4 Şubat 2008 Pazartesi

iPhone ile Sesli Arama

iPhone'dan hızlıca birini aramak için yapmanız gereken hareket sayısı beşi bulabiliyor: Home tuşuna basıyorsunuz, oku sağa çekiyorsunuz, telefon ikonuna dokunuyorsunuz, favorilere dokunuyorsunuz, arayacağınız kişinin adına dokunuyorsunuz.

Eğer arayacağınız kişiyi favorilere atamadıysanız hareket sayısı artacak, çok fazla kişiyi favorilere atadıysanız bu sefer numara bulmaya uğraşacaksınız, o esnada bir de araba kullanıyorsanız birden eski telefonuma haksızlık mı ediyorum acaba diye düşenmeye başlayacaksınız.

iPhone için shareware yazılımlar üreten Hollandalı Makayama adında bir şirket, bu soruna VoiceDial adlı sesli arama programıyla çözüm bulmuş. Program sayesinde kontak listenizdeki kişilere ses etiketleri ekleyerek sesli komutlarla arama yapabiliyorsunuz.

Sadece kişilere değil iPhone'da kurulu programlara ve tarayıcınıza eklediğiniz favori linklere de ses etiketleri ekleyebiliyorsunuz. Üstelik her aksiyon için birden fazla ses etiketi ekleyebiliyorsunuz, böylece neredeyse komut eşlenememe sorununu ortadan kaldırabiliyorsunuz.



Eğer installerda VoiceDial programını bulamıyorsanız http://tinyurl.com/2t8cax adresini kaynak olarak ekleyip daha sonra bu programı kurabilirsiniz.

Ücretli olmakla beraber bir iki dokunuş yapmayı göze alarak ücret ödemeden de bu programı kullanabilirsiniz.





2 comments:

Adsız dedi ki...

ÜSTAD PROGRAMI KURUP ÇALIŞTIRDINMI SESLİ ARAMA YAPARKEN KLASİK TLF GİBİ İSMİNİ SÖYLEDİĞİMİZDE ARAMA YAPIYORMU YOKSA YAZDIĞIN GİBİ LİSASLI ALMADIĞIN ZAMAN BİRİ İKİ DOKUNUS YAPMAKMI ZORUNDAYIZ HER SEFERİNDE

Sezer Yeşiltaş dedi ki...

Programı kurup çalıştırdım, ekran görüntüleri benim cihazdan. İsim söyleyerek arama yapmak için lisans satın almanıza gerek yok.

t