29 Temmuz 2009 Çarşamba

Fotoğraflarınızı Orijinal Boyutunda Paylaşın

Geçtiğimiz ay 3GS modeli çıkıncaya kadar iPhone'un en çok eleştirilen özelliklerinden bir tanesi de kamerasının çözünürlülüğü idi. iPhone 3GS'in kamerasının 3.2 MegaPixel'e çıkmasıyla, çekilen fotoğrafların maksimum çözünürlülüğü 1536 x 2048'e çıktı. Kamerası 2 MegaPixel olduğu için iPhone 3G'de ise bu değer maksimum 1200 x 1600.

Fakat bu çektiğimiz fotoğrafları aşağıdaki gibi klasik Paylaş (Share) yöntemi ile (yani resim seçiliyken önce sol alttaki seçeneğe, ardından da E-posta ile Gönder'e tıklayarak) arkadaşlarımıza gönderdiğimizde, fotoğrafların çözünürlüğü otomatik olarak 600 x 800'e küçültülüyor. Bu sayede dosyanın büyüklüğü de küçüldüğü için daha hızlı ve düşük maliyetli bir dosya transferi sağlanmış oluyor.



Fakat bazen güzel bir poz yakaladığımızda ve buna hemen arkadaşlarımızla paylaşmak istediğimizde, çektiğimiz resmin olabildiğince yüksek kalitede görünmesini isteriz. İşte iPhone'da çektiğimiz resimleri orijinal boyutlarda yollayabilmek için aşağıdaki adımları izlememiz gerekiyor.

Öncelikle fotoğraflarımızın yer aldığı Albüm'ü açıyoruz ve herhangi bir resim seçmeden sol alt köşedeki seçeneğe tıklıyoruz.



Ardından da orijinal boyutunda yollamak istediğimiz resmi veya resimleri tek tek işaretliyoruz ve alt menüdeki "Kopyala" seçeneğine tıklıyoruz.

Resimlerimizi cihazın hafızasına kopyaldıktan sonra da Mail uygulamasına geçip boş bir mesaj ekranı açıyoruz.



Mesaj ekranında parmağımızı ekranda bir süre basılı tutup çektikten sonra yukarıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi karşımıza "Yapıştır" menüsü çıkıyor. "Yapıştır" seçeneğine tıklayarak hafızadaki resimleri mesajın içine aktarmış oluyoruz.

Her iki yöntemle de aynı resmi kendime mail olarak yolladım ve aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi gördüm ki gerçekten de resimler farklı boyutlarda yollanıyor.



İlk yöntem kesinlikle çok daha pratik ve hızlı. Fakat bazen gerçekten de çok orijinal resimler çektiğimizde bunları yüksek kalitede yollamak ihtiyacımız olabiliyor.

Not: Bu akşam yani 29 Temmuz akşamına doğru, gece yarısı resmen devreye girecek olan 3G ile ilgili detaylı bir yazı paylaşıyorum olacağım.

3 comments:

Mehmet dedi ki...

Bilginizi, emek verip karsiliksiz paylastiginiz icin cok tesekkur ederim, Mustafa Bey. Saglicakla kalin.

Adsız dedi ki...

Hep kızardım bu duruma, herzaman ki gibi Mustafa Bey sayesinde öğrendik çözümü, çok teşekkürler...

Adsız dedi ki...

iphone u ilk aldığımdam itibren sayenizde her şeyi çözdüm ve davemlı takip halideyim teşekkürler
gürhan

t