10 Haziran 2009 Çarşamba

TomTom'un GPS Uygulaması Çok Yakında iPhone'da

iPhone 3G'nin en çok eleştirilen yanlarından biri de, üzerinde GPS modülü olmasına rağmen Harita uygulamasının, "Turn by turn" diye tabir edilen yöntemle navigasyon hizmeti sunmamasıydı. "Turn by turn" özelliği daha çok TomTom gibi firmaların geliştirdiği özel GPS cihazlarında bulunuyor ve genelde araçlarda kullanılıyor. Bu sayede gitmek istediğimiz yer, harita üzerinde gösteriliyor ve sesli bir şekilde yönlendiriliyoruz.



Fakat nihayet geçen gün WWDC'inin açılışında TomTom firması, iPhone 3.0'un resmen yayınlamasından bir süre sonra iPhone uygulamasını yayınlayacaklarını açıkladı ve ufak bir demo yaptı. TomTom, iPhone için sadece bir uygulama geliştirmekle kalmamış, bir de iPhone için araç kiti geliştirmiş.

Şu an henüz App Store'da yerini almamış olan TomTom uygulamasının fiyatı da belli değil. Eğer aşırı pahalı olmaz ise TomTom, iPhone'un değerini epey arttıracak. Bunun sebebi de en ucuz GPS'li araç kitlerinin 400 YTL'den başlıyor olması. Dolayısıyla aracımıza ayrıca bir GPS kiti almaktansa iPhone ve TomTom'un uygulamasını almak daha mantıklı olacak.

TomTom'un iPhone uygulamasının detayları henüz çok belli değil. Fakat aşağıdaki YoTube videosu, bizi neler beklediği konusunda epey fikir veriyor.



Youtube yasağından dolayı yukarıdaki videoyu açmayı başaramadıysanız aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz:
http://www.izlesene.com/video/reklamlar-tomtom-for-iphone/969455
http://dotsub.com/view/e8050c5d-edd2-4c72-8b8e-64d2b96fb150

Fakat dilerseniz bu linkteki resmi sitesinden, az da olsa bilgi bulabilirsiniz.

3 comments:

Adsız dedi ki...

Sitenizi ilgiyle takip ediyorum, ellerinize sağlık :)

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar navigon bir uygulama çıkardı ama sadece Avrupa ülkeleri için. Türkçe desteklemiyor ve Türkiye haritası henüz yok. Avrupaya seyahati olanlar için yararlı olabilir. Aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. Umarım yakında Türkiye haritası da eklenir. http://www.navigon.com/site/uk/en/products/navigation_software/iphone

neon dedi ki...

turkiyeyi destekleyeceği günü bekliyorum.. saygılar.

t