10 Aralık 2008 Çarşamba

Slowturk ve RadyoD App Store'da

Açıkçası uzun zamandır "Acaba ilk olarak hangi ulusal kanal App Store'da yerini alacak" diye merak edip duruyordum. Bugün Slowturk'ü ve RadyoD'yi App Store'da görünce merakım giderilmiş oldu :)



Radyo D ve Slow aynı yayın grubuna ait radyolar olduğu için uygulamaların kullanıcı arayüzleri tıpatıp aynı ve oldukça sade. Uygulamaları açtığınız anda herhangi bir adres girmemize veya konfigürasyon yapmamıza gerek kalmadan radyomuzu dinleyebiliyoruz.

Uygulamalar hem Wi-Fi hem de EDGE üzerinden çalışıyor. Orta seviyede bir yayın kalitesi olduğu için EDGE üzerinden radyo dinlerken bir sıkıntı yaşanmıyor. Yaptığım testlerde bir 1 dakikada, uygulamanın yaklaşık 250K'lık veri trafiği oluşturduğunu gördüm. Yani eğer 1 saat dinleseydim yaklaşık 15MB.'lık bir data trafiği oluşacaktı.

GÜNCELLEME (31/12/2008) : Bugün farkettim ki yayının kalitesi epey arttırılmış ve nerdeyse mp3 kalitesine ulaşmış. Wi-Fi'dan dinlerken süper olmuş ama EDGE'den dinleyenler için bir miktar sıkıntı olabilir.



Sıkı bir Last.fm kullanıcısı olarak uygulamalarda gözüme çarpan en büyük eksiklik, o an çalınan parçanın adının ekranda gözükmemesi. Herhalde ilk versiyon olduğu için henüz geliştirilmedi. İleriki versiyonlarda bu tip özellikler göreceğimize eminim.

Uygulamalar, Apple yazılımları konusunda Türkiye'deki en profesyonel firmalardan biri olan Valensas tarafından geliştirilmiş ve App Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

0 comments:

t