23 Haziran 2009 Salı

HeyWay ile Lokasyonunuzu Paylaşın

3.0 yazılımı ile gelen özelliklerden bir tanesi de "Push Notification" yani bildirimler. Apple'ın, uygulamaların arka planda çalışmasına izin vermemesi nedeniyle destek vermek zorunda kaldığı bu özellik sayesinde, uygulamamız kapalı olsa dahi gelen mesajları ekranda görebiliyoruz.

3.0 resmen yayınlandıktan sonra okuyucularımızın bir çoğu, App Store'da bildirim özelliğini tecrübe edebilecekleri uygulamalar aradılar. Fakat ilk günlerde bu tip uygulamaların sayısı epey azdı, hatta çoğu da düzgün çalışmıyordu. Fakat HeyWay ismindeki 3.0 uygulamasının bildirim özelliği başarılı bir şekilde çalışıyor sayılır :)

HeyWay basitçe, o anki lokasyonumuzu arkadaşlarımızla paylaşmamızı sağlayan bir 3.0 uygulaması. 3.0 uygulaması diyorum çünkü 3.0 ile gelen bildirim ve Google Haritasının uygulama içerisine gömülmesi özelliği çok başarılı bir şekilde uygulanmış.



Uygulamanın ana menüsü aşağıdaki başlıklardan oluşuyor:
Send my Location : Lokasyonumu Gönder
Authorize Others to Follow Me : Arkadaşlarımın Lokasyonumu Görmelerine İzin Ver
See Others' Location : Arkadaşlarımın Lokasyonuna Gözat.
Settings : Ayarlar

Uygulamayı yeni yüklediğimiz için hiç bir arkadaşımız ekli olmadığından öncelikle "See Others' Location" menüsünden arkadaşlarımıza davet gönderiyoruz. Eğer aynı ortamda iki iPhone var ise "Authorize Nearby Device" seçeneği kullanarak Bluetooth üzerinden cihaz eklenebiliyor.



Fakat uzaktaki arkadaşlarımızı eklemenin tek yolu önce "Authorize by Email" ardından da çıkan ekranda çıkan "Generate Invitation" seçeneğine tıklayarak iPhone 3.0 yazılımına sahip arkadaşınızlarımıza mail atmak. Yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi arkadaşlarımızın iPhone'larında bu maili açarak "follow this link" yazan linklere tıklamaları gerekiyor. İlk link uygulamayı yüklemeleri, ikinci link de bizi uygulamalarında görme yetkisi için.

Herhangi bir arkadaşımız gönderdiğimiz yetkiyi aldıktan sonra bize "New Follower" şeklinde haber geliyor. Bundan sonra artık ana menüden "Send My Location" seçeneğini kullanarak ister toplu halde (Everyone), istersek de tek tek (Specific People) arkadaşlarımıza lokasyonumuzu gönderebiliyoruz.



Ayrıca arkadaşlarımız bize kendi lokasyonlarını görme yetkisi vermişlerse, "See Others Location" seçeneğinden istediğimiz arkadaşımızı seçerek, ardından da "Request Location" seçeneğini kullanarak lokasyon bilgilerini isteyebiliyor veya onların yolladıklarını görebiliyoruz.

Son olarak bu mesajlaşma, başta da belirttiğim gibi 3.0'ın bildirim özelliği sayesinde uygulama kapalıyken de gerçekleşebiliyor. Örneğin aşağıda mesajlardan ilki (location update - arkadaşımın güncel lokasyonu) iPod'la uğraşırken, diğeri de (location request - lokasyon talebi) cihazım kilitliyken geldi. Kilidi açınca güncel lokasyon bilgim arkadaşıma otomatik yollandı.



Eğer siz de bildirim özelliğini kullanarak arkadaşlarınıza lokasyon bilginizi yollamak isterseniz, HeyWay uygulamasını App Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

5 comments:

samsara dedi ki...

Teşekkürler Mustafa Bey İphone kullanıcıları için çok yararlı oluyorsunuz... Bu arada 3G S in tr fiyatının ne olacağını tahmin edebiliyor musunuz?

samsara dedi ki...

Teşekkürler Mustafa Bey İphone kullanıcıları için çok yararlı oluyorsunuz... Bu arada 3G S in tr fiyatının ne olacağını tahmin edebiliyor musunuz?

Devildo dedi ki...

Mustafa bey program güzelmiş ama benim ilgimi daha çok patrick çekti, o wallpaper ı nerden bulduğunuzu merak ediyorum :)

Mustafa Tan dedi ki...

@Devildo

SpongeBob Tickler :) Linki aşağıda paylaştım: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=300044873&mt=8

mert dedi ki...

aynı zamanda nickname yerine mesajımızı yazarak lokasyonla birlikte mesaj da gönderebiliyoruz...

t