17 Haziran 2009 Çarşamba

iPhone 3.0 Güncellemesi Resmen Yayınlandı

Apple'ın merakla beklenen ve daha evvel özelliklerini duyurduğumuz iPhone 3.0 yazılım güncellemesi az önce yayınlandı. Aşağıdaki adımları izleyerek siz de cihazınızı 3.0'a geçirebilirsiniz.

Fakat cihazını Türkiye'den (Turkcell, Vodafone, Teknosa, vs.) almayıp yurt dışından getirtenlere şimdilik 3.0 güncellemesi yapmalarını tavsiye etmiyoruz. Yurt dışından getirtilen cihazlar genelde Türkiye'deki SIM kartlarla çalışmadığından unlock işlemine ihtiyaç duymaktadırlar. Unlock işlemini yapan yazılımlar da genelde yeni güncellemelerden sonra yayınlanmaktadır. Bu yüzden aşağıdaki işlemleri şimdilik sadece Türkiye'den cihaz alan iPhone 3G sahiplerine öneriyoruz.

1) Öncelikle bilgisayarımızdaki iTunes'umuzun versiyonunun en az 8.2 olduğundan emin oluyoruz. Bu kontrolü de iTunes menüsünden "Help -> Check for Updates" seçeneğini kullanarak yapıyoruz. Eğer iTunes güncel değilse zaten güncellememiz için iTunes uyarıyor.


3.0 için gerekli güncel iTunes, istenirse bu link kullanılarak da indirilebiliyor.

2) iTunes'umuzu güncelledikten sonra iPhone'umuzu USB kablosu ile bilgiayarımıza bağlıyoruz ve cihazımızın senkronizasyonunu yaptığımız ana ekranda aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi Update veya Check for Update seçeneğine tıklıyoruz.

Muhtemelen iTunes, siz cihazınızı takar takmaz güncelleme ihtiyacı olduğunu farkedecek daha siz Update seçeneğine tıklamadan aşağıda ekran karşınıza gelecek.

3) Bu ekranda da "Download and Install" seçeneğine tıklayıp 3.0 yazılımın indirme ve ardından da yüklenmesi işlemini başlatıyoruz. İndirilecek dosyanın büyük olması ve aynı anda milyonlarca kullanıcının sunuculara yükleniyor olması nedeniyle muhtemelen bu işlem çok uzun (2-3 saat) sürebilir. Bu yüzden bilgisayarınızı ve internet bağlantınızı kapatmadan sabırla bekleyin. Ya da "Update" işlemini birkaç gün sonra yapın.

Bu arada cihazınızı sık sık senkronize etmiyorsanız işleme başlamadan evvel bir backup (yedek) almanızda fayda var. Update işlemi cihazınızdaki bilgileri silmez, bu yüzden Restore işlemi yapmadığınız sürece endişe etmenize gerek yok ama yine de tedbirli olmakta fayda var.

iPhone 3.0 İle İlgili Sık Sorulan Sorular başlıklı yazımızda da merak ettiğiniz bazı soruların cevabını bulabilirsiniz.

192 comments:

cediz dedi ki...

ipod touch 3.0 da çıkıt ama satın almamıza, indirmemize izin vermiyor.

Mustafa Tan dedi ki...

Hmm. iPod Touch'ım olmadığı için deneyemiyorum ama Apple önceliği iPhone'lara veriyor olabilir sunucularda yoğunluk problemi yaşanmaması için.

Adsız dedi ki...

Mustafa Bey,

Eminim şu an bahsetceğim konunun cevabını bekleyen çok kişi vardır! Geçen hafta 3.0 fw i yüklemiştim, şu anda yayınlanan sürümle geçen hafta ki sürüm aynı mı ! Çünkü update etmeme izin vermiyor, geçerli versiyonu kullanıyorsunuz diyor.
Cevap için şimdiden teşekkürler...

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Haklısınız. Bende de geçen hafta yüklediğimiz 3.0 GM Seed var bildiğim kadarı ile bir farkı yok şu an gelenle. Bu yüzden update gözükmüyor. Ama yine de araştırıyorum, fark var ise manuel indirip yükleriz :)

Unknown dedi ki...

paylasım için cok tesekkürler..

Adsız dedi ki...

Mustafa bey programı indirdim.fakat kurma işlemi sonunda içinde turkcell sim kart bulunan her zaman kullandığım iphona "iphone'u etkinleştirmek için PIN kilidi olmayan geçerli bir sim takın" mesajı veriyor. Daha ileriye gidemedim. pin kodunu giriyorum fakat cihazı etkinleştiremedim. Neden olabilir?

samuray dedi ki...

Merhabalar, öncelikle yazı için teşekkür ederim. Benim şöyle bir sorum olacak, iTunes üzerinden check for updates dedigimde, "This version of the iPhone software (2.2.1) is the current version" diyerek cihazın updated olduğunu söylüyor. iTunes ve bilgisayarı ayrı ayrı kapayıp tekrar çalıştırdım, iPhone'u bilgisayara birden fazla defa bağladım; fakat sonuç aynı. Türkiye'den aldığım cihazda herhangi bir jailbreak veya başka bir kırma işlemi uygulamadım. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir acaba? Şimdiden teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Bilgilendirmeleriniz icin tesekkurler

Adsız dedi ki...

merhaba ben biraz once yeni sürümüm yükledim. telefonum türkcell den alınma orjinaldir. yeni sürümü yükledim fakat telefonum açılmıyor. sim kilidi olmayan bir kart takın diyor sadece acil arama seçeneği var itunes a bağlandığımda ise" we could not complete your itunes store request,the network connection timed out. Make sure your network settings are correct and your network connection is active,then try again diye mesaj alıyorum.yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler...

Unknown dedi ki...

Merhaba mustafa tan bey butun kisiler muziklere vs ulasabildigimiz bolumu ben bulamadım acaba yardimci olurmusunuz simdiden tesekkurler

Adsız dedi ki...

ben yukluyordum hersey gusel gidiyordu ama birden kendi kendine hata verdi ve suanda ıtunes takmammı istiyor , takıyorum -4 flan eror diyor

Adsız dedi ki...

SUAN TELEFONUM ELİMDE DONDUM KALDIM YARDIMCI OLABİLİRMİ BİR ACABA ?

Mustafa Tan dedi ki...

Selam Samuray,

Bilgisayarındaki iTunes'un versiyonunu kontrol eder misin?

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar Arkadaşlar,

Sorunlarınıza cevap buldukça paylaşacağım. Lütfen cevap yazmadıklarım ilgilenmdiğimi düşünmesinler. Fakat her soruna çözüm üretemeyebilirim.

Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

EN SON SURUM VAR SUANDA

Unknown dedi ki...

slm. sim kart kilitlendi ne yapacaz???

Engin dedi ki...

Apple serverlari kitli. 219MB gelip sifirlanabiliyor. Bu isinizi gorur umarim. Iphone 3G


http://rapidshare.com/files/245642932/iPhone1_2_3.0_7A341_by_www.lizgecity.com.part1.rar
http://rapidshare.com/files/245646183/iPhone1_2_3.0_7A341_by_www.lizgecity.com.part2.rar
http://rapidshare.com/files/245647446/iPhone1_2_3.0_7A341_by_www.lizgecity.com.part3.rar

Unknown dedi ki...

biraz önce adsız olarak yorum yazmıştım telefonum açılmıyor. süpermiş bu versiyon :))

Adsız dedi ki...

suan ben sadece acil arama yapabiliyorum

şaka olmalı bu gercekten ıtunes store baglanamıyor :) cok ilginc gercekden

Unknown dedi ki...

ozan bende de aynı sorun var bu gece bize uyku yok anlaşılan

abdullah dedi ki...

sim kartı kilitli olan arkadaslar iphonunuzu tamamen kapatık tekrar acın sorun ortadan kalakacaktır sahsen ben oyle yaptım ve sonuc basarılı oldu sızde deneyın ve paylasın bızımle
3.0 ın ozellık shake ıpod ozellıgı cok super

Adsız dedi ki...

her türlü yüklemeyi yaptım fakat şu an telefonun ekranında itunesa bağlayın işareti war bilg. bağlı itunes açık telefonu görüyor fakat bilg ekranında we could not complete your itunes store request.The network connection timed out.make sure your network settings are connect and your network connection is active diyor ne yapmalıyım??

Adsız dedi ki...

evetyaa bu sorun herkezde demekki, kötü durum:((

Unknown dedi ki...

abdullah yardım için teşekkürler ama 5 kez kapatıp açtım herhalde hala bir değişiklik yok :(

Adsız dedi ki...

GERCEKDEN DÜNDEN BERİ BU UPDATE BEKLİYORUM VE MAKİNEMİ TURKCELDEN ALDIM ACIP KAPATIYORUM VE SORUN GENE AYNI


NE SANS ARKADASLAR MERAKDAN ÖLECEM CİDDEN

Adsız dedi ki...

suan ekranda cıkan itunes baglayın simgesi herkez bu sorun var sanırım

Adsız dedi ki...

bendede aynı durum var defalarca kapatıp açtım sadece acil arama yapabiliyorum. turkcell pin kartını geçerli sim kartı olarak kabul etmiyor

abdullah dedi ki...

ben diğer avea hattımın pın kodunu kaldırıp actım oyle deneyın hattınızın pın kodunu baska bır cıhazda kaldırıp deneyın olur ınsallah ben 2 sekıldede denedım 2 tane war bır babamda bır bende

Unknown dedi ki...

evet ozan problemimiz aynı inşallah çözümüde olur

Adsız dedi ki...

Boylesi bir haber hizi icin dogrusu tebrikler. Ben iki kere indirdim fakat en sonunda network connection timed out diye bir hata verip kapaniyor. Ne yapabilirim acaba? Allow simultanous download u iptal ettim ve firewall u da kapattim. Ama olmuyor. Simdiden saygilar tesekkurler

Adsız dedi ki...

Selamlar Mustafa bey.3.0 i az once kurdum bildirimler diye bise cikmadi?Sadece bendemi oldu,kimse yazmamis?bilginiz varsa yardimci olursaniz sevinirim.tesekkurler...

Adsız dedi ki...

erhan : ben aç kapa işe yaramadı 5 kere denedim :DD

Adsız dedi ki...

20:15 de 3.0 çıktı. Hemen yükledim. Şu an deniyorum. Şimdilik karşılaştığım tek sorun önceden home tuşuna 5-6 saniye basarak safari, hava durumu gibi uygulamaları zor kapatmayla kapatabilirken şimdi kapatmıyor. Uygulamadan ancak bas-bırak yaparak çıkabiliyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba
İyi akşamlar yüklemeyi yaptı ama
itunes e bağlanın diyor ara usb kablosu takılı pc ekranında itunes store ulaşılamıyor diyor makina kapalı kaldı :)
Teşekkürler şimdiden

abdullah dedi ki...

ewet bildirimler diye bırsey bendede cıkmadı ayarlarda oyle bır ayar yok

Unknown dedi ki...

Selam iPhone software 2.2.1 jailbreak yapılı olarak telefonumda mevcut. İphone 3.0 güncellemesini yapabilirmiyim? günceleme yaparsam jailbreak sayesinde kurduğum yazılımlar yüklenip çalışacak mı?
tekrardan jailbreak yapmam mı lazım? Jailbreak yapacaksam şayet 3.0 ı destekleyen jailbreak programı varmı ki?

Adsız dedi ki...

Bildirimler konusuna birisi acikilik getirecekmi lutfen ???

Adsız dedi ki...

ARKADASLAR OLDUUU



TEK YAPMANIZ GERKEN SUREKLİ TAKILI TUTUP BEKLEMENIZ 3 ,4 KERE ERORO VERDIKTEN SORA KENDI KENDINE AKTİVE EDIO VE ACILIOO SUAN ACILDII

abdullah dedi ki...

Bildirimler konusuna birisi acikilik getirecekmi lutfen ???

Unknown dedi ki...

ozan nasıl oldu biraz daha açıklarmısın itunesa bağlımı kaldı veya takıp çıkarttınmı sürekli neler yaptın?

Adsız dedi ki...

Abdullah kardes sadece ikimizde olmus heralde :)))bildirimler kayip !!!

abdullah dedi ki...

bence herkezde olmus diğer iphone dada aynı

Adsız dedi ki...

AYKUT ;

İLK HATTI CIKARTIP TAKTIM
SORA ACTIM TEKRARDAN
VE KABLOYU TAKTIM VE BİRDAHA AYNI SORUNU CIKARDI KARSIMA
VE BIRAZ DAHA BEKLEDİM

BİRDEN OLU VERDİ ,FAKAT IPHONE ICINE GIREMIYORUM KIİLİT OLMUS DURUMDA

Adsız dedi ki...

ben parolayıda kapttım yine olmadı yaaa

Adsız dedi ki...

ikimizden baska sikayet eden yok ?restoremi etsek ne yapsak ?

Adsız dedi ki...

bildirim derken arkadaslar ??

abdullah dedi ki...

arkadaslar herkesın ayarlarda bildirimler diye bir uygulama varmı ana sayfada anlatıldıgı gıbı

Unknown dedi ki...

ben daha telefonu açamadımki bildirimlere bakim :)))

abdullah dedi ki...

mustafa tan bey burdamısınız anlattıgınız bıldırımler yok su anda kımsede

Adsız dedi ki...

hattı cıkartıp takın tel kendısı aktıve edicek cunku , bi deneyin isterseniz..

Adsız dedi ki...

Apple in sitesinde 3.0 la gelen yenilikler arasinda hic push notification dan bahsetmemis ???Arkadaslar baska Bildirimler de sorun yasayan varmi ???

Unknown dedi ki...

ben hattı çıkarıp taktım ama bir değişiklik yok

Adsız dedi ki...

arkaaşlar benimkide oldu şöyle yaptım ıphone kablosu takılıyken bir kaç defa itunes de itunes store basıp sonra tekrar devıces re telefon simgesinin üstüne bastım.sorun apple sitesinin yoğunluğundan dolayı cihazın etkinleştirilememsi herhalde

ufuk

Adsız dedi ki...

http://www.iphoneturkey.biz/ e gir ana sayfayi asagi indir gorursun bildirimlerin ne oldugunu ,push notification ingilizcesi !!!

abdullah dedi ki...

apple sitesinden türk ingilizcesiyle anladıgıma gore bıldırımler uygulama associated press diye bir app yada muadili app lerle active oluyormus

Adsız dedi ki...

erhan : ben itunese bağlı bekliyorum biraz bekleyince network gibi bi pencere çıktı okumadan tıkladım hemen ama beklemek gerekiyo galiba, ama bekleyemicem heralde

Adsız dedi ki...

Abdullah kardes sen nerden okuduysan bana link i atsana bende bi okim ben ingilterden yaziorum.Ben de bakim sonra yazarim sana ...

Unknown dedi ki...

sonunda oldu arkadaşlar itunesa gire çıka oldu.hadi herkese hayırlı olsun

abdullah dedi ki...

http://www.apple.com/iphone/how-to/index.html#settings.notifications al kardes

Adsız dedi ki...

erhan : evet arkadaşlar sorun çözüldü :
sadece ı tunese bağlı bekleyin biraz, herkese iyi akşamlar hayırlı olsun:))

Adsız dedi ki...

Severların açılmasını daha ne kadar bekleriz sizce?

Adsız dedi ki...

Simdi buldum.Ok sorunu anladim dioki
Bu ayar App store dan push notification(Bildirimler) servisini kullanan bi uygulama yuklediginde gorunur dio.eyw...

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Bildirimler, bildirim kullanan herhangi bir uygulama yüklemeden çıkmaz. Yakında bu tip uygulamalar çıkacak o zaman göreceksiniz.

Şu an Apple'ın sunucuları yazıda da belirttiğimiz üzere kitlenmiş durumda bu yüzden aktivasyon sorunu yaşanıyor.

abdullah dedi ki...

herkeze kolay gelsin ben şimdilik bütün sorunlarımı hallettim yeni şeyler çıktımı paylaşicam adminlere teşekkürler böyle bir site yaptıkları içim :::D

Engin dedi ki...

Arkadaslar Server larin oldugu ABD de bile suanda problem yasiyoruz. Nedemis atalarimiz sabreden dervis muradina ermis. Sabirdan baska careniz yok suanda.

Serkancankaya dedi ki...

Selam,

Update yaparken lütfen sabırlı olun. Bırakın cihaz i-tunes üzerinden bütün yüklemeleri tamamlasın. Zaten gereken herşeyi kendisi yapıyor. Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

İndirebildim ama telefona yükleyemiyorum problem var :(

samuray dedi ki...

Mustafa Bey, yardımınız için çok teşekkür ediyorum. iTunes updateini yaptiktan sonra şu anda 3.0 updateini yüklüyorum. Tekrar teşekkürler

CY dedi ki...

serverdan onay aldim bakalim nolucak yukluyor simdi

Serkancankaya dedi ki...

Selam arkadaşlar;

Bütün yüklemeler tamamlandıktan sonra sim kilidi hatası verenlerden pin kodu istiyor, pin kodunu girin ve 3-4 dk. bekleyin. Acil aramalar yazısı çıktıktan sonra bir kaç dk daha bekleyin. Daha sonra pc deki i-tunes birkez kapatıp açın. Yine bir kaç dk bekledikten sonra cihazda iphone etkinleştirildi uyarısını alacaksınız. Hayırlı olsun.

Adsız dedi ki...

Bugün server2dan onay alabilir miyim sizce, yarını mı beklesem?

Serkan dedi ki...

Selam;

Serverlar yoğun ama yinede onay veriyor.

ozgur dedi ki...

"...the activation server is temporarily unavaible." Demek ki server yoğun ama bir türlü sıra gelmiyor.Siz üst üste çok kez mi denediniz?

Serkan dedi ki...

Hayır, sim kartının pin kodunu girdikten sonra bir kaç dk bekledim ve daha sonra i-tunes birkez kapatıp açtım 2 dk sonra etkinleştirildi uyarısı geldi.

CY dedi ki...

Bütün yüklemeler tamamlandıktan sonra sim kilidi hatası verenlerden pin kodu istiyor, pin kodunu girin ve 3-4 dk. bekleyin. Acil aramalar yazısı çıktıktan sonra bir kaç dk daha bekleyin. Daha sonra pc deki i-tunes birkez kapatıp açın. Yine bir kaç dk bekledikten sonra cihazda iphone etkinleştirildi uyarısını alacaksınız. aynen benimkide bu sekilde oldu.turkcellden almistim telefonu

Adsız dedi ki...

Arkadaslar sim kartınızı baska bi telefona takıp pin kodunu kapatın sonra geri iphone takın ondan sonra iphone u bilgisayara baglayın aktive işlemi hemen gercekleşiyor kolay gelsin

Berkay dedi ki...

activation server temporarly not working please try again later... ne bu ya

Serkan dedi ki...

CY çok doğru..

ozgur dedi ki...

Ben 3.0'ı download ettim ama bir türlü update olmuyor!

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

sanırım suanda asırı yogunluk var ve bu yuzden update yapılamıyor

Berkay dedi ki...

yarın düzelir umarım.. ama kitleniyorsa falan tırstım. uğraşmak istemiyorum

ozgur dedi ki...

Sanki Eurovision Şarkı Yarışması'ndayız da bütün dünya oy gönderiyor!! iPhone'a yazılım yüklüyoruz kardeşim!! :D

Unknown dedi ki...

ilerleyen saatlerde duzelir diye dusunuyorum dunyada ne kadar cok iPhone'cu varmıs =)

Unknown dedi ki...

iphone açıkken güncelleme yapıyordum server hatası veriyordu kapattm itunes e öyle bağlandı ve sever hatasını geçti kuruyor şuan

ozgur dedi ki...

kapalıyken nasıl kuruluyor:D?Kapatıp açtınız mı?

Serkan dedi ki...

Arkadaşlar nasıl aktif hale geldiğini sizinle paylaştım. Hata alanlar lütfen denesinler ve sonucun başarılı olduğunu görecekler. İyi geceler.

Adsız dedi ki...

Öncelikle bilgiler mükemmel teşekkür ederim bunun için...yalnız 2.2.1 sürümündede aynı sorunlar olmus az önce arastırdım ''...network connection timeout''hatası. suan aynı sorun bende de var yaklasık 5 kere denemişimdir indirmeyi...Bunu halleden bi arkadaşımız yok mu ya evden giriorum çıldırmak üzreyim pcyide iphoneuda parçalıcam yoksa :D denemediğim yol kalmadı yok mu bunun kesin bir çözümü ?? şimdiden sagolunn

Unknown dedi ki...

itunes e kapalıyeken bağla usb yi ve bekle açıyor o zaten sim sorarsa girin bende öyke oldu ve sorun yok az kaldı bitiyor

Unknown dedi ki...

yehaaaaaaa complate

ozgur dedi ki...

@strafe
Yardımın için sağol. Fakat denedim yine işe yaramadı. Senin işin şans ile olmuş :D. Bekleyecook artık :D!

hghg dedi ki...

ben güncellemeyi yükledim ama acayip bir sorunum var ;
App store ayarlara baktığımda TR hesabım gözükmesine rağmen herhangi bir yükleme yapmaya kalktığımda ABD hesabım ve onun şifresi önüme çıkıyor ve de kesinlikle yükleyemiyorum...
itunes da da TR hesabım gözüküyor ama aşamayınca takılıyor insan...

Başına gelen arkadaş var mı ?
Yardımcı olabilecek ?
Hüseyin Gündüz

CY dedi ki...

selam push notifiation icin ayar menusunde bildirimler sekmesi yok.bu ozellik gecerli degil mi?

Kartal Tüyü dedi ki...

arkadaşlar bendede türkcellden aldığım kontratlı iphone var sorunsuz bi şekilde update edildi çalıştı sim etkinleştirme için kısa bir süre bekledi ve sim etkinleştirildi mesajı aldıkdan sonra kullanmaya başladım. buraya kadar hersey güzelve normaldi;fakat mustafa bey bunu size sormak istedim internet paylaşımını kullanıyordum ki wi-fi den de kullanmayı denemek için hücresel veri ağı apn ismini değiştirip internet paylaşım ını açtım, hem kullandım hemde kullanım alanındaki gelen giden veri kısmını kontrol edip edge den mi gidiyor diye kontrol ettim. sonuç başarılı görünüyordu wi-fi den baglanmıştım edge den gitmiyor görünüyordu. ancak, normale aldıkdan sonra (apn ismini tekrar internet yapıp edge bağlantıyı açtım) birden internet paylaşımı yazan bölüm kapandı artık seçenekler arasında böyle bir şık yok , açtım kapadım olmadı yardım lütfen :S

Mustafa Tan dedi ki...

@mRcARiZMa

İnternet Paylaşımı (Tethering) Wi-Fi üzerinden çalışmaz sadece EDGE veya 3G üzerinden çalışır.

Yaşadığınız sorunu düzeltmek için Ağ (Network) ayarlarını sıfırlamınız (reset) gerekiyor. Bunun için Ayarlar -> Genel -> Ağ -> Hücresel Veri menüsünün en altında yer alan "Ayarları Sıfırlar" seçeneğine tıklayın.

Serkan dedi ki...

Tekrar Selam;

Bluetooth ile ilgili bazı sorular geldi.Hala veri transferi yapılamıyor. Bilginize. Bunların yanı sıra "the activation server is temporarily unavaible" hatasını alanlar tekrardan denesinler ve diğer yazdığımız açıklamaları takip edebilirler. Yoğunluk bazlı bir hatadır ve geçicidir. Tr hesabıyla ilgili olarak ise i-tunes en alt bölümünde my store bölümünü turkey seçerseniz sorun düzeliyor. İyi geceler.

Adsız dedi ki...

Yaa bi allahın kulu bilmio mu ''network connection timeout!'' hatasıını yaa lütfen bi yardım edin yalvarıyorum yani!

Kartal Tüyü dedi ki...

çok teşekkürler mustafa bey sorun düzeldi baya bi endişeye kapılmıştım . tekrar teşekkkürler

h4q0 dedi ki...

yükleyemeyen arkadaşlar bu yazıyı iyi okuyun, rahat 10 kere denedim en sonunda şunu yaptım ve oldu:
ilk önce iPhone u kapatın sim kartı çıkartın ve telefon kapalı iTunes açık dursun. telefon kapalıyken usb yi takın sim kart telefonda olmicak..
bunu deneyin olur inş.. ben yaptm oldu..

ozgur dedi ki...

Bunların pek bir tekniği olduğunu düşünmüyorum. Şansınıza server boşalmıştır, o zaman girmişsinizdir sizde.

Hüseyin aşcı dedi ki...

arkadaslar bir kisi bile tamam duzgun bir sekilde calisiyor dememis.o zaman bu versiyon hatali.korkumdan yukleyemiyorum benimkide kitlenecek diye.gercekten yukleyip versiyonun hata vermeden ve gercekten ne gibi ozelliklerin degistigini yazsin lutfen.paylasimlariniz icin tesekkurler.

ozgur dedi ki...

Versiyonun hatalı olmamasının en büyük kanıtı Mustafa beydir :D, emin olun. Biz yüklemeyi düzgün olarak beceremiyoruz o yüzden.

Serkan dedi ki...

''network connection timeout! ağ bağlantısının zaman aşımı hatasıdır. Bunun çözümü olarak cihaz ile pc arasındaki bağlantıyı keserek hem pc ye restart hemde modeme restart atarak ip yenileyin. Daha sonra tekrardan cihazı pc ye usb ile bağlayığ update sorunsuz başlayabilirsiniz. Biraz önce denendi ve sonuç başarılı. Bilginize.

Adsız dedi ki...

Merhaba

Herkese iyi akşamlar

Ben yükledim ve sorunsuz çalışmakta ,
ana ekranı sağa çektiğinizde arama bölümü geliyor , ses kaydı çalışıyor , kopyala yapıştır çalışıyor , mms , rehberden kayıt gönderme fotoğtaf paylaşımı çalışıyor , mesajları ilet yeda tek mesaj silme çalışıyor , birazdan internet paylaşımını deneyeceğim bir o kaldı ,

Musatafa Bey e çok teşeküür ederim ilgisinden ve paylaşımından dolayı

Kartal Tüyü dedi ki...

arkadaşlar bende gayet düzgün çalışıyor sadece kendi kendime deneyip bozduğum bi durum oldu saolsun mustafa beyin yardımı ile tekrar sorunsuz hale geldi bence gayet güzel kopyala yapıştır çok pratik mms gönderimi harika, ses kaydı yapıp bunu mms veya mail ile gönderiyorsunuz, internet paylaşımı zaten harika :) sorunsuz bağlanıyor şimdilik 500 kbit/s bağlanıyor biraz yavaş gelebilir ama 3g başladıkdan sonra kimsenin adsl e mahkum kalacağını sanmıyorum şimdilik denediklerim bunlar inşallah kullandıkça daha da memnun kalacağız.

Adsız dedi ki...

Tekrar Selam

Ben video kaydıda olacak sanıyordum onu göremedim sanırım aklımda yalnış kalmış

ozgur dedi ki...

Ahhh ahhh. Serverlar bir boşalsa...

Kartal Tüyü dedi ki...

bu iphone u çalkalayınca karıştırmakdan bahsediliyordu ama nasıl oluyor bilen varmı:)?

Serkan dedi ki...

İpod şarkı listesine girin ve telefonu sallayın şarkı değişiyor.

MrT dedi ki...

selam

ipod da müzik dinlerken sallarsanız müzik değişiyor

Mustafa Tan dedi ki...

@mRcARiZMa

iPod'da müzik dinlerken çalkalayın, rastgele başka bir şarkıya geçecek.

Berkay dedi ki...

h4q0 eyvallah... aynen soyledigin gibi yaptım oldu ...

Kartal Tüyü dedi ki...

hahah süper ya çalkala şarkı değişiyor :) teşekkürler....

Unknown dedi ki...

Back Up Tavsiyesi
Mustafa beyin i phone u update etmeden önce back up yapın tavsiyesine uymanızı öneririm çünkü benim makine durup dururken update esnasında takıldı ve restore yapmak zorunda kaldım.

ozgur dedi ki...

yaaa bende de SIM sorunu oldu bana yardım edebilir misiniz? Hata yok diyordum o kadar şimdi benim başıma geldi =(

MrT dedi ki...

Selam

En çok beklediğim bu int paylaşımıydı artık heryerden int e girebilirim oda sorunsuz çalıştı

Kartal Tüyü dedi ki...

Sim karti cikartip tekrar takin arkadaslar bende duzeldi

ozgur dedi ki...

Ah tamam sonunda oldu. Aynı sorunu yaşayan varsa, telefonu kapatıp açsın, yine aynı palavra çıkacak SIM etkinleştirilmedi diye. Tamam'a basıp şifreyi girsin. Bir süre sonra iPhone etkinleştirildi diyecek ve TADAA :D!

h4q0 dedi ki...

şimdide ben önceden satın aldığım uygulamalarda dahil hiç bi uygulamayı açamıyorum bilgisi olan yardm edermi..

Adsız dedi ki...

Arkadaslar ben hic versiyon yuklemedim.aldigimda 2.2.1 idi itunesten nasil yukleniyor.anlatirsaniz cok sevinirim.

ozgur dedi ki...

Ben bir şey fark ettim. Kamera'da önceki fotoğrafları çekmek için kullandığımız düğme siyah bir kareye dönmüş. Nedir bu?

Adsız dedi ki...

sorunsuzca yüklendi,sadece biraz sabır =)

h4q0 dedi ki...

3.0 ı yükledikten sonra uygulamaları açamayan olursa uygulamaları silip yeniden yüklesin düzeliyor..

Ahmeti dedi ki...

Arkadaslar sorun hala cozlmedi ya:S 20.00dannberi yukleme yapiorum.. Tamm indirmenin sonuna geliyor " the problem vs vs iphone.network connection timeout vs vs...pc'den tutun modeme kadar reset attim yani yapmadgm sey kalmadi lutfen yardimedin yaa :S oturup aglicam walla smdi :S yalvaririmmm :S

gorgonzol4 dedi ki...

10 dolar vermek istemeyen 1. nesil ipod touch sahipleri için geliyor :

http://www.megaupload.com/?d=C2PRNTFK

Adsız dedi ki...

selam coook yavas yukluyor bu ya.daha sonra yuklemek istesek para odeyecekmiyiz
Tesekkurler

Ergin dedi ki...

Arkadaşlar telefon kitlendi ne yapacam şimdi demenize gerek yok,sim cardı çıkartıp tekrar takmanızada.Sadece telefona takılı usb yi çıkarıp 10 sn ye bekleyiğ tekrar takın ve pin numaranızı girin.Hepsi bu kadar.Ekstradan birşeyler deneyip macera aramanıza gerek yok :D

kemal dedi ki...

timeout hatasına bir çözüm lütfen arkadaşlar çoğu kişide aynı sorun lütfen yardımm edinn :S:S

Adsız dedi ki...

Arkadaslar siz napiyorsunuz yahu dun gece 12 gibi basladim yuklemeye yarim saatte yuklendi telefona kendi kurdu , kurulumda heycan yapmayin ellemeyin telefona , kurulumdan sonra restore da yaptim hic bir sorum yok .

Adsız dedi ki...

Bilgilendirme metniniz için çok teşekkürler. Biraz önce iphone'uma 3,0 kurmaya başladım 230 mb dosyayı çok kısa bir sürede indirdim ve telefona yükleme işleminde yaklaşık 30 dakikadır bekliyorum, telefonun ekranında apple logosu ve altındaki ince barın tamamı beyaz olmaasına ragmen bekletiyor. Bu bekleme süresi normalmidir. ?

malikc46 dedi ki...

mustafa bey bluetooth ile cep telefonları arasında veri alış verişi yapılabilecek mi diye soracaktım?

Degenerating neuron dedi ki...

Ben çok kolay bir şekilde iPhonumu 3.0 a yükselttim.Genel olarak güzel ama App Store eskiden türkçeydi ama şimdi ingilizce olmuş.Copy Paste kolay ama alışmak lazzım.Ben update ederken hiç sorun çıkarmadı .Mms denedim ve gayet güzel gitti.Telefon kendini ayarlıyo mms için zaten.Arama çubukları ve ana arama ekranı çok faydalı olmuş bence.Ses kaydı çok çok iyi olmasa da başarılı.

Adsız dedi ki...

iyi günler.Ben download&install yaptım fakat cihazıma bağladığım zaman pc aygıtı tanımıyor disket istiyor.itunes da haliyle cihazımı görmüyor ne yapmam lazım?

Degenerating neuron dedi ki...

Sayın Özgür Bey, Çektiğiniz resimlerin önizlemesini orda göreebiliyorsunuz ayrıca ordan fotoğraflar bölümüne ulaşıyorsunuz.

Degenerating neuron dedi ki...

Dün 20:30 saatinden önce update başlamadı buyüzden this is current version diyordu saat 8.30 gibi apple sitesinden duyuru yaptı ve update availeble dedi bu saaten itibaaren güncelleme işlemi başladı .bilgilerinize.

Degenerating neuron dedi ki...

iyi günler cihaz çalışmaya ve menüyü görmeye başladınız mı? Pin kodu girdiniz mi? Usb kablosunu bilgisayardan çıkarıp 10 sn bekleyip tekrar takın.

Adsız dedi ki...

hayır cihazımda usb resmi ve itunes cd resmi var başka birşey olmuyor.usbyi çıkarım tekrar taktığımda pc yeni donanıma geçiyor.ama cd yi istiyor bu cd aldığımız zaman kutudan çıkan cd mi?

Adsız dedi ki...

iphone 3G update den sonra biraz yavaşladı gibi
3G S cıksa bian önce..

Ergin dedi ki...

Arkadaşlar benim daha farklı bir sorum olacak.Kendi telefonuma gayet güzel bir şekilde 3.0 ı yükledim.Peki kız arkadaşımın telefonunda 3.0 yüklemek için apple sitesinden tekrar bu 230 mb lık dosyayı tekrar indirmem mi gerekiyor.Yoksa hali hazırda indirdiğim update dosyasını kullanabilyormuyum ?

Unknown dedi ki...

mustafa bey merhaba,

itunes u kullandığım bilgisayrda interneti kullanamadığım için yeni versiyonu indiremiyorum. şirket bilgisayarından yeni versiyonu indirmek istiyorum ancak itunes bunda yok ve verilerimimn hepsi diğer masaüstü bilgisayarda. indirebileceğim bir link var mı acaba orjinal 3.0 versiyonu?

Adsız dedi ki...

mustafa bey cihazımı kullanamıyorum yardımlarını bekliyorum.teşekkürler.

Adsız dedi ki...

selamlar
kimse bahsetmemiş ama şöyle bir problem gördüm. spotlight arama ekranında telefonunuzdan silmiş olduğunuz mailler hala duruyor olarak görünüyor ve tekrar girip okuyabiliyorsunuz?? bunu engellemenin bir yolu var mıdır? fahri

Hilmi dedi ki...

Vodafone kullanıcısıyım. MMS hata verip duruyor. Ne yapmak lazım?
Hilmi

malikc46 dedi ki...

ben MSN acıyorum ve cıktıktan sonra geri planda msj yolluyorum ıleti işareti gelmiyor ne yapmam gerek telefonun turkcell kontratlı

Adsız dedi ki...

Arkadaşalr benim sorum şu şimdi bir mailden şöyle 60 kelimelik bir metin copy ettim msjlara paste ettim gönder dedim yanında ünlem çıktı gönderilemiyor dedi ama yarısını gönderdi acaba yazılımsal bir sorunmu bu fikri olan varmı?

Unknown dedi ki...

Verdiğiniz bilgiler sayesinde iphone uzmanı olduk, sabah gelir gelmez ilk önce sitenizi kontrol ediyorum yeni bir yazı varmı diye. emeğiniz için teşekkür ederim. Yalnız bir sorum olucak, telefonla konuşurken konuşmamızı kaydedecğimiz ses kayıt uygulaması appstore'da mevcutmu veya 3.0 versiyonundaki ses kayıt bu işi görüyormu ?

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Iphone 3.0 i sorunsuz kurdum yalniz mms atamiyom turkcell uzerinden bu sorunla karsilasan varmi acaba? Cozum onerisi olan

Adsız dedi ki...

güncelleme sonrası, improved calender olarak bahsedilen yenilik bende olmadı takvim aynen eski sürümdeki gibi kaldı.
Eksik birşeyler mi var acaba?

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar ya bu güncelleme sonrası bildirimler diye bir menü geldimi ayarlar kısmına bende yok nedense

Adsız dedi ki...

sayın adem bey;

sizinle aynı kanıdayım, uzun yani abartılmıs satır sayısı yapıldığı zamn mesaj gitmemektedir..

nedeni suanda bılmıyorum ama bu cok kötu bırsey yanı once bir metni sora bir metnimi yapacagız ( COPY PASTE GETİRDİK SİZDE UZUN YAZMAYI VERİN DIYOR BARİZ APPLE :)) )

Adsız dedi ki...

Bİldiriler konusunda su ;

mısal ben face eklentisi yukledım zaten en allta face bildirimi cıkıyor , yada turkcel super lig eklentisi yaptıgınız zamn oluyor , bi önceki versiyondada vardı ama birazda eklentiyle ilgili yada İPHONE alakalı bende sorun falan yok TURKCELL'den aldım ben garantili sizin dediginiz sorunlar yok


Tek gusel yani resimleri silerken tek tek silmiyorum secıyoruzz "tik" seklinde..

Unknown dedi ki...

Mustafa bey selamlar,
bir konu kafama takıldı resimlerle anlatmış olduğunuz ayarlar bölümündeki AP özelliği,push noti.özelliğini göremiyorum güncellemeyi sorunsuz bir şekilde yaptım
sizce sorun nedir bilgi veriseniz sevinirim.
iyi çalışmalar dilerim.

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar Tolga Bey,

Push Notification (Bildirim) özelliğini kullanan bir uygulama yüklediğiniz zaman çıkacak Ayarlar menüsünde.

Henüz bu tip uygulamalar daha çıkmadı App Store'a.

Fulya dedi ki...

iyi günler mustafa bey benimde bir sorum olucak.. bütün yüklemeleri yaptım fakat mms gönderip alamıorum nedeni ne olabilir acaba?

Adsız dedi ki...

MMS AYARLARINIZ YAPILMISMI ? Kontrol ettinizmi ?

cediz dedi ki...

biliyorum burası ipod touch forumu değil ama az önce bilkoma yaptığım şikayet sonucu bana mail yolladılar. ben ilk yorumun sahibiyim.
"Sayın Kullanıcımız,

Apple'dan biraz önce bir bilgi aldık. Bunu sizinle paymlaşmak isteriz. 3.0 yazılımını indirmek istediğiniz aldığınız mesajla ilgili Apple haberdar. Apple bunun kendi sistemlerinden kaynaklanan bir hata olduğunu bildirdi. Sorun üzerinde çalışıyorlarmış. Ancak ne zaman çözebileceklerine dair net bir bilgi veremiyorlar.

Saygılarımızla,"

şu an halen ipod touch 3.0 indirilemiyor. umarım yakında düzelir. belki birinin işine yarar diye yazdım.

fulya dedi ki...

evet hepsi yapılı hatta turkcelli de aradım bana sadece iphone larda mms özelliği war apple iphone da yok dedi bende söledikleri saçma iphone ztn apple ın dedm fakat bi çözum bulamadılar=)

Adsız dedi ki...

yazık turkcell cahıl ınsanlarıda yanında calıştırmaya başladı , yada apple sadece ELMA sananlar var sanırım..

ben sımdi denedim yolladım , kontörunuzmu yetersiz acaba ?

fulya dedi ki...

hayır telefonum hatlı. resimi gönderir gibi gösterio fakat yanında küçük kırmızı bi ünlem işareti çıkıyo.ona tıklayınca mms gönderilemedi tekrar deneyin dio telefonu açıp kapadımda kaç kere fakat hiç bişey olmadı=(

ozgur dedi ki...

Adsız dedi ki...
Arkadaşalr benim sorum şu şimdi bir mailden şöyle 60 kelimelik bir metin copy ettim msjlara paste ettim gönder dedim yanında ünlem çıktı gönderilemiyor dedi ama yarısını gönderdi acaba yazılımsal bir sorunmu bu fikri olan varmı?

18 Haziran 2009 Perşembe 12:05

Mesajınız iki veya daha fazla SMS olarak gönderildi büyük bir olasılıkla. Eğer kontörlü hattınız varsa yeterli kontörünüz oldugundan emin misiniz? İlk mesaja kontörünüz yetmiş, ikinci mesaja yetmemiş olabilir.

Adsız dedi ki...

özgurun dedigi sey dogur, bende aynı sorunla karsı karsıyayım , uzun bir metin mesaj olarak atamaıyorz ne yazıkki

ozgur dedi ki...

Bu arada otomatik düzeltme Türkçeleştirilmiş. Türkçe karakterleri normal olarak yazdığımızda hemen düzeltiyor. Yalnız Turkce'yi Türkçe değilde Türkce olarak düzeltiyor.

fulya dedi ki...

mms gönderememe sorununu bir tek ben yaşıyorum snrm:S

MEHMET dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

IYI AKŞAMLAR

YÜKLEMEYİ BAŞARAMDIM. SONUNA KADAR YÜKLENİYOR. VE CONNECTION TIMED AUT DIYE BIR HATA VERIYOR. 10 SEFER OLDU SANIRIM. NAAPMALIYIM BILEMEDIM..

Adsız dedi ki...

ya tüm sorunları anladım ama sürekli hat gidiyor.

Adsız dedi ki...

Abi bu ne yaaa... ben mi çok şanslıyım yoksa siz mi yanlış şeyler yapıyorsunuz anlamadım. yükledik hiç sorunsuz... etkinleşmesi için pimi tabiki soracak... zaten bitirirken restart et diyor! çıkar usb'yi tak tekrar iem numarasını bir görsün nerdensin kimlerdensin bir bulsun hemen etkinleştiriyor...

Ahmeti dedi ki...

Timed out hatasina bir cozum yok mu arkadaslarr?? Geceden beri lutfennn yardimcii olacak birisi yok mu ?? :S

ozgur dedi ki...

Timeout hatasına çözüm(Serkan bey'den alıntı)

''network connection timeout! ağ bağlantısının zaman aşımı hatasıdır. Bunun çözümü olarak cihaz ile pc arasındaki bağlantıyı keserek hem pc ye restart hemde modeme restart atarak ip yenileyin. Daha sonra tekrardan cihazı pc ye usb ile bağlayığ update sorunsuz başlayabilirsiniz. Biraz önce denendi ve sonuç başarılı. Bilginize."

Serkan dedi ki...

Selam;

Alıntılar çok doğru:)

İyi akşamlar.

Tolga dedi ki...

Merhaba,

Benim sorum 3.0 ile birlikte gelen iphone'u modem olarak kullanmakla ilgili. Kurulumda hiç bir sorun yaşamadım bu arada

Turkcell i arayıp sordum, modem olarak PC den bağlandığımda 3GB lık ücretsiz internet bağlantımdan faydalanarak laptop umdan internete çıkış yapabilir miyim diye. Kesi bir şey söyleyemediler, deiler ki: "Sadece iphone safari üzerinden kullanmanızı öneririz, modem ile kullanmanızdan ayrıca ücret kesilebilir garanti veremiyoruz ! Bir deneyin sonra faturanıza bakın bir ay sonra yansımış mı "Nasıl yuvarlak bir cevap bu anlamadım. Bu konuda kesin bilgisi olan var mı? İnternete yine modem de olsa iphone üzerinden çıkacağım için bir şey fark etmemeli diye düşünüyorum, yanılıyor muyum?
Teşekkürler

Tolga

Adsız dedi ki...

Merhabalar ;

"There was a problem downloading the software for the iPhone'iPhone'.The network connection timed out."
adlı bir sorunla karşı karşıyayım. Güncellemeyi indiriyorum fakat en sonunda 230 MB tam bittiğinde bu error u veriyor. Mecburen güncellemeyi tekrar indiriyorum ama yine aynı sorunla karşılayorum. Şimdiden yardımlar için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

iPhone'dan direk baglantiyla, modem olarak kullanarak Edge uzerinden baglantida ucret olarak bir fark yoktur.

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Bu yazı yeteri kadar yorum aldığı için okunması iyice zorlaştı. Son bir günden merak edilen sorulardan ve cevaplardan oluşan yeni bir yazı yayınladım. Hala sorusu olanlar "iPhone 3.0 İle İlgili Sık Sorulan Sorular" başlıklı yazımıza yorum girebilirler.

BoRa dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mehmet dedi ki...

iphone 2g : http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-6580.20090617.XsP76/iPhone1,1_3.0_7A341_Restore.ipsw

iphone 3g : http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iPhone/061-6578.20090617.VfgtU/iPhone1,2_3.0_7A341_Restore.ipsw

CONNECTION TIME OUT HATASI ALAN ARKADAŞLAR! Bu iki linkden 3.0'ı indirebilirsiniz sabit diske kaydedin.iTunes 8.2'yi yükledikten sonra "Update" düğmesine klavyedeki "shift" basılıyken tıklayın.Çıkacak pencereden indirdiğiniz dosyayı gösterin.10dk içinde update bitecektir.Kolay gelsin.

-Denenmiş, orjinal ve sorunsuzdur,linkler apple.com'dandır bakarsanız-

Unknown dedi ki...

Slm Ben Yurt Disi Kullanicisiyimm yeni versiyonu yukledim ama sadece sesli notlar ve msj ozellikleri birde hizli arama gibi secenekler geldi diger anlattiklari seceneklerin hicbiri gelmedi anlatildigi gibi sorun neden kaynaklana bilirr

Emrecan dedi ki...

arkadaşlar ben rancor adli arkadaşın verdiği linkten indirip kurdum linki 5 dk da indirdi telefona 5 dkda attı etkinleştirme problemi felan hiç olmadı cihaz 3.0 olarak açtı kendini direk bkelemek istemeyenler manuel yüklesin

Çağrı dedi ki...

Rancor ben senin verdiğin linkten indirdim ancak shift update'e bastığım zaman açılan pencere dosyayı görmüyor ya da dosyalar için aradığınız eşleştirme yok diyor...
Nasıl yüklediğini shift + update olayından sonra ayrıntılı olarak anlatabilir misin?

Adsız dedi ki...

Merhaba

iPhone'numun operatör isminin yanında sürekLi " E " işareti var ve ben hiç yere girmeden kontör gidiyor...E işaretini anLamı nedir? Onu ordan nasıL kaLdırabiLirim...cevabınız için şimdiden teşekkürLer..

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

EDGE bağlantınız açık olduğu için Wi-Fi yokken operatörünüz üzerinden internete çıkıyorsunuz.

Detaylı bilgiyi bu linkten alabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Mustafa Bey çok sağoLun fakat E işareti haLa gitmedi...

ömer dedi ki...

selamlar dün gece kayıtsız olarak kullandığım apple iphone 3g ye yükledim 3.0 versiyonunu cihazım yurtdışından gelmeydi fakat turkcell hattı ile kullanıyodum bunu yükledikten sonra hiç açılmıyo menü sadece acil arama çıkıyo lütfen yardım edim omeroruc000@hotmail.com

Adsız dedi ki...

3.0 Güncellemesi için update dediğimde ıtunes bana no connect şeklinde bir uyarı veriyor tekrar tekrar kurmama ramen bu hatadan kurtulamadım 8.2 versiyonunu kullanıyorum bu konuda yardımızı rica ediyorum

Adsız dedi ki...

merhaba benim iphone amerikadan aldım bilmeden update ettim 3.0 versıonu ama telim acılmıyoo acil carı fiyo sureklı sabahtan beri yapmadıgım kalmadı eski halini istiyorum ben yerin dibine batsın 3.00 nasıl yapıcam bı yardım edin krıcam yoksa bu aletı

Unknown dedi ki...

selamlar
ben abd de yasiyorum dolayisiyla 3.0m versiyonu yuklu telimde,
tr ye temelli donus yapiyorum turkcell hattim olacak bunu kirmak icin ne yapmam gerek?
turbo sim mmi almaliyim acaba?>

tesekkur ederim..

Adsız dedi ki...

seLamLar

Wi-Fi iLe internete girmek için kontör gerekLimi yoksa Laptop gibi internete bağLanıLyor
TeşekkürLer.

e12345 dedi ki...

selam bende turbo sim var iphone u yutdısından aldım 3.0 update etsem bu sim kartı okumamazlık edermi edersede turbo sim bu işi çözermi lütfen yardım edin bikere update ettim 2 ay telefoncuda kaldı telefon sım kartı okumuo diye bide update ettiğimde itunes e de bağlanamıodum LÜTFEN YARDIM EDİN

Unknown dedi ki...

Mustafa Bey
benim iphonemda jaılbreak yapılarak 1.1.4 versiyon yüklü şuan bende 3.0 gecebılırmıyım ama iphonem 3g değil olurmu

baran dedi ki...

merhabalar dun 3.0 ı yukledım fakat arama yapabıldıgım ve telefonum acık oldugu halde dısarıdan arandıgımda telefon kapalı gorunuyor ....sızce sorun nedır...sımdıden tesekkrler

Adsız dedi ki...

Live Casino | Up to £50 FREE welcome bonus
Live casino is a hugely popular and popular live casino in the UK. You can choose from a range of games, like roulette, baccarat,  카지노사이트luckclub Rating: 4 · ‎Review by LuckyClub.live

t