16 Nisan 2009 Perşembe

Turkcell Süper Lig App Store'da

Yazılarımızı yakından takip edenler, Turkcell'in Goller Cepte ismindeki servisinin iPhone'daki kullanımını yaklaşık 4 ay evvel paylaştığımızı hatırlayacaklardır. iPhone'da WAP/MMS çalışmadığı için bu servisin iPhone versiyonu, gol videolarının linklerinin SMS olarak gönderiyordu. Tabii bu durumda videolar cihaza kaydedilemediği için, her izlemek istediğimizde tekrardan indirmek zorunda kalıyorduk.



Bu sabah App Store'da yerini alan Turkcell Süper Lig uygulaması sayesinde ise artık gol videoları cihazımıza bir kere yükleniyor ve ondan sonra da istediğimiz kadar izleyebiliyoruz. Gerçi ligin bitmesine az kaldığı için biraz geç kalmış bir uygulama ama yine de ekstradan fikstrü, maç sonuçlarını ve haberleri ücretsiz veriyor olmasından dolayı güzel bir uygulama.



Aslında iTunes'ta uygulama ile ilgili detaylı bilgi mevcut ama ben yine de birkaç önemli bilgiyi burada paylaşayım ilgilenenler için:

* Uygulama App Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor fakat uygulamayı sadece Turkcell aboneleri kullanabiliyor.
* EDGE üzerinden bağlantıda uygulamanın açılışında herhangi bir şifre sorulmaz iken Wi-Fi'dan bağlantıda Süper Şifre'ye ihtiyaç duyuluyor.
* Gol görüntüleri hariç diğer tüm bilgiler (fikstür, haber, maç sonuçları, vs.) abonelik gerektirmiyor yani ücretsiz. Fakat EDGE üzerinden bağlantıda uygulamanın yarattığı data trafiği bağlı bulunan data paketine göre ücretlendiriliyor. Yani örneğin aylık 100MB, 1GB, 3GB gibi paketin bulunanların limitlerinden düşülürken, data paketi olmayanlardan standart data tarifesi üzerinden oluşan trafiğe göre ücretlendirme oluyor. (Bu yüzden paketsiz EDGE üzerinden kullanıma DİKKAT!)
* Gol videoları ise yüksek data trafiğine neden olduğu oluşturdukları trafiği ücretsiz. Yani bir önceki madde, gol videoları için geçerli değil. Fakat gol videolarını izleyebilmek için de abonelik şart. (Takım başına haftalık 1,5 TL / 10 Kontör)
* Maç günleri (Cuma, Cumartesi, Pazar) sadece abone olunan takımların golleri izlenebilirken, Pazartesi gününden itibaren tek bir maç aboneliği olsa dahi diğer tüm maçların golleri izlenebiliyor.



Uygulama, maçın tamamını aynı Digiturk'ün verdiği gibi canlı olarak vermiyor ama gol olduktan bir süre sonra yaklaşık 10 saniyelik gol videosunu yayınlıyor. Bir de maçın oynandığı sırada sağ üst köşede çıkan "Canlı" simgesine tıklandığında karşımıza, maçın önemli pozisyonların anlatıldığı aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor. Bu ekran ayrıca otomatik olarak güncelleniyor dakikalar ilerledikçe.



Uygulama açıkken de bir gol olduğunda gol videosu otomatik olarak yükleniyor ve titreyerek bizi uyarıyor. Fakat maalesef Apple izin vermediği için uygulama kapalıyken golden haberimiz olamıyor.



Gol videolarını izlemek için gerekli abonelik işlemi de uygulama içerisinden başlatılabiliyor. Ben daha evvelden Fenerbahçe için SMS servisine abone olduğum için yeniden abonelik yaptırmama gerek kalmadı. Fazladan bir de diğer takımların gollerini izleme imkanına kavuştum, tabii hafta başını bekleyerek.

Uygulama ile ilgili tek eleştirim videoların kalitesi. Muhtemelen aynı videolar diğer cep telefonları ve EDGE bağlantı düşünülerek hazırlandığı için çok kaliteli değil. En azından Wi-Fi bağlantı için daha yüksek kalitede videolar olmalı.

Eğer Goller Cepte servisine zaten aboneyseniz bu uygulamayı kaçırmayın derim. Aşağıdaki linki kullanarak da uygulamayı ücretsiz olarak App Store'dan indirebilirsiniz.

Ayrıca aşağıdaki linki kullanarak Turkcell'in web sitesinden uygulama ile ilgili detaylı bilgi de bulabilirsiniz:

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/iphone3G/iphone3guygulamalari/tsliphone

7 comments:

Unknown dedi ki...

ya nedir bu surekli Turkcell kendi abonelerine acio sadece trafik uygulamasini da sadece kendi insanlarina... bole sacma sey mi olur. TR icindeki cekismelerinden bana ne, yurtdisindakiler niye faydalanamiyor. Amerika'da yasayanlarin yararlanamamasi cok sacma!

Adsız dedi ki...

Bu servisler Türkiyede telif hakları nedeni ile ücretli servisler. Ücretli olan bu content'i kullanabilmek için Turkcell abonesi olmak şart.

Unknown dedi ki...

Ben Fransada yasiyorum, bizler gurbetçiler neden bu programlardan yararlanamiyoruz? Türkcell egoist davraniyor ve sirf kendi abonelerini düsünüyor, bana bir süper sifre verecek biri var mi aranizda? :(

Unknown dedi ki...

super sirfen olsa bile hattin TRCELL degilse kullanabilir misin ki bu uygulamayi? genelde supersifreyi hat numarasiyla karsilasitiyorlar diye dusundum ben. yoksa TRCELL'den cok mu sey bekledim :) yoksa sirfe bulurum o kolay :)))

peki kullanim bedava mi? hani diyelim sifre yeterli. birinden aldim sifreyi kullandim burda, o kisiye herhangi ek bir ucreti olur mu acaba bu da ayri bir soru...

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar Süper Şifre sadece Turkcell abonelerine has bir login özelliği. Dolayısıyla bu uygulamayı sadece Turkcell aboneleri kullanabilir.

Uygulamadaki gol videoları harici diğer tüm özellikler abonelik gerektirmiyor, dolayısıyla ücretsiz. Gol videosu izlemek istediğinde zaten abone olup olmak istemediğiniz soruluyor.

Unknown dedi ki...

bana sadece skorlar lazim. goller onemli degil. o zaman ben kullanabilirim?

Unknown dedi ki...

Vallah sirf WIFI den kulanmak pahasina olsada bu uygulamadan faydalanmak isterdim, artik yazin izine gidince bir turkcell karti alip super sifrem olur benimde, bekliyecez napalim

t