9 Nisan 2009 Perşembe

iPhone'daki POP3 Hesaplarında Mesaj Silme Ayarı

Daha evvel duyurduğumuz Hotmail'e POP3 desteğinin gelmesi ile birlikte bir çok iPhone kullanıcısı Mail uygulamasına, @hotmail.com, @msn.com, vs. uzantılı hesapları tanımlayarak kullanmaya başladı. Fakat daha evvelden IMAP protokolünü destekleyen Gmail hesabı kullananlar, ya da Exchange hesabı kullananlar ise Hotmail hesaplarında doğal olarak farklı kullanım tecrübeler yaşıyorlar. Örneğin bunlardan bir tanesini bir okuyucumuz paylaşmış:

Ben hem @msn.com hem de @hotmail.com uzantılı mail adreslerime anında erişebiliyorum. Ancak bendeki sorun şu: Bunları okuyorum, siliyorum. Ancak internetten girdiğimde hala silinmemiş ve okunmamış olarak hesabımda duruyorlar. Halbuki Gmail de böyle bir sorun yok. iphone daki maili sildiğimde internetteki mailim de siliniyor. Bu Hotmaildeki sorun ne olabilir acaba?
Bu farklılığın nedeni Hotmail'in diğerlerine göre çok daha basit ve daha az yetenekli olan POP3 protokolünü kullanması. iPhone'da POP3 protokülünü kullanarak herhangi bir hesap tanımladığımızda, varsayılan (default) davranış mesajları cihazdan sildiğimizde, sunucudan silinmemesidir. Bunu değiştirmek için ise aşağıdaki ayarı yapmamız gerekir.

Öncelikle Ayarlar (Settings) -> Mail, Kişiler, Takvimler menüsünden, mesaj silme ayarını değiştirmek istediğimiz POP3 hesabımızı seçiyoruz.



Hesabımızı seçtikten sonra gelen menüyü ise, en alta doğru kaydırarak İleri Düzey (Advanced) seçeneğine tıklıyoruz. İleri Düzey menüsündeyken de Sunucudan Sil (Delete From Server) seçeneğine tıklıyoruz.



Son olarak açılan menüden de önceden Asla (Never) olan seçeneği Gelen kutusundan silindiğinde (When removed from Inbox) olacak şekilde değiştiriyoruz. Bu sayede iPhone'dan sildiğimiz bir mesajı, bilgisayardan Hotmail'e girdiğimizde de görmüyoruz. Sunucudan gerçekten silinmiş oluyor. Bu yüzden bu ayarda çalışacaksanız silme işlemi yaparken dikkatli olun, yanlışlıkla bir mesajınızı silerseniz geri getirmek kolay olmayacaktır.

8 comments:

osman dedi ki...

merhaba,

iphone için hazırlanan bir sitede burada gördüğüm güzel yazıları zaman zaman paylaşıyorum tabii ki sizin emeğinizi ezmeden, alıntı yaptığımı belirterek. umarım sizin için sakıncası olmaz.

Osman Öztürk

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Alıntı yaptığınız yazının linkini yazınızda paylaştığınız sürece dilediğiniz gibi alıntı yapabilirsiniz.

Yigit Kacar dedi ki...

Gerçekten de işe yarıyor. Çok teşekkür ederim. Beni büyük bir kargaşa ve zahmetten kurtardınız...

aritmetiktahmin dedi ki...

Mustafa bey bu vesile ile şu ttnetwifi için her gittiğimiz yerde safariyi açip sifreleri girmeden bağlanma yolu varsa bahsedebilir misiniz? Ben arastirdim ama bulmadim belki siz biliyorsunuzdur.

Mustafa Tan dedi ki...

@kuzah

Sanırım siz bu linkte tanıttığımız ve yazın resmen yayınlanması beklenen 3.0'daki şifrelerin Safari'de hatırlanması özelliğini bekliyorsunuz :)

Adsız dedi ki...

Merhaba lar konuyla alakası yok ama şöyle bir sorunum var :)

kredi kartımı yazarak bir apple id olusturdum. şimdi hesabımdan kredi kartını silerek free hale getirmek istiyorum. konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum

Soner dedi ki...

Merhaba. hotmail ile iphone umla şöyle bir sorunum var. Biliyorsunuz hotmailin kapasitesi 5GB Benim okunmuş ama silinmemiş 4000 e yakın mailim var. Ben hotmailimi iphone uma ekleyince bütün mailler bana 50şerli olarak okunmamış olarak geliyor. 4000 mailde sil sil oku oku bitmez. Acaba hotmaildeki okunmuş mailleri iphonun okunmuş olarak görmesi için bir ayar varmıdır yardımcı olursanız sevinirim.

deman dedi ki...

benim ilk başta silindi ama şuan iphone dan sildigimde bilgisayardan silinmiyor. Bilgisardan sildigimde iphonedan silinmiyor.

t