12 Mayıs 2009 Salı

WikiHow ile Faydalı Bilgiler Cebinizde

Evinde Discovery Channel izleme imkanı olup da "Survivorman" ve "Mans vs. Wild" tarzı vahşi ortamlarda hayatta kalma temalı belgeselleri izlemeyen yoktur sanırım. Bu belgesellerde vahşi veya çöl, kutup gibi ıssız ortamlara bırakılan kahramanlarımız, yardım almadan yanlarındaki sınırlı eşyalarla uzun süre hayatta kalmayı başarabiliyorlar. Örneğin çakmak veya kibrit kullanmadan kolayca ateş yakabiliyor, hangi hayvanın zehirli, hangisinin zehirsiz olacağını kolayca tespit edebiliyorlar.

wikiHow isimli iPhone uygulaması sayesinde de, günlük kayatımızda kolay kolay lazım olmayacak, yukarıdaki belgesellerde geçen bir çok tekniği, biz de kolayca öğrenebiliyoruz. wikiHow aslında, www.wikihow.com isimli "Nasıl Yapılır" formatındaki, gönüllü kullanıcıları tarafından beslenen ve on binlerce ingilizce pratik bilgiden oluşan web sitesinin iPhone uygulaması.



wikiHow, 5 ana ekrandan oluşuyor. "Survival Kit" isimli ilk ekranda ww.wikihow.com'daki en ilginç yazılar derlenmiş. Bu yazılar uygulama ile birlikte hazır geliyor, sadece resimler için internete bağlanıyor. Bu yazılar arasında küçük bebeklere nasıl ilk yardım yapılacağından, insan vücudunda yapışmış kenelerin nasıl söküleceğine kadar bir çok ilginç ve faydalı bilgi adım adım detaylı bir şekilde anlatılıyor. Yazılar maalesef ingilizce ama orta seviyede ingilizce bilenler için bile oldukça açık ve anlaşılır bir dille kaleme alınmış.



"Featured" başlıklı ikinci ekranda ise www.wikihow.com 'da yayınlanan güncel yazıların başlıkları listeleniyor. Bu başlıklardan herhangi birine tıkladığımızda yazının tamamı görüntüleniyor. İstersek bu yazıları daha sonra tekrar internete bağlanmaya gerek kalmadan okuyabilmek için sağ üst köşedeki "+" seçeneğini kullanarak aşağıdaki gibi (Add Bookmark) işaretliyoruz.



"Bookmarks" ekranında ise daha evvelden işaretlediğimiz yazıları kolayca görüntüleyebiliyor, "Search" ekranında ise istediğimiz bir konuyu 50.000 yazı arasından aratabiliyoruz.

Canınız sıkıldığında "Pirhanalar Arasında Nasıl Güvenle Yüzülür" gibi ilginç :) bir şeyler okumak için de çok faydalı olan wikiHow'u, aşağıdaki linki kullanarak App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

0 comments:

t