15 Mart 2008 Cumartesi

iFlickr'dan Süper Yeni Özellikler

iPhone'un en çarpıcı uygulamalarından biri olan iFlickr'ı, "iFlickr ile Resimlerinizi Anında Yayınlayın" yazısı ile tanıtmıştık. iFlickr'ı çok sık kullanan biri olarak bazı eksikliklerinden çok yakınıyordum. Neyse ki iFlickr'ın geliştiricileri bu yakarışlarımı duymuş olacaklar ki, 0.8 versiyonu ile birlikte süper yeni özellikler getirmişler.

Lafı uzatmadan 0.8 versiyonu ile gelen özelliklere kısaca değinelim. İlk güzel özellik iFlickr ile çekilen resimlerin direk e-mail olarak gönderilebilmesi. iFlickr ile fotoğraf çektiğinizde karşınıza aşağıdaki menu çıkıyor:



Bu menüden "Email Photo" yu seçtiğinizde, cihazınızda ayarlı mail programının mesaj gönderme ekranı ilgili resim eklenmiş bir şekilde otomatik olarak olarak açılıyor. Size bir tek alıcıyı ve konuyu yazmak kalıyor.

Diğer bir yeni özellik de yine yukarıdaki menüde gözüken "Send to..." seçeneği. Bu yeni seçenek sayesinde her çekilen resme, Flickr'a göndermeden evvel açıklama (description) girilebiliyor ve public/private seçimi yapılabiliyor. Eski versiyonda sadece başlık (title), her resim için seçilebiliyordu. Diğer seçenekler sadece Ayarlar ekranından değiştirilebiliyordu.



Son olarak "Ayarlar" menüsünden "Save on iPhone" seçeneği aktif hale getirildiğinde çekilen resimler artık Albüm (Photos) altına atılıyor. Bu sayede iFlickr ile çektiğiniz resimlere internete ayrıca bağlanmaya gerek kalmadan kolayca bakabiliyorsunuz.

Uygulamayı ilk açtığınızda karşınıza çıkan ekranda, sol altta yer alan ikon "Albüm" ekranını, sağ altta yer alan ikon da "Ayarlar" ekranını açmakta. Eğer hala güncellemediyseniz bir an evvel uygulamanızı güncelleyin derim :)

0 comments:

t