı sözcük haznesiyle bence her iPhone kullanıcısın cihazında mutlaka yüklü bulunması gereken uygulamalardan bir tanesi. Uygulamayı aşağıdaki linki kullanarak App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Fakat ufak bir hatırlatma yapmakta fayda görüyorum, Dictionary.com'u sadece cihazlarının versiyonu en az 2.2 olan iPhone sahipleri yükleyebiliyor, 2.0 ve 2.1 versiyonlarında çalışmıyor. Ayrıca uygulamanın 37MB. olması nedeniyle sadece Wi-Fi üzerinden indirilmesini öneriyorum.

Not: Uygulama maalesef 3.0 Beta 2 versiyonunda da çalışmıyor :(

0 comments:

t