21 Ocak 2009 Çarşamba

ESPN ile Fotoğraf Avı

“Photo Hunt” oyununu birçok kişi bilir. Oyun salonlarında dokunmatik ekranlarda oynanabilen bu oyunu artık App Store’ dan indirerek Iphone’ da oynamanız mümkün. Ekrandaki iki resim arasındaki farkları bulma temeline dayalı olan oyun gözlerine güvenen kişiler için eğlenceli bir seçenek olacaktır.







ESPN ve Epic Tilt ortaklığı ile üretilmiş olan ESPN Cameraman oyunu App Store’ dan ücretsiz indirilebilir.











Öncelikle belirtmeliyim ki, oyun yatay olarak oyanıyor. Bu nedenle iki elin kullanılması daha uygun olacaktır. Ana menüye göz attığımızda, 3 seçenek karşımıza çıkıyor. Start oyuna başlamak için; Scores bölümü skorlarımızı ve online olarak diğer skorları görmek için; Espn.com bölümü de ilgili siteye yönlendirilmek için kullanılıyor.






ESPN, sporseverlerin bileceği üzere Amerika’da yayın yapan bir spor televizyonudur. Oyunda kullanılan fotoğraflar tamamiyle NFL, NBA gibi spor liglerinden derlenmiştir. Sitesine yönlendirildiğimizde spor dalları ile ilgili gelişmelere gözatabiliyoruz.

Şimdi biraz oyunun yapısından bahsedelim:





Oyun ekranı yukarıdaki gibidir. Mor ok ile gösterilen kırmızı bar, bize kalan süremizi gösteriyor. Süre bitiminden önce 2 resim arasındaki 5 farkı bulmamız gerekiyor. Ayrıca hatalı bölgelere dokunduğumuzda süremiz bir miktar azalıyor. Lives; kalan hakkımızı gösteriyor, zamanında 5 farkı bulamadığımız takdirde sonraki resme geçebiliyoruz ancak bir hakkımız gidiyor. Level; kaçıncı kademede olduğumuzu gösteriyor, level yükseldikçe süre daha hızlı işliyor. 2 resim arasında fark bulduğumuzda dokunduğumuz bölge yeşil ok ile görülen şekilde kırmızı bir daire içine alınıyor. Son olarak; eğer süre azalmasına rağmen hatalardan birini bulamadıysak, kırmızı ok ile gösterilen fotoğraf makinelerine tıklayarak bir hatanın yerinin gösterilmesini sağlayabiliriz. Oyun başına 3 hakkımız var. Resimde bunlardan birinin kullanılmış olduğunu görüyoruz.





Oyun için kullanılan fotoğraflar ilgi çekici enstantanelerden oluşuyor. Sayısı yeterli olduğu için sürekli aynı resimlere rastlama olasılığı düşük. Ayrıca çıkan update ile ek resimler almak mümkün. Oyunun zorluk seviyesi çok yüksek değil ancak bazı resimler de işin içinden çıkamamanız olası.

0 comments:

t