19 Mayıs 2009 Salı

Yapı Kredi'den En Yakın ATM'ler

Özellikle finans uygulamaları ile ilgilenenler, yaklaşık 4 ay evvel tanıttığımız, Türkiye'deki ilk kurumsal iPhone uygulamasına imza atan Yapı Kredi'nin Finans uygulamasını gayet iyi hatırlayacaklardır. Uygulamanın çıktığı ilk gün beklentim, cihazın lokasyon özelliğini kullanarak en yakın ATM'leri haritada kolayca bulabilmekti. Maalesef ilk versiyonda bu özellik desteklenmiyordu. Fakat geçenlerde yayınlanan yeni bir güncelleme ile uygulamaya bu destek gelmiş.



Ana menüde en altta yer alan En Yakın Yapı Kredi seçeneğine tıkladığımızda öncelikle bizden, sadece bir seferlik (değişmediği sürece) 1.2Mb.'lık lokasyon verisinin indirmemiz isteniyor. Bu soruya evet dedikten sonra artık bize en yakın ATM'leri ve şubeleri rahatça haritada görebiliyoruz.



Ben her ne kadar yıllardır internet bankacılığı kullandığım için şubelere ihtiyacım çok olmasa da, en yakın ATM özelliğine sık sık ihtiyacım oluyor. Gerçi ana bankam Yapı Kredi de değil ama, bankam Altın Nokta ismindeki ATM Paylaşım Ağı'na dahil olduğu için Yapı Kredi ATM'lerinden acil durumlarda para çekebiliyorum.

Yapı Kredi, ATM ve şubelerini uygulamaya ekleyerek güzel bir iş yapmış olsa da, kullanıcılarına bankacılık işlemlerini yapmalarını sağlayacak bir özellik sunmadığı sürece eleştirilerden kolay kolay kurtulamayacak. Tabii ki benim bankam da :)

Uygulamayı ilk defa yükleyecek olanlar aşağıdaki linki kullanarak App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirler. Daha evvel yüklemiş olanlar da App Store'daki Güncelleme menüsünü kullanarak uygulamayı yükleyebilirler.

1 comments:

blogmania dedi ki...

diğer bankalrdan da böyle uygulamalar bekliyoruz, çok başarılı olmuş

t