21 Eylül 2008 Pazar

iSSH

Her fırsatta, iPhone'un bir cep telefonu olarak değil de, yanında telefon özelliği de bulunan bir cep bilgisayarı olarak görülmesi gerektiğini vurguluyoruz. Bu yüzden iPhone, öğretmeninden doktoruna, öğrencisinden iş adamına kadar her kesime hitap ediyor. Bugün tanıtmaya çalışacağımız iSSH isimli App Store uygulaması da ağırlıklı olarak sistem yöneticilerine hitap ediyor.

iSSH, isminden de anlaşılacağı üzere unix/linux tabanlı bilgisiyarlara, ssh veya telnet protokolü ile uzaktan bağlanmayı sağlayan bir terminal uygulaması. iSSH'ın en büyük özelliği bir App Store uygulaması olması. Dolayısıyla cihazımız jailbreak'li olmasa da indirip kullanabiliyoruz.



iSSH'ın bir çok güzel özelliği mevcut. Ben şahsen en çok sevdiklerimi aşağıda özetledim:

* Sunucu konfigürasyonlarımızı kaydedebiliyoruz. Dolayısıyla tek tuşla sunucumuza bağlanabiliyoruz. Ne kadar güvenli bilinmez ama şifreler de kaydedilebiliyor.
* Bağlantıyı kurduğumuz gibi otomatik olarak bir komutun çalışmasını sağlayabiliyoruz.
* Sunucularımıza SSH, Telnet veya Raw olarak bağlantı açabiliyoruz.



* Aynı anda bir çok bağlantı açabiliyoruz.
* Açık bağlantılar arasında konsol ekranını kaydırarak çok rahat geçiş yapabiliyoruz.



* Ekranı yatay olarak tuttuğumuzda klavyeyi tamamen kaldırabiliyoruz veya şeffaf (transparent) yapabiliyoruz.
* Ctrl, Shift, Tab, Fn, vs. gibi tüm özel tuşları kullanabiliyoruz.


* Font büyüklüğünü veya tipini ayarlayabiliyoruz.
* EDGE, Wi-Fi ve 3G üzerinden bağlantı kurabiliyoruz.



Bir de bir türlü çalıştırmayı başaramadığım session log'unu mail olarak gönderme özelliği var ki bu da çalışsa tadından yenmez :) iSSH'ın tüm özellikleri bunlarla sınırlı değil tabii, listenin tamamına bu linkten erişebiliyoruz.

Ayrıca iSSH'in kendi sitesinde uygulamanın bir sonraki sürümünde VNC ve XServer desteğinin geleceği bilgisi paylaşılmış. Eğer yazdıklarını gerçekleştirebilirlerse gerçekten muhteşem bir uygulama olur.

iSSH, App Store'da 4.99$'a satılıyor. Eğer "Ben iPhone'uma 400$ verdim, ama iş için de olsa iSSH'a 4.99$ veremem" diyorsanız, benzer işlevi gören ama çok çok daha basit özellikleri bulunan, App Store'da 3.99$'a satılan SSH isimli bir uygulama daha var :)

Ayrıca Sezer'in "iPhone'a Uzaktan Erişim" başlıkla yazısında bahsettiği, iPhone için geliştirilmiş VNC sunucusunu kullanarak hazırladığımız, iSSH ile ilgi demoyu aşağıda bulabilirsiniz:

2 comments:

Adsız dedi ki...

uzun zamandır aradığım program, teşekkürler...

Unknown dedi ki...

Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.
faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?

Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu e-postayi basvurun. Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz: (finance_institute2015@outlook.com) Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor

t