18 Şubat 2008 Pazartesi

iPhone için Tavla

Türkiye'de tavla oynamasını bilmeyen neredeyse yoktur. Bu oyunu iPhone'da da oynayabilirsiniz. Backgammon ismindeki bu oyunu iPhone'da oynamak ayrı bir zevk, ekran görüntüsü alırken sürekli oyuna dalıp gittim :)

Oyunu tanıtmak için fazla bir şey anlatmaya gerek yok, programcı settings bölümünde yer alan bazı önemsiz özelliklerini bir miktar ödeme yaparak katkıda bulunanlar için aktif hale getirilebiliyor, bunun dışında oyunu arkadaşınızla ya da iPhone'a karşı oynayabilirsiniz. iPhone'a karşı oynarken karşınızda çok çetin ceviz bir oyuncu beklemeyin ama yine de antrenman için fena değil.



Tavlayı yatay veya dikey oynayabiliyorsunuz, farklı theme'lar kullanılabiliyorsunuz ama theme için geliştiricinin sitesinden zipli dosyaları indirip iPhone'un içine /Applications/Backgammon.app dizinine kendiniz açmanız gerekiyor. Aşağıda Turkish Delight isimli sedef bir tavla theme'i görüyorsunuz.



Programı installer içinde Backgammon adıyla arayarak kurabilirsiniz, bulmazsanız installer'a repo.smxy.org/iphone-apps/ adresini kaynak olarak ekleyin.


0 comments:

t