2 Haziran 2009 Salı

Word Magic ile İngilizce Pratiği

Şimdiki çocuklar çok daha şanslı. Benim zamanımda ingilizce, en erken ortaokul çağında öğretilmeye başlanıyordu. Şimdilerde ise ana okulu döneminde başlıyor. Fakat yabancı dil çok nankör olduğu için ara verildiği an (özellikle kelimeler) hemen unutuluyor. Bu sene ilkokul bire giden benim ufaklık için App Store'da eğitici birşeyler ararken, Word Magic ismindeki çok güzel bir ingilizce kelime oyununa denk geldim ve sizinle paylaşmadan edemedim.



Word Magic, veritabanındaki 97 adet basit ingilizce kelimeyi, resimleri ile birlikte ekranda rastgele gösterip ve telaffuz edip eksik harfi tamamlamızı isteyen çok basit bir uygulama. Özellikle ingilizce kelimeleri yeni öğrenmeye başlayan çocuklar için oldukça çok öğretici.



Uygulamanın ana menüsünün en altında bulunan seçenekler eksik harflerin kelimenin başında mı, ortasında mı yoksa sonunda mı olacağını belirlememize yarıyor. Sağ alt köşedeki ayar seçeneği ile de zorluk derecesi (Level), oyun sesleri (Sound) gibi ayarları değiştirebiliyoruz.

Benim oğlan oyunu çok sevdi ve tüm kelimeler tekrar etmeye başlayıncaya kadar sıkılmadan oynadı. Bir çok kelimeye önceden bildiği için çok zorlanmadı ama yeni gördüğü kelimeleri de telefuzdan tahmin edebildi.

Word Magic, çocukların özellikle yaz tatilinde pratik yapmaları için güzel bir uygulama. İncelediğim kadarı ile de her güncelleme de yeni kelimeler ekleniyor. Word Magic'i App Store'dan aşağıdaki linki kullanarak 0.99$'a satın alabilirsiniz. Bu arada uygulamayı çalıştırabilmek için iPhone'umuzun versiyonunun en az 2.2 olması gerekiyor.

Bu arada Word Magic'i geliştiren Anusen.com'un çocuklar için geliştirdiği başka iPhone uygulamaları daha var. App Store'da "anusen.com" şeklinde arama yaparak ya da web sitesini ziyaret ederek diğer uygulamalarına göz atabilirsiniz.



Bu uygulamalar içerisindeki, toplama, çıkarma, çarpma, bölme pratiği yaptıran Math Magic uygulamasını da tavsiye ederim.

1 comments:

İlyas dedi ki...

Mustafa Bey,

Yetişkinlere yönelik ingilizceyi geliştirmek için bildiğiniz başka bir uygulama var mıdır?

t