18 Haziran 2009 Perşembe

iPhone 3.0 İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Dün akşam resmen yayınlanan 3.0 yazılımına tüm dünyadan çok fazla ilgi olunca bir çok kullanıcı kurulum işleminin sonundaki aktivasyon adımında epey bir sorun yaşadı ama bir süre sonra çoğu başarıyla 3.0'a geçmeyi başardı.

Daha evvel 3.0 ile gelen çoğu yeni özelliği paylaşmış fakat çok fazla detaya inmemiştik. Dün geceden bu yana ise bu detaylar ile ilgili çok fazla soru geldiğinden elimizden geldiğince tüm soruların cevaplarını aşağıda toplayalım istedik:

1) 3.0'a geçmeme rağmen neden Ayarlar (Settings) menüsü altında "Bildirimler" diye bir seçenek göremiyorum?
Bildirimler (Push Notifications) seçeneği ancak App Store'dan bildirim özelliği olan bir uygulama yüklendiği zaman çıkar. Şu an App Store'da bu tip uygulama sayısı çok azdır ama kısa zamanda bildirim özelliğini kullanan uygulama sayısının artacağından eminim.

2) iPhone modem olarak kullandığımdaki (tethering) EDGE ücretlendirmesi farklı mıdır?
Hayır değildir. iPhone'unuzla EDGE üzerinden direk internete çıktığınızda nasıl ücretlendiriliyorsanız, laptopunuzla iPhone'u modem olarak kullanarak internete çıktığınızla aynı şekilde ücretlendirilirsiniz.

3) Avea hattım var, 3.0 ile gelen modem (tethering) özelliğini kullanabilir miyim?
Orijinal olarak hayır. Apple'ın Türkiye'de sadece Turkcell ve Vodafone ile anlaşması olduğundan bu özellikten sadece Turkcell ve Vodafone aboneleri yararlanabilir.

4) SMS paketim/tarifem var. MMS gönderimleri SMS paket/tarifeler üzerinden mi değerlendirilmektedir?
Hayır. MMS her ne kadar SMS'e benzer şekilde gönderilse de ücretlendirilmesi tamamen farklıdır. Pek MMS kullanmasam da ücretlerini araştırdığımda çok pahalı olmadığını gördüm. MMS ücretleri yaklaşık 2 SMS fiyatı gibi gözüküyor. Bu konuda detaylı bilgiye de aşağıdaki linklerden ulaşılabiliyor:

Turkcell MMS Tarifesi : http://www.turkcell.com.tr/bireysel/servisler/mesajlasma/mms
Vodafone MMS Tarifesi : http://www.vodafone.com.tr/Servisler/mesajservisleri_vodafone_mms.php

5) Avea hattım var, 3.0 ile gelen MMS özelliğini kullanabilir miyim?
Orijinal olarak hayır. Apple'ın Türkiye'de sadece Turkcell ve Vodafone ile anlaşması olduğundan bu özellikten sadece Turkcell ve Vodafone aboneleri yararlanabilir.

6) MMS ayarlarım boş geliyor ya da yanlışlıkla APN ve MMS ayarlarını bozdum, MMS/SMS alıp gönderemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?
Bu sorunu düzeltmek için Ağ (Network) ayarlarını sıfırlamımız (reset) gerekiyor. Bunun için Ayarlar -> Genel -> Ağ -> Hücresel Veri menüsünün en altında yer alan "Ayarları Sıfırla" seçeneğine tıklıyoruz ve orijinal ayarlar geri geliyor.

7) iPhone'umu 3.0'a yükselttim ama MMS ve Modem (Tethering) özelliğini kullanamıyorum. Neden?
3.0 ile gelen MMS ve Modem desteği iPhone 2G diye de geçen ilk nesil iPhone'larda çalışmaz. iPhone 3G ve iPhone 3G S modellerinde çalışır, tabii SIM kartını kullandığınız operatör destekliyorsa.

8) Mailime gelen mesajı veya Safari'deki bir yazıyı kopyalarak SMS atmaya çalışıyorum ama mesaj boş gidiyor veya gitmiyor. Neden ?
Tam rakamanı bilmemekle birlikte belli bir karakterden uzun mesajlarda böyle bir sorun mevcut. Turkcell'in web sitesindeki iPhone Mesaj bölümü altında bu konuda bilgi mevcut.
http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/iphone3G/iphone3gfaq

9) iPod Touch kullanıyorum ve hiç bir şekilde 3.0 güncellemesini yapamıyorum?
iPod Touch kullanıcıları 10$ ödeyerek bu linkteki güncelleme ile 3.0'a geçebiliyorlar.

10) 3.0 yüklemesinin sonunda timeout hatası alıyorum ve yükleme yapamıyorum. Neden?
Nod32 gibi bazı antivirus programları bu hataya sebep olmaktadır. İndirme işlemine başlamadan evvel antivirus yazılımınızı kapatıp devre dışı bırakın.

Şimdilik gördüğüm ve pratik cevabı bulunan sorular bunlar. Yeni soru/cevaplar geldikçe bu yazıyı güncelleyeceğim.

104 comments:

Adsız dedi ki...

slm iphone 3 yuklersem daha oncekı paralı yuklemelerım yedeklemeden kullanabılırmıyım bır sorumda ID almak ıcın ılla bır credi kart nosumu gerekıyor ucretsız uygulamaları baska ne sekılde telefona atabılırım

Mustafa Tan dedi ki...

1) 3.0'u Update ederek yüklerseniz yedekden dönmenize gerek kalmadan kullanabilirsiniz.
2) Apple ID almak için illa Kredi Kartı gerekmez ama bu sefer de sadece ücretsiz uygulamaları yükleyebilirsiniz. Kredi Kartsız Apple ID almak için bakınız.

Adsız dedi ki...

Merhabalar ;

"There was a problem downloading the software for the iPhone'iPhone'.The network connection timed out."
adlı bir sorunla karşı karşıyayım. Güncellemeyi indiriyorum fakat en sonunda 230 MB tam bittiğinde bu error u veriyor. Mecburen güncellemeyi tekrar indiriyorum ama yine aynı sorunla karşılayorum. Şimdiden yardımlar için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

İlk etapta bilgi katkilaranızdan çok teşekkürler mms ile foto gönderdiğimde ipod harici telefonlar mms mesajı (foto'yu) almıyor mms sadece mms sadece ipod ile ipod arasindami faal çalışıyor

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Tam download işleminin sonunda sorun yaşıyorsanız bir antivirus programı sorun çıkarıyor olabilir. Örneğin NOD32 isimli antivirus yazılımı engelliyormuş. Böyle bir program açıksa kapatıp bir dener misiniz?

Mustafa Tan dedi ki...

@yücel

MMS gönderirken hangi operatörü kullanıyorsun ve hangi operatöre yolluyorsun mesajını. (gitmeyen MMS'ler için)

Adsız dedi ki...

Merhabalar ;

Evet doğru NOD32 Smart Security programını kullanıyorum şimdi dediğinizi uyguladım. Yükleme devam ediyor. İnşallah dediğiniz çözüm işe yarar çünkü en az 15-20 kere indirdim olmadı :( Şimdiden öneriniz için teşekkürler.

ozgur dedi ki...

Ben daha önceden kredi kartlı Apple ID kullanıyordum. Şimdi aynı Apple ID'yi kredi kartsıza dönüştürmek istiyorum. Fakat "None" seçeneğini göremedim.Yardım eder misiniz?

Unknown dedi ki...

appstore'a giremiyorum. yükleniyor yazıyor fakat hiçbirşey gelmiyor. var mı benzer sorun yaşayan?

Tolga dedi ki...

daha önce yazıldı ve kaçırdım mı bilmiyorum. SMS iletim raporu eklenmedi mı acaba?

Unknown dedi ki...

Turkcell ve aveaya denedim her ikisindede ipod harici alıcı(ipod harici telf olduğu için ) gidmedigini gozlemledim fakat bir mesaja ek kendi numaramı ekledigimde benim ipoddan gönderdiğim mms (foto) mesajı bana geldi diğer alıcılara gitmedi

Adsız dedi ki...

Bildirimlerin kullanılırlığını nasıl öğreneceğiz,bilgilendirme mesajı alırmıyız yoksa app Store da bununla ilgili uygulamaların update lerinimi takip edeceğiz teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar ;

@Mustafa Tan
Öncelikle çözüm için gerçekten teşekkürler. Sayenizde bu derdim sonlandı. Şimdi bende 3.0 sürümüne geçtim sorunsuz olarak. Artık gerekli incelemelere başlayacağım iPhone um üzerinde :)

Mustafa Tan dedi ki...

SMS İletim raporu 3.0 versiyonunda da bulunmamaktadır. App Store'da da bir uygulama maalesef bulunmuyor çünkü Apple cihazın Telefon ve SMS özelliği ile ilgili uygulama yazılmasına izin vermiyor.

YSR dedi ki...

Mustafa bey şimdi benim sorunum şu 3.0 gayet güzel indirdim herşeyi kullandım tam bu copy paste te heyecanlanmışken uzun bir metini copy edip msj gönderdiğinizde çok sorun yaşıyorsunuz yani gitmiyor yarısı gidiyor falan acaba bendemi böyle yoksa sizlerdede oluyormu metin 60 kelime kadar dı

mrcool dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

sorunsuz bir şekilde 3,0'a terfi ettim. yardımlarınız için teşekkür ederim. en önemli soru şu i-phone'u modem olarak laptop2a nasıl tanıtıyoruz. şimdiden teşekkürler... mete

Adsız dedi ki...

Mustafa bey,
Gecen hafta ki 3.0 fw ile dun yayinlanan arasinda bir fark varmi, su ana kadar ki izleminiz nedir? Cunku bize update sansi vermiyor, gerekiyorsa restore edelim mi bastan? Emeginiz icin tesekkurler !

Adsız dedi ki...

App Store'dan bildirim özelliği olan uygulamalar hangileri?

gorgonzol4 dedi ki...

1.nesil ipod touch kullanıyorum. hiç bir şekilde itunes'dan update yapmadı, zaten daha sonra bir problem olduğu bildirildi.

dün youtube'da bununla ilgili bir video izledikten sonra 1.nesil ipod touch'ımı 3.0'a yükselttim.

http://www.youtube.com/watch?v=w0yjMfWT9Fg

video'nun description bölümünde 3.0 firmware'inin linkleri mevcut..

Mustafa Tan dedi ki...

Örneğin "Tap Tap Revenge 2.6" isimli uygulama bildirim özelliğini kullanıyor.

Mustafa Tan dedi ki...

Geçen hafta çıkan 3.0 (GM Seed) ile dün çıkan arasında fark yok.

Mustafa Tan dedi ki...

@mete

iPhone'unu USB kablosu ile laptopuna tak, iTunes'u çalıştır.

Ardından iPhone'da Ayarlar -> Genel -> Ağ -> İnternet Paylaşımı seçeneğini aç. Karşına çıkacak menüden USB'yi seç.

Bir sorun çıkmaz ise iPhone'un üst tarafından mavi zemin üzerinde İnternet Paylaşımı ifadesi çıkacak. Ondan sonra laptop'undan internete girebilirsin.

Unknown dedi ki...

Mustafa Bey çok teşekkürler sayenizde eksiksiz yükledim.Anlatıklarınızı tek tek uyguluyorum hiç sorun olmuyor tekrar teşekkürler.Belgin Özekli

Adsız dedi ki...

im+ 3.0 uygulamasında da bildirim özelliği var ama lite versiyonunda yok sanırım.

Adsız dedi ki...

Bazı internet sitelerinde safarideki autofill özelliği çalışmıyor. www.aski.gov.tr adresindeki üye hizmetleri bunlardan bir tanesi. Bu normal bir durum mudur acaba?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

serinus dedi ki...

Merhabalar Mustafa Bey,
Benim sorum şu olacak; Arama kayıtları çok kısıtlı iphone de
bunula ilgili bir program biliyormusunuz? geçen hafta aradığım kişiyi göremiyorum mesela.
şimdiden teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

http://iclarified.com/entry/index.php?enid=4261
Mustafa bey ozellıkle 2G Iphonelarda eger anlasmalı bır operator olan vodafone ve turkcell de kullanacaksam 3.0 a yukseltıp sorunsuz kullanabılecegım yazıyor. bu konuda bır bılgınız varmıdır.

Adsız dedi ki...

Slm mustafa bey iphonede facbook gibi paylasim sitetelerinden video izlemek icin ne yapmam gerekir .
Ayrica bluetooth la veri alis verisini nasil gerceklestirebilirizz simdiden tesekürler ...

malikc46 dedi ki...

Mustafa bey Bildirim özelliği olan bir App ismi verebilirmisiniz free olan şimdiden tesekkürler. suan daki mevcut msn programları sanırım bildirim özelliğini desteklemiyor ?

Unknown dedi ki...

merhaba mustafa bey

3.0 ı yüledikten sonra sms ve mms gönderemiyorum.acaba ne yapmam lazım.
teşekkürler
nuri

Mustafa Tan dedi ki...

@emital,

Yazıda da belirttiğim gibi network ayarlarını sıfırlamayı denediniz mi?

malikc46 dedi ki...

mustafa bey bana cevap yok mu?

Mustafa Tan dedi ki...

@malikc46

Önceki yorumlarda vermiştim aslında cevabı:

Örneğin "Tap Tap Revenge 2.6" isimli uygulama bildirim özelliğini kullanıyor.

caglarergul dedi ki...

merhabalar,

17 haziran gecesi iphone 3.0 yükledim.
Yüklediğim günden beri o gece ne sms gönderebildim ne sms alabildim. bir müddet telefonum çok ısındı.

ertesi gün sms gönderebiliyordum fakat sms alamıyordum. Telefonum şarj olmamaya başladı. zar zor şansıma yarısına kadar şarj edebildim ve daha sonra 17 haziran gecesi otomatik alınan back up'ı geri yükledim.

Telefonum da hafif kasmalar var ve hala daha sms alamıyorum. gönderebiliyorum fakat alamıyorum.

Arkadaşlar çok kötü bir durum. az önce ağ ayarlarını sıfırlama yazmışsınız onu da yaptım fakat olmuyor.

kullandığım hat Avea, iphone 3g 16GB olanı kullanıyorum.
yardımınızı bekliyorum.

malikc46 dedi ki...

bildirim özelligi olan msn app programı var mı appstore da?

Mustafa Tan dedi ki...

@colibasil

Avea resmi iPhone satıcısı olmadığı için ağ ayarlarını sıfırlamanızın zaten bir anlamı olmayacaktır.

Fakat SMS'in özel bir ayarı yok, normalde sorun çıkmaması lazım. Geçici bir süre Turkcell veya Vodafone SIM kartı takıp test edebilir misiniz?

yakup dedi ki...

merhabalar ;
"iPhone 3.0 İle İlgili Sık Sorulan Sorular" gibi bir konu için teşekkür ederim...

itunes store ile ilgili benim anladığım kadarıyla türkiye ye açıldığını görüyorum apple'ın sitesinde güncelleştirme özellikleri arasında ama iphone da yok...

herhangi bir bilginiz mevcut mudur ?

Adsız dedi ki...

mustafa bey

ayarları sıfırladım sms gidiyor. fakat avea hatlı samsung telefona mms i beceremedim.
ilginiz için tşk ler.

nuri

Mustafa Tan dedi ki...

@nuri

iPhone 3.0'da sadece Turkcell ve Vodafone hattı olanlar MMS gönderebilir.

Ayrıca Turkcell'den Turkcell'e ya da Turkcell'den Vodafone'a MMS gönderebilirsiniz. Turkcell'den Avea hattına MMS gönderemezsiniz.

Elif dedi ki...

Merhaba ,

Benim 3g iphone um var turkcell den aldım bugun güncelledim telefonumu..Yanlız bir ayrıntı var işlemin sonunda şifresiz birsimkart istiyor update ediceklerin bilgisine,bende 2g yi alırken içinde olan at&t sim kartını takıp çalıştırdım,sonra tekrar turkcell simkartımı taktım,elinizde böyle bir simkart olması gerekiyor..Umarım anlatabilmişimdir???

Birde bir sorum olucak yeni çıkıcak olan 3gs iphone lar için,

Yurt dısından getirtsek burada kullanılabilinir değil mi????

Cevaplarsanız sevinirim..

Teşekkürler
Elif ÇETİN.

Unknown dedi ki...

Merhabalar ;

"There was a problem downloading the software for the iPhone'iPhone'.The network connection timed out."
adlı bir sorunla karşı karşıyayım. Güncellemeyi indiriyorum fakat en sonunda 230 MB tam bittiğinde bu error u veriyor. Mecburen güncellemeyi tekrar indiriyorum ama yine aynı sorunla karşılayorum. Nod32 programını kapatıp tekrar denedim ama sonuç aynı. şuana kadar heralde 5 kez idirmeyi denedim yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi günler..

melih fidan dedi ki...

selam,

3.0 yüklendikten sonra bluetooth yeni aygıt arıyor ama bulamıyor. Eski aygıtlar çalışıyor üstelik artık bluetooth kulaklık ta kullanılıyor.

Sanırım aramada bir problem var

Kerim dedi ki...

Merhabalar...

3.0 yükledim legal olarak iphone 3G kullanıyorum fakat bir cok arkadasım gibi bende MMS yollayamıyorum...Turkcelle vede iphone a yolluyorum mmsi fakat gitmiyor ve resmin yanında kırmızı bir ünlem beliriyor yeniden denememe regmen aynı sorun..ayarlarım doğru ve defalarca resetledim...Buna bir çözüm bulabilcek var mı ?? Teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

Yeri deil ama yazmadan edemedim!Ingilterede yasiyorum Iphone 3g im olmasina ragmen bu gun sabah 6 da kaldim gitdim saat 8 e kadar bekledim ve bi tane iphone 3g S aldim !Aldigima degdi diyebilirim,herkese tavsiye ederim,video kaydetme cok sik olmus telefonda,daha kurcalayamadim ama 440 pound deger !!!

Adsız dedi ki...

MMS gönderim ve almada yaşanan sorun iphoneda bu işlemleri yaparken edge'in kapalı olmasından kaynaklıdır turkcelle yaptıgım görüşme sonucu bunu anladım vede ayrıca bugun saat 15.00ten beri gprs ve edge de sorunlar varmıs ondan kaynaklı olabilir ayrıca

Adsız dedi ki...

Push notification kullanan bi program ismi soyleyebilirmisiniz ???

yuklengec dedi ki...

3.0'a update ettikten sonra yazdığım uzun SMS mesajları göndermede problem yaşıyorum. Bunun bir ayarı varmıdır? Yoksa 2.2.1'e downgrade yapmamın yolu var mı?

Hayal kırıklığı yaşıyorum bu problemle birlikte umarım bi ayar eksikliğindendir.

Adsız dedi ki...

ben de sorunsuz yükledim yada yüklediğimi sanıyodum ta ki arkadaşlarım sms'lerimin boş gittiğini söyleyene kadar.
iphoneda mesaj mevzusu en başından bi garip sıkıntılı zaten.
var mı başka problem yaşayan?

Adsız dedi ki...

ben de belli bir uzunluktan sonra mesajlarimin gitmedigini farkettim. sonrasinda parca parca gondermeye basladim. Umarim yakin zamanda bu sorun cozulur.

cediz dedi ki...

ipod touch 2. nesil kullanıyorum.
update sorunu bugün çözülmüş.
3.0 a geçtim..

Oktay dedi ki...

Merhabalar benim sorunumda Youtube ile ilgili, account sign in yapiorm ancak eski favorilerle yeni favorilerle merge edelim mi diye soru soruyor iPhone ancak merge dediğim zaman cannot connect to youtube uyarısı verior bir türlü yapamadım. yardım ederseniz çok teşekkür ederim. İyi günler.

Serkancankaya dedi ki...

Selam Arkadaşlar;

"Ceren" Aldığın hata dünde belirttiğimiz gibi zaman aşımı hatasıdır. 2 nedeni olabilir. İ-tunes güncel versiyon değildir yeniden indirmeni öneririm. Güncel versiyon 8.2 dir. Yine aynı hatayı alırsan bilgisayarını ve iphone bir kez restart edip deneyebilirsin. Daha sonra göreceksinki sorunsuz update işlemini gerçekleştirebiliyorsun. Kolay gelsin.

Serkan dedi ki...

Selam Elif;

3GS yurt dışından aldığın zaman cihazı kayıt ettirmek sureti ile kullanım gerçekleştirebilirsin.

Serkan dedi ki...

Melih Fidan;

Bluetooth ile veri transferi yapılamıyor. Kulaklık,pc bağlantısı gibi işlemlerde kullanılabiliyor. Bu yüzden herhangi bir problem yok. Bilgine

Serkan dedi ki...

Oktay Selam;

Aldığın hatayı gün içerisinde arkadaşlarımda aldı ama geçici bir problemdi. Çünkü cihaza bir kez soft reset yaptık ve düzeldi. Aldığın hata youtube bağlanamıyor hatası. İstersen soft reset yapmayı deneyebilirsin. Tşk.

Mustafa Tan dedi ki...

@Oktay

Normalde ülkemizde YouTube'a erişim yasağı var biliyorsun. Fakat iPhone'da videolara erişim farklı bir adresten yapıldığı için sorun olmuyor fakat bahsettiğin merge işlemi muhtemelen yasaklı adres üzerinden yapıldığından hata alıyorsun.

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Karakter sayısı tam olarak ne olduğunu hesaplayamadığım bir sayıyı geçince SMS'lerde sorun oluyor gibi gözüküyor. Eskiden uzun mesajlar yazılamıyordu ama Copy/paste gelince uzun mesaj atmak kolaylaştı.

Bu konuda bir gelişme olursa paylaşacağım.

Bilginize

emre dedi ki...

merhaba mustafa bey bi sorum olucak şimdi ben 3.0 version yükledim ama daha öncesinde itunesden backup aldım yüklü program ve oyunların silinmemesi için fakat ne yaptıysam aldığım backupları 3.0 versiyonunu yükledikden sonra iphonma geri yükleyemedim.Şimdi 3.0 versiyonunda şöyle bişey var tel içinde arama şarkı vs msj ne varsa yazıp bulabiliyosun mesela ben şu an iphonumun masa üzerinde görünmeyipde arama motorundan bulduğum oyunlar var giriyorum oynuyorum ama arama dizizine yazıp bulucna sadece ama onun dışında telinmasa üzerinde yok öle bişey bunları tekrar nasıl yüklerim backupı yani kafam allak bullak oldu bi yardım lütfen

Unknown dedi ki...

"Serkancankaya" teşekkürler zorda olsa update'i yaptım. yardımınız için teşekkürler

Serkan dedi ki...

Rica ederim. Hayırlı olsun.

Unknown dedi ki...

Mustafa Bey merhaba, daha öncede sormuştum yoğunluktan ötürü cvp veremediniz. İki sorum olucak. 1- iphoneda konuşurken görüşmeyi kayıt edebilen uygulama varmı.? 2- nokianın en basit telefonlarında bile yapılabilen "kişiler" bölümünde grup oluşturup bu gruplara toplu sms atabilinen uygulama var mı? (iphone uygulamalarında kişiler gruplara ayrılbılınıyor ama toplu sms atabilene rastlamadım)

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar Adem Bey,

iPhone'da görüşmeyi kaydeden bir uygulama yok ve apple geliştiricilerin de böyle bir uygulama yapmasına izin vermiyor.

Ayrıca bildiğim kadarı ile gruba SMS gönderilmiyor. Tek tek eklemek gerekiyor.

Serkan dedi ki...

Mustafa Bey Selam;

QuickTime cihaz üzerinde deneme imkanınız oldumu? http://www.apple.com/downloads/ adresinden pc deki sorun nedeniyle yükleme yapamadım ve malesef deneyemedim. Denediyseniz ilk izlenimlerinizi öğrenebilirmiyim? Teşekkürler.

emre dedi ki...

MUSTAFA BEY BU SORUMA HALEN CVP VERMEDİNİZİ :(

merhaba mustafa bey bi sorum olucak şimdi ben 3.0 version yükledim ama daha öncesinde itunesden backup aldım yüklü program ve oyunların silinmemesi için fakat ne yaptıysam aldığım backupları 3.0 versiyonunu yükledikden sonra iphonma geri yükleyemedim.Şimdi 3.0 versiyonunda şöyle bişey var tel içinde arama şarkı vs msj ne varsa yazıp bulabiliyosun mesela ben şu an iphonumun masa üzerinde görünmeyipde arama motorundan bulduğum oyunlar var giriyorum oynuyorum ama arama dizizine yazıp bulucna sadece ama onun dışında telinmasa üzerinde yok öle bişey bunları tekrar nasıl yüklerim backupı yani kafam allak bullak oldu bi yardım lütfen..

caglarergul dedi ki...

@Mustafa Tan

Dediğinizi yaptım Turkcell hat taktım sorun kalktı şimdi aveadaymış asıl sorun onu nasıl çözücez. avea ile irtibata girmem gerekli büyük ihtimalle.
Şarj sorununa ne önerebilirsiniz?

Unknown dedi ki...

mrb mustafa bey,
bnm de bir sorum olacakti:)
biliyorsunuz "contact" olarak girdiginiz bir kayita; isim adres telefon vs. ve dogumgunu tarihini girebiliyorsunuz. fakat bu dogumgunu tarihini bir hatirlatma olarak kullanamiyorsunuz, cunku alarm ozelligi yok. bunun 3,0 yazilimi ile duzelecegini umit etmistim ama bosunaymis:))
hayir, anlamadigim sey, eger bana o gun o kisinin dgmgununu hatirlatmiyorsa, o tarihi girmem ne ise yarar ki?? oyle degil mi:))
diger tum telefonlarda, dgmgunu hatirlatma secenegi bulunur, ama niyeyse apple bunu koymamis.
bu konuda bir bilginiz var mi?
aslinda bazi dgmgunu application'lari var ama onlarda da hatirlatma ozelligi yok (ihaapydays gibi), sizin bildiginiz baska bir dgmgunu hatirlatma programi var mi, hatirlatmasi olan??
tskler,

bu arada bende denedim, mms'ler sadece kendi operatorunuzdeki iphone kullanicilarina gidiyor, ayni operatoru kullansaniz bile eger karsinizdaki baska bir cep telefonu kullaniyorsa ulasmiyor, en azindan bnm ve arkadaslarimkiler de oyle oldu,
tekrar tskler:))

cgokce dedi ki...

Mrb mustafa bey yasal vodaphone den aldigim iphone ile 3.0 surumunu basariyla yukledim tum diger ozelliklerim calisiyor fakat modem olarak kullanma menusu yani genel ayarlar ag seceneginin icinde internet paylasimi adi altinda bir pencere yok bende diger arkadaslarda baktim bole bir baslikta bir pencere Onlarda var bende ise yok ne yapabilirim lutfen en kisa zamanda cevap yazin

Fulya dedi ki...

bende mms gönderemiorum internete kapalı telefonum bnmde sadece wi-fi özelliğinden bağlanıorum çnku bnm mms gönderememin sebebi edge bağlantısının kapalı olmasımı yardımcı olursanz çok sevinirim.

ali dedi ki...

ali "There was a problem downloading the software for the iPhone'iPhone'.The network connection timed out."
adlı bir sorunla karşı karşıyayım. Güncellemeyi indiriyorum fakat en sonunda 230 MB tam bittiğinde bu error u veriyor. Mecburen güncellemeyi tekrar indiriyorum ama yine aynı sorunla karşılayorum. Nod32 programını kapatıp tekrar denedim ama sonuç aynı. şuana kadar heralde 15 kez idirmeyi denedim nod32 kaldırıp denedim çift işletim kullanıyorum xp ve vista her ikisindede yüklemede resat atım gene olmadı 2,2,1 de update yaptığımda olmuştu yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi günler..

Mustafa Tan dedi ki...

@ali

Cihazında başka bir antivirus programı ya da firewall programı yüklü mü?

Mustafa Tan dedi ki...

@fulya

Operatörünün müşteri hizmetlerini bir arayıp kontrol ettirir misin. internet apn'in kapalı ama mms'i apn'i açıkken çalışıyor olabilir.

Daha evvelden tüm apn'lerini kapattırmış olabilirsin yanlışlıka. En azından mms apn'inin açık olduğundan bir emin ol.

ali dedi ki...

merhaba mustafa bey ccleaner advanced system care3 yüklü itunes 8,1 de aynıları yüklü idi ama problem yaşamadım 3,0 os yüklemek için itunes 8,2 yükleme yaptıktan sonra bu problemle karşılaştım 8,2 yüklerken kaldırıp yapmadım üstüne güncelledim tşk.

cgokce dedi ki...

Mustafa bey hala cevap alamadim ltfn yasal vodaphonedan aldigim iphoneyi 3.0basariyla yukledim tum ozellikler calisiyor ama modem olarak kullanma ozelligi icin genel ag secenekleri icinde internet paylasimi diye pencere yok diger arkadaslarda var ne yapabilirim ltfn cevap

Mustafa Tan dedi ki...

@cgokce

Ağ Ayarlarını sıfırlamayı denemiş miydiniz ?

Unknown dedi ki...

sarj sorununun yanında birde bağlantı problemi yaşıyorum. wireless'dan bağlanmama rağmen internet bağlantım yok, hiçbir siteye giremiyorum, mail alamıyorum,app store'a bağlanamıyorum vs.
varmıdır bir çözüm önerisi olan?

3.0 resmen hayal kırıklığı oldu.

bağlantı konusunda yardımcı olursanınız sevinirim.

cgokce dedi ki...

Mrb mustafa bey dediginiz gibi ag ozelliklerini sifirladim ama yine internet paylasim diye bir pencere yok bende ag ozellleginin icinde diger arkadaslarda bu pencere var ama3.0versiyonum hatasiz calisiyor tum ozellikler aktif baska ne yapabilirim

Mehmet Günaydın dedi ki...

Mustafa bey benim tethering sorunum da aynı cgokce arkadasınkı ıle aynı

cgokce dedi ki...

EVET MUSTAFA BEY EN COK İHİTYACIM OLAN ÖZELLİĞİ KULLANAMIYORUM... BU KONUDA BİZE YARDIM EDEBİLİRSENİZ SEVİNİRİZ...EN KISA ZAMANDA LTFN...

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Az önce ilk nesil yani 2G olan bir iPhone'da kontrol ettim. Maalesef tethering çalışmıyor. Apple sitesinde ilk nesil cihazlarda MMS çalışmayacak diye açıkça belirtmişti ama tethering için birşey yazmamıştı.

Sonuç olarak cihazınız ilk nesil ise MMS ve Modem özelliğinden yararlanamazsınız. Ayrıca iPhone 3G kullanıyor bile olsanız Operatörünüz desteklemiyorsa (örneğin Avea) yine bu özelliklerden yararlanamazsınız.

cgokce dedi ki...

mustafa bey tekrar mrb.bnm operetörüm vodaphone yani destekleyen bir oparatör ve iphonem 3g bundan çok eminim...baska bir sebebi olabilir mi acaba..

cgokce dedi ki...

@mustafa tan,mehmet gunaydın
sorunu sonunda halettım
ı tunese girdim iphoneyi kablo ile bagladıktan sonra bilgisayara tabi
otomatık bir guncelleme cıktı kabul ettım ve artık internet paylasımı özelliği bende cıkıyor....

Mustafa Tan dedi ki...

Selamlar,

Turkcell'in sitesinde iPhone ile ilgili sayfanın Mesajlaşma bölümünde 3.0 ile ilgili bilgiler paylaşılmış.

Uzun SMS'lerin gitmemesi ile ilgili de bilgi mevcut:

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/cihazlar/iphone3G/iphone3gfaq

khamceri dedi ki...

arkadaşlar selam
bende yaklaşık 15. denemeden sonra nihayet dün gece sorunsuz bir şekilde iphone'mi 3.0 versiyonuna yükselttim. bazı arkadaşların yazdığı gibi tam yüklemenin sonunda download zaman aşımı verip işlemi bitiriyordu. ancak hem iphone'u hem de bilgisayarı restart yapıp tekrar download işlemini başlattıktan sonra hem yükleme hem de kurulum sorunsuz br şekilde tamamlandı ve cihazı şu an hiç sorunsuz kullanabiliyorum.
herkese kolay gelsin.

khamceri dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
barış dedi ki...

merhaba Mustafa Bey, 3.0 yükledikten sonra iphone alarmı çalışmamamya başladı. Ayrıca dürekli alarmı kurmama rağmen sadece alarr ibaresi çıkıyor ve sürekli alarm saatini 01:33 olarak kurulu görüyorum. alarm 'ı nasıl çalıştırabilirim. Teşekkürler

ALİ dedi ki...

There was a problem downloading the software for the iPhone'iPhone'.The network connection timed out."
adlı bir sorunla karşı karşıyayım. Güncellemeyi indiriyorum fakat en sonunda 230 MB tam bittiğinde bu error u veriyor. arkadaşlar bu hatayı alıyorsanız telefon ve bilgisayarın hiçbir yeri ile oynamayın ve resat atma nod 32 gibi işlemlerlede uğraşmayın iphone server lerinin yoğun olması nedeniğle bağlattı kopuyor bu needenle başarızız oluyoruz hata mesajı aldığınızda resume all tuşuna basarak devam ediniz size kaldığınız yerden devem ederek bağlantı sağlayacak iphone etkinleştirme yaparken turkcell yada vodafone hattınızın pın kodu aktif olmasın aktif olarak etkinleştirdiyseniz başka telefonda iptal edip iphone hattınızı takın herkese kolay gelsin

ibrahim dedi ki...

3.0 öncesi sürümde hafızayı doldurmamak için başlatma tuşunu basılı tutup kullanılan app kapatılması sağlanıyordu.yeni sürümde bu işe yaramıyor.sürekli basılı tutunca kapanma olmuyor uygulama açık bekliyor.çözümü varmıdır?

Adsız dedi ki...

turkcell operatörlede görüştüğüm halde mms gönderimi hala yok ayarlar doğru göründüğü halde soru ne olabilir??

Babür dedi ki...

Sn.Mustafa bey,
mms alıp gönderilememesinin sebebi wifi ın devrede olması olabilirmi?

Mustafa Tan dedi ki...

Wi-Fi etkilemez MMS'si. Cihazınız iPhone 3G degil mi?ilk model iphone'da MMS calismiyor cunku.

nanisnika dedi ki...

3G İPHONUMA 3,0 VERSİYONUNU YÜKLEDİM AMA SONUNDA "THE İPHONE ".....İPHONE" CANNOT BE SYNCED.AN UNKNOWN ERROR OCCURRED (13019)MESAJI ALIYORUM.AYRICA İPHONE'DAKİ TELEFON REHBERİ LAPTOPUMA YEDEKLENMİYOR, DAHA ÖNCE İPHONUMDA BULUNAN MÜZİKLERİN DE TAMAMEN SİLİNDİĞİNİ GÖRDÜM VE İPOD U AÇTIĞIMDA DA "İÇERİK YOK" MESAJI ALIYORUM.İTUNES DEKİ HİÇBİR ŞARKIYI DA İPHONUMA YÜKLEYEMİYORUM.YUKARDAKİ UYARI ÇIKIYOR.YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM

Adsız dedi ki...

Merhabalar
ıphone 3g'ime su ana kadar ki tüm updatelerimi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdim. Ancak son update 3.0 yaparken ıphone'um back up yapmadı. Hata mesajı olarak back up can not be savet on the computer çıktı. Acil yardımlarınızı rica ediyorum

kubilay dedi ki...

Dün(29.06.2009) itunes den 3.0 update işlemi yaparken işyerimdeki bir arkadaş işlem sürerken kabloyu çekti, daha sonra taktığımda kabluyu iTunes2e tak şeklinde resimli uyarı geliyor. takıyorum iphone de hayat yok.
sevgili Mustafa bey, sorunu nasıl çözebilirim.
yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Merhaba 3.0 dı galiba updatew ettim şimdide sim kartı kabul etmiyo ne yapabilirim?

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar 3.0 update ettikten sonra sim kartını kabul etmeme sorunu yaşıyorsanız sim kartınızı başka telefona takıp sim sorgulama özelliğini kapatın yani pin kodu sormasın..sonra tekrar iphonunuza takın ve bilgisayarınıza usb ile bağlayın itunes u açın aktive edilecek ve telefonunuz açılacaktır :).Bir diğer sorununuz ise gördüğüm kadarıyla Tethering (iPhone'u Modem Olarak Kullanma).Ben 3.0 update yaptıktan hemen sonra masaüstü bilgisayarımın internetini kestim emin olabilmek için internet kablosunu da çıkardım.iphonunuzdan Ayarlar -> Genel -> Ağ -> İnternet Paylaşımına girin ve internet paylaşımını açın.Ben usb ile bağlandım bluetoothluyu denemedim o yüzden usb seçeneğini seçin. (tabiki bunları yaparken iphonunuzun bilgisayarınıza usb ile bağlı olması gereklidir.ITUNES UN AÇIK OLMASI GEREKMEZ.)Seçtikten sonra bilgisayarınızın sağ altında iphone ile ilgili birşeyler çıkacak ve internete bağlanacaktır bu kadar basit :)

Adsız dedi ki...

Ben bir önceki yorumu yapan arkadaşım :) aklıma birşey takıldıda onu da söyliyeyim dedim eğer intenete bağlanmassa bilgisayarınızdan ağ bağlantılarına girin ve ordan iphone yazanı seçin ve bağlanın :)

Adsız dedi ki...

merhaba yardımınıza ihtiyacım var 3.0 yükleyemiyorum , tam yüklenmek üzereyken hata verip iptal oluyor tamamen. ne yapabilirim lütfen yardımcı olur musunuz?

Scorpix dedi ki...

Selamlar ben iPhone umu 3.0 a update etmye çalışırken beklenmeyen bir hata gibi bi mesaj çıktı ve update iptal oldu. şimdi iPhoneumun ekranında İTunes e bağlı olduğunu belirten ibare takılı kaldı. Bunu nasıl düzeltebiliriz. ??yardımlarınızı bekliyorum

Adsız dedi ki...

selamlar ben 3.0 ı yğkleyince app store , safari gidiyor neden oluyor Acaba?

Adsız dedi ki...

24024673




Salam Alaikun Promo Alis 2 Teklifi sirketi T-shirt ile 1 bedava olsun
Yepyeni satan cep telefonu
Minimum Siparis:
2 Adet + 1 Adet ücretsiz
==============================
Apple iPad Hava
Apple iPad Mini 2
Apple MacBook Air
Blackberry Porsche Design P9981 (Altin, Gümüs ve Siyah)
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy Note III Disli
Sony Xperia z2
HTC One Max 4G (Gümüs)
Samsung Galaxy s5
Apple iPhone 5'ler Altin 32GB
Apple iPhone 4S 64GB
Apple iPhone 5'ler Altin 64GB
Apple iPhone 6
Paket içerigi
================
Apple iPhone 5S Unlocked Telefon
pil 2
Sarj Cihazi 1
Data Kablosu 1
Kulaklik 1
Kullanim Kilavuzu 1
chager bankasi 1
% 100 * RESMI * YETKILI BAYI
Box 100% Brand New Orijinal garantili
% 100 Garantili En Düsük Fiyat (Es Fiyat geçerli olabilir)
Kurulum hizmeti ile% 100 TAM Garanti.
Simdi siparis!!
Adi: hamzat yisa
E-posta: hamzat is@gmail.com veya allahisgreatstore@gmail.com
Sohbet WhatsApp: (+44) 7024024673

Adsız dedi ki...

24024673




Salam Alaikun Promo Alis 2 Teklifi sirketi T-shirt ile 1 bedava olsun
Yepyeni satan cep telefonu
Minimum Siparis:
2 Adet + 1 Adet ücretsiz
==============================
Apple iPad Hava
Apple iPad Mini 2
Apple MacBook Air
Blackberry Porsche Design P9981 (Altin, Gümüs ve Siyah)
Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy Note III Disli
Sony Xperia z2
HTC One Max 4G (Gümüs)
Samsung Galaxy s5
Apple iPhone 5'ler Altin 32GB
Apple iPhone 4S 64GB
Apple iPhone 5'ler Altin 64GB
Apple iPhone 6
Paket içerigi
================
Apple iPhone 5S Unlocked Telefon
pil 2
Sarj Cihazi 1
Data Kablosu 1
Kulaklik 1
Kullanim Kilavuzu 1
chager bankasi 1
% 100 * RESMI * YETKILI BAYI
Box 100% Brand New Orijinal garantili
% 100 Garantili En Düsük Fiyat (Es Fiyat geçerli olabilir)
Kurulum hizmeti ile% 100 TAM Garanti.
Simdi siparis!!
Adi: hamzat yisa
E-posta: hamzat is@gmail.com veya allahisgreatstore@gmail.com
Sohbet WhatsApp: (+44) 7024024673

Unknown dedi ki...

Merhaba Am Bayan, Mildred bir Meşru ve güvenilir bir kredi borç veren kredi vermek Am umut
% 2 faiz oranıyla açık ve anlaşılır şartlar ve koşullar üzerinde. itibaren
12.000 $ için $ 7.000.000 ABD Doları, Avro ve Pound Sadece. Ben, İş Kredileri vermek
Kişisel Krediler, Öğrenci Kredileri, Taşıt Kredileri Ve Kredi Bono Kapalı Pay. Eğer
doğrudan benimle temas için yapmanız gereken ne kredi ihtiyacınız
En: mildredhopeloanfirm@gmail.com
Çok Yaşa.
Saygılarımızla,
Bayan Mildred Umut
E-posta: mildredhopeloanfirm@gmail.com


Not: MILDREDHOPELOANFIRM@GMAIL.COM: Tüm cevap göndermek gerekir

Unknown dedi ki...

Merhaba Am Bayan, Mildred bir Meşru ve güvenilir bir kredi borç veren kredi vermek Am umut
% 2 faiz oranıyla açık ve anlaşılır şartlar ve koşullar üzerinde. itibaren
12.000 $ için $ 7.000.000 ABD Doları, Avro ve Pound Sadece. Ben, İş Kredileri vermek
Kişisel Krediler, Öğrenci Kredileri, Taşıt Kredileri Ve Kredi Bono Kapalı Pay. Eğer
doğrudan benimle temas için yapmanız gereken ne kredi ihtiyacınız
En: mildredhopeloanfirm@gmail.com
Çok Yaşa.
Saygılarımızla,
Bayan Mildred Umut
E-posta: mildredhopeloanfirm@gmail.com


Not: MILDREDHOPELOANFIRM@GMAIL.COM: Tüm cevap göndermek gerekir

t