3 Mayıs 2009 Pazar

Flower Garden ile Cebinizde Çiçek Yetiştirin

Çiçek yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Farklı cinslerdeki çiçekler doğal olarak farklı ilgi ve özen gerektiriyor. Fakat geçenlerde App Store'da yerini alan Flower Garden isimli uygulama ile iPhone'da sanal olarak çiçek yetiştirmek o kadar zor değil :) Tabii hiç bir sanal uygulama mis gibi kokan bir çiçeğin yerini alamasa da, gerçeğini yetiştirmeye imkan bulamayanlar için bu tip uygulamalar eğlenceli vakit geçirme imkanı sunuyor.



Flower Garden, çeşitli çiçek tohumlarını kullanarak bize saksıda çiçek yetiştirmemize imkan sunuyor. Uygulamanın kullanımı aslında oldukça kolay. Çiçeklerin çeşidine göre onları düzenli bir şekilde suluyoruz ve büyüyenlerinden kesip buketler oluşturup arkadaşlarımıza gönderiyoruz.



Sulama işlemi sağ üst köşedeki su damlacığı şeklindeki seçenek kullanılarak yapılıyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bazı çiçeklerin çok fazla su istemesi, bazıların da aşırı suda bozulması. Bunun için ekranın en üstünde yer alan ve biz sulama düğmesine tıkladığımızda sağa doğru hareket eden imlecin hep yeşi bölgede kalmasını sağlamamız gerekiyor. Kırmızı bölge susuzluktan çiçeğin kuruyacağını, sarı bölge de bol sudan bozulacağını gösteriyor.



Bir saksıdan diğerine geçmek için parmağımızla ekranı sağa sola kaydırabiliyor ya da ekranın sol alt köşesindeki seçeneği kullanabiliyoruz. Bahçe (Garden) menüsünde iken sol üst köşedeki "i" seçeneğine tıklayarak arka plandaki kuş seslerinin yerinin harika bir müziğin almasını sağlayabiliyoruz. Bir de bu ekranda arkadaşlarımıza buket gönderebilmemiz için ismimizi ve mail adresimizi girmemiz gerekiyor.



Oyunda toplam 12 saksı ve 20'nin üzerinde çiçek tohumu (Seed) bulunuyor. Fakat tüm tohumları hemen kullanamıyoruz. Mevcut tohumlardan çiçekler büyüttükçe ve bu çiçeklerden arkadaşlarımıza buket yapıp gönderdikçe yeni tohumlar açılıyor.



Yukarıda bahsettiğim sulama konusunda olduğu gibi büyümü hızları da çiçekten çiçeğe değişiyor. Bazı çiçekler hemen büyürken bazı çiçeklerin büyümesi günler alabiliyor. Bu bilgiler de zaten tohumlar üzerinde yer alıyor. Bu yüzden bazı terimlerin türkçe karşılıklarını faydalı olması açısından aşağıda paylaştım:

Care (Bakım) : Piece Of Cake (Çok Kolay) , Easy (Kolay), Moderate (Orta)
Growth (Büyüme) : Instant! (Hemen) , A few hours (Bir kaç saat) , Overnight (Bir gece)
Quantity (Miktar) : Many (Çok) , A few (Bir kaç tane) , Lots and lots (Çok fazla)



Her bir saksıdan kestiğimiz çiçekler bir bukette (Bouquet) toplanıyor ve bu buketi mail ile yolladığımızda sıfırlanıyor. Buket resmini arkadaşlarımıza maalesef direk gönderemiyoruz. Apple resim gibi eklentilerin uygulama içinden mail programına geçişine izin vermediği için, buket resimleri uygulamayı geliştiren firmanın sunucuları üzerinden arkadaşlarımıza yollanıyor.

Flower Garden bence 2.99$'lık fiyatını sonuna kadar hak eden çok hoş bir uygulama. Eğer beğendiyseniz aşağıdaki linki kullanarak App Store'dan indirebilirsiniz. Tabii iPhone'unuzun versiyonunun en az 2.2 olması gerekiyor.

Not: Eğer uygulama hakkında biraz daha bilgi almak isterseniz bu linkteki Youtube videolarana bir göz atabilirsiniz. Youtube yasağından dolayı PC'nizde izleyemiyorsanız iPhone'nuzdaki YouTube uygulamasını kullanabilirsiniz. YouTube'da "flower garden iphone" diye aratınca hemen çıkıyor.

0 comments:

t