18 Ekim 2008 Cumartesi

Uçak Modundayken Kablosuz Bağlantıyı Açmak

Bildiğiniz gibi jailbreak işleminden geçmemiş iPhone'larda telefon ve EDGE özelliğini kapatmak kolay değil. Fakat bazen telefon özelliğini devre dışı bırakıp sadece Wi-Fi'dan internete çıkacak şekilde cihazı ayarlama ihtiyacı ortaya çıkıyor.

Bu da genelde App Store'dan yüklediğimiz, internet bağlantısına ihtiyaç duyulan uygulamalarda ortaya çıkıyor. Örneğin çok sevdiğiniz ve arada kesinlikle kesintiye uğramasını istemediğiniz fakat internet kullanan bir oyun oynuyorsunuz. Tam da oyunun en heyecanlı bir yerinde telefon çaldı. Bu durumda tüm uygulamalar otomatik olarak kapanır. Çoğu uygulamada da kaldığı yerden devam etme özelliği olmadığı için uygulamayı tekrar açtığınızda ilk durumdan başlanır.

İşte yukarıdaki durumla karşılaşmamak için, SIM kartı çıkarmadan telefon özelliğini devre dışı bırakıp sadece Wi-Fi'yı açmanın da bir yolu var. Bildiğiniz gibi iPhone'da "Airplane Mode" (Uçak Modu) diye tabir edilen, tek tıkla tüm kablosuz (Telefon, EDGE, Wi-Fi, vs.) bağlantıları kapatan bir seçenek mevcut.



"Settings" menüsü altında yer alan bu seçenek sayesinde, uçak veya otobüs yolculuklarında cihazımızı tamamen kapatmamıza gerek kalmadan gücenli bir şekilde seyahat edebiliyoruz. Lakin Uçak Modu "ON" konumundeyken, Wi-Fi'yı tekrar açmamıza izin veriyor:



Dolayısıyla cihazımızın Telefon ve EDGE/GPRS özelliği kapalı iken Wi-Fi bağlantısı açık oluyor. Bu sayede internete çıkabiliyoruz fakat telefonumuz kapalı olduğu için uygulamalarımız kesintiye uğramıyor.

Ben genelde bu özelliği hafta sonları evde internet bağlantısı gerektiren Last.fm ile müzik dinlerken iken kullanıyorum. App Store'dan büyük boyutlu uzun sürecek uygulama indirme, cihazların ayarları ile uğraşma gibi kesintiye uğramak istemediğiniz işlerde de faydalı olabilir. Bu arada Uçak Modunda iken Wi-Fi bağlantısının açılması özelliği iPhone 3G veya 2.0 veya üzeri versiyonlarda çalışmaktadır.

1 comments:

Adsız dedi ki...

mrb benim itunsta sizin gösterdiginiz gibi none çıkmıyor nasıl alabilirim id adresini yardımcı olursanız sevinrim

t